Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marcin Kroll (Olaf Lubaszenko), voják, který si odkrucuje základní službu se rozhodl dezertovat. Důvodem byla nevěra jeho ženy, o které se dověděl, že ho podvádí s nejlepším přítelem. V jeho stopách se vydají poručík Arek (Bogusław Linda) a seržant Wiaderny (Cezary Pazura). Ti jsou odhodláni polapit Krolla za každou cenu, jelikož před jeho útěkem spáchal jiný voják sebevraždu a jednotka si tím pádem nemůže dovolit další skandál. (Tygrys)

(více)

Recenze (2)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Oslnivý debut Wladyslava Pasikowského získal na začátku 90.let Zvláštní cenu poroty a cenu za debut na filmovém festivalu v Gdyni. Založil také „pěkné umělecké přátelství“ mezi Pasikowským, B. Lindou a kameramanem Pawlem Edelmanem (který v současnosti točí pro Polanského). Spíše psychologický než akční příběh je honbou vojenského policisty (Linda) za dezertérem Krollem (Lubaszenko). Pronásledovatel postupně vniká do Krollova soukromého života a odhaluje motivy, které ho k útěku z armády vedly. Škoda, že běžný divák měl dosud možnost seznámit se s Pasikowského filmografií jen prostřednictvím vynikajících Psů (uvedla ČT) a nepříliš přesvědčivé Operace Simoom, jejímuž vydání na DVD navíc podrážejí nohy strašlivé české titulky. ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Svižné drama o střetnutí dvou mužů je hereckým koncertem Boguslawa Lindy a Olafa Lubaszenka. Pasikowski si tímto filmem dal vysokou latku, kterou však dokázal až na výjimky udržet. Hodně zajímavý je závěr filmu. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama