Reklama

Reklama

Mosazná konvice

Trailer

Komedie o chudém manželském páru, který najde kouzelnou konvičku. Ta jim poskytne peníze pokaždé, když sobě (nebo někomu jinému) v její blízkosti ublíží. John a Alice se ale musejí rozhodnout, kam až jsou při plnění svých snů ochotni zajít. John a Alice, dvacátníci z malého amerického městečka, tvoří zamilovaný manželský pár, který je ale úplně švorc. Alice, jíž odjakživa všichni předpovídali "zaručený úspěch", musí nyní šetřit každou korunu, zatímco si většina jejích přátel užívá života v hojnosti. A její muž John, neurotik se spoustou fobií, prostě jen chce zaplatit účty. Jednoho dne manželé náhodou navštíví starožitnictví poblíž silnice, kde Alici okamžitě uchvátí záhadná mosazná konvička. Záhy zjistí, že to není jen tak ledajaký kousek a že díky ní možná konečně najdou způsob, jak vyřešit svou finanční situaci jednou provždy... Magická komedie Mosazná konvice nám připomíná, že máme být opatrní na to, co si přejeme. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe nejaká neallenovská (resp. nie Allenova) komédia, naplnila moje očakávania. Povedzme, že dialógy mohli byť vtipnejšie a od začiatku je jasné, kam to celé smeruje, čo sa ale situačnej komiky a námetu týka, viac z toho už asi vyťažiť nešlo. Ten námet a vlastne aj film ako taký mi prišli ako Hanksove komédie z osemdesiatych rokov (ako Veľký a trochu aj Ľudia z predmestia), a navyše je tam niečo znepokojujúce, podávané s úsmevom a samozrejmosťou, pripomínajúc Poslednú večeru Stacy Titleovej. A niektoré scénky sú vyhrotené natoľko, že Coenovci. Išiel som do toho s tým, že chcem vidieť nový film s Juno, kvôli ktorej som už pozeral aj pár vyslovených grcov, a nič som od toho nečakal, a tak som milo prekvapený a áno; v podstate nadšený. Sadomaso pre celú rodinu a pre mňa už teraz malý kult. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako stupidní americká romantická komedie a končí to jako stupidní americká romantická komedie. Je to ale vyplněno docela zajímavým příběhem, který kdyby dostal do ruky lepší režisér nebo scénárista nebo obojí, tak to mohl být nadprůměrný film. Ale to se nestalo, tak je to jen takový slabší průměr. Hlavní hrdinka mi byla neskutečně nesympatická. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výcuc od Cinemaxu mi sice naznačoval, že půjde o středoproudovou limonádu, ale jednak jsem chtěl vidět Héřin chrám a druhak jsem přesto doufal, že bych se mohl ve filmu přece jenom dočkat aspoň trochy nějakých těch černohumorných morbidností nad středoproudový rámec. Ale chyba lávky, zanechte všech nadějí, kdo si film pouštíte. Namísto toho, aby děj postupně gradoval, mění se naopak po celkem slibném rozjezdu v laskavě hřejivou a infantilně moralizující nudu, nudu vypočitatelnou a nenápaditou až do konce. A přitom jen konec samotný nabízel spoustu škodolibých variant a z filmové zápletky celkově se dala lehce vytřískat mnohem větší (=zvrácenější) zábava. K tomu nasládle hnusná hudba jak z Hobitína (nemyslím songy použité ve filmu) a diblíkovitá, slepicovitá a husovitá Juno Temple (o jejím partnerovi s očima jako sousedovic vořech radši pomlčím). A tak jediný moment, který mě ve filmu pobavil, byly dvě chasidské mlátičky s jejich "Šabat šalom!" a tečkou mezi oči. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Večer se štípnu do ruky, pak ženě naplácám na zadeček, potrápím děti pohádkou "Kašpárkův hrobeček" a mám na týden vyděláno. Tedy pokud se mi dostane do rukou ta škodolibá konvice. Anebo přitvrdím a se svým věrným druhem samopalem vzor 58 půjdu vyřešit bytovou krizi v Chánově či zastavit uprchlickou vlnu na jižní hranici. To by se vydělávalo. Ale mám na to? Asi ne, protože pro mě peníze až tak moc neznamenají, takže bych spíše zůstal u toho štípání. Nicméně mne celkem bavilo sledovat novopečené zbohatlíky, kterak se sebepoškozují, vzájemně poškozují či týrají jiné, ale přesto se nemohu zbavit pocitu, že z tohoto tématu se dalo vytřískat daleko víc. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Milé, záživné, samý prachy, bolestivé, reálné. Kdo neřeší peníze, ani mladé páry v Praze to nemají jednoduché, jak si spousta lidí na vsích myslí. A tak mě tenhle film chytl už od začátku. Ne že bysme neměli nic v ledničce. Každopádně nápad s kouzelnou konvičkou vydávajíc peníze za bolest je dobrý. Sama jsem přemýšlela, kam bych byla ochotná zajít. A to je záměr tohoto filmu. Mít moc peněz je frustrující a vzrušující zároveň. Ale kam až to dotáhnete? Herecká hlavní dvojice sympatická. Hudba také, prostředí, vše pěkně pasovalo. Pohodový snímek, který mě bavil. ..já bych letos vážně chtěla na dovolenou.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Zelený Ford Pinto z roku 1974 štáb odkúpil od herca Justina Jamesa Langa. (mivr)

Reklama

Reklama