Archa neviňátek
Slaughter of the Innocents
Thriller / Horor / Mysteriózní
USA, 1993, 99 min
James GlickenhausObsah
Po dvojité vraždě je obviněn místní samotář. Zkušený polda však nevěří, že mají toho správného muže. Začíná nebezpečné pronásledování fanatického psychopata, který je přesvědčen, že je vykonavatel stavby biblické Archy. K tomu samozřejmě potřebuje shromáždit dvojice živých „mláďat“… (pfa)
Radyo
Thriller, jenž se pokusil navázat na úspěch dalších podobných krvavě-psychopaticky zaměřených snímků (např. Mlčení jehňátek). Tentokráte však tvůrci pojali téma poněkud "slabodušeji", nebo jak to říci. Ne, že by ten námět (relativně zajímavý) úplně zazdili, ale určitě se z něj dalo vydojit více, než je nám předvedeno. Škoda.(27.3.2006)
balba
Vynikající thriller , kterému chybí správné napětí a propracovanější speciální efekty. Škoda jen , že nevyšel na DVD česky.Jinak film je dosti skvělí.(12.12.2006)
Ten Druhy
Pre každého, kto má slabosť na horory, resp. thrillery s náboženským pozadím: o fanatických vierozvestoch, nebezpečných sektách, tajných rituáloch a krvavých obetách, aj pre toho, kto miluje desivé skazky o konci sveta, by mohla byť Archa neviniatok uspokojivou voľbou. No predsa tento film, ktorého centrálnu os vytvára spletité policajné pátranie po samozvanom mesiášovi, ktorý hlása skazu sveta, stavia archu a zápach mŕtvol prebíja vôňou šalvie, mal na viac. Je jasné, že sa Archa neviniatok pokúša napodobniť Mlčanie jahniat, ale aspoň to robí kultivovane. Napriek tomu, príbeh odsýpa podľa očakávania a postavy sú pomerne prvoplánové a v priebehu deja sa veľmi nevyvíjajú. Aj fanatický psychopat - Mordecai Booth, ktorý sa štylizuje do pozície spasiteľa ľudstva a vyzerá hrozivo - takisto mohol mať výraznejšiu charizmu. Dobrý dojem z filmu zachraňuje pôsobivé buranské prostredie hôr, ďaleko od civilizácie, tiež zaujímavý námet a pochmúrna atmosféra plná apokalyptických vízií a obáv o život.(7.11.2010)
kingik
Dialogy, herecké výkony,scénář a režie tu nestojí za nic. Téma bylo slibné, ale zpracování je katastrofální.(22.2.2009)
pfa
Výborný psychothriller, o fanatickém vrahovi, ale řekl bych taková druhá liga filmů ve stylu Mlčení jehňátek a podobných. Napětí filmu nechybí, ale trochu propracovanosti ano. [8/1O](25.1.2007)
Wacoslav1
Dost prumerna zalezitost na ukazkach od intersonicu to vypadalo fakt zajimave ale bohuzel do nich nacpali vsechno co se na filmu povedlo jinak Glickenhaus ma za sebou rozhodne lepsi kousky od tohoto sem cekal nepochybne vic(27.12.2011)
vegetol.mp
Ještě než se James Glickenhaus stal úspěšným obchodníkem na burze a nechal filmování, byl autorem několika filmů, které jsou i u nás docela známé. Jedním z těch, které jsem jako děcko sjížděl byla i Archa neviňátek. Slušně udělaný parazit na Mlčení jehňátek, ze kterého si vypůjčil i charismatického Scotta Glenna. Největší slabinou jinak slušného filmu, je postava přechytralého haranta, kterého hraje režisérův syn. Nic proti rodičovské lásce, ale nic se nemá přehánět.(29.12.2009)
jarhead
Na hvězdičky se nezmohu. Toto byla má noční můra od chvíle, co nás na toto vzali ve 12ti letech do kina z lyžáku. Hodně probděných nocí trvalo, než jsem zapomenul. Naštěstí... Kvalitou film prachbídný, ale námětem v dnešní době zatraceně realistický. Náboženských pomatenců běhá po Zemi dostatek, a kdyby byli všichni jako Hercules, tedy Kevin Sorbo, no pak potěš koště... JInak filmeček o tom, jak si vybavit Archu pro plánovanou potopu světa...(27.5.2006)