Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller odehrávající se během jednoho dne a jedné noci v současné Ostravě je příběhem začínající novinářky Isabel, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem. Díky své naivitě a odvaze zároveň se dívka ocitá v pasti děsivé společnosti, ve které musí bojovat o holý život. Jsou však věci takové, jak se na první pohled zdají ? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Viděno včera a už dnes si pamatuju pouze dvě věci: toho podivného transexuála, z něhož se vyklubala žena, a samozřejmě výborného Františka Strnada, který by si zasloužil vlastní film. Kde nic není, ani smrt nebere. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Marně jsem se snažila najít nějaký záchytný bod, nějaký kód, který by mi pomohl rozluštit, dešifrovat nedefinovatelné. U hororu bych čekala rostoucí napětí, tady byla jen prázdnota a otravný neustále se opakující hudbní motiv. Špatný herecký výkon hlavní hrdinky. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Horlivá reportérka z redakce ztracených zvířátek versus velmi tajemná hospoda. Děj, ano i když Ti to tak na konci nemusí připadat, film skutečně má děj, se rozjede tak rychle, že divák stačí jen nechápavě pozvednout obočí. Více jak přepínání mezi ruční a filmovou kamerou, mě maximálně iritovaly americky laděné dialogy, přeložené do češtiny. Film tak vypadá, jako by byl celý předabován. Primitivní scénář, psaný dvěma lidmi, nutí k smíchu. Ať už se jedná o nahánění hrůzy či snaha o vážnost. Prazvláštní splácanina Záhady Blair Witch a Twilight ságy na ostravský způsob bez ostravského dialektu. Proč to proboha režisér nepojal jako komedii? Na druhou stranu, sebevědomí tvůrců bych chtěl mít, počítat s tím, že toto někdo bude brát vážně, už chce hodně odvahy. Celkovou naivitu lehce přebila slušná hudba, která ovšem někdy přehlušuje protagonisty a také povedený závěr, který se ovšem nevyhýbá tomu největšímu klišé ze všech. Tak byl to sen nebo ne? Pět vteřin s mlčícím Jarkem to fakt nezachrání. Podle mě celkově uspěchané. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Isabel (film, nikoli nutně postava) mě několikrát po sobě příjemně překvapil. Zaprvé jsem do toho šel, aniž bych věděl víc, než jen zdejší výpis žánrů, že je to z Ostravy a že se na tom nějak podílel Nohavica. První minuty jsem měl obavy, že to bude zase nějaký found footage nebo slasher. Naštěstí se z toho nevyklubalo ani jedno, a i když snímek klame tělem, stejně mu to rád odpouštím. Hodně se mi líbila hudba, připomněla mi hru V: The Masquerade - Redemption. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Slepenec toho nejhoršího ze zahraničních hororových-slasherových-upírských a kdovícodalšího céček. Proč v tom hraje Nohavica nebo Kavalčík, je mi záhadou. Kamera naprosto mizerná, střídání technik je o oči, střih dělal někdo náhodným výběrem, a příběh psal každou chvíli asi někdo jiný, na přeskáčku. Co ze zápletky zbude, je takové nic, že by to ani na Krajní meze, tedy jeden jejich kratší díl, nestačilo. O herectví a režii už vůbec mluvit nelze. Ty filtry byly rovněž přes čáru, a o scenáristické bezradnosti svědčí i ty dlouhé a zbytečné záběry na jízdy na motorce městem. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Vypadá to lehce. Sebereme se a natočíme si film. Koho z nás - milovníků filmů - to už někdy nenapadlo? Kdo ale byl takový magor, že se fakt sebral a vážně to udělal? A neskončil navíc u toho, že si to sestříhá a pustí na soukromé párty na domácím projektoru, ale procpal to do kin, sehnal alespoň nějaké prostředky a nadchnul pro svou věc lidi, kteří se normálně pohybují úplně v jiné lize? Jasně, Isabel není film který Vás připoutá na 90 minut do sedačky a sebere na jaře Oskara novému trháku Christopera Nolana. Některé scény dokonce místy vyznívají až úsměvně a zoufale volají po střihu. Na druhou stranu ale v rámci svého žánru dává smysl a dokonce se pokouuší o nějaký menší závěrečný mindblow. Což je mimochodem u českého filmu poslední desetiletí příznak častý jako zatmění slunce. Nebo jste za poslední dobu viděli český hororový thriller, který šel dokoukat? Každopádně jestli ale za něco hvězdičkuju, tak je to samotný fakt toho, že se tvůrci nebáli a šli do toho naplno. Nejen že se jim to nerozpadlo pod rukama, ale přidali navíc ucházející technické zpracování s vážně hodně povedenou hudbou. Dokážu si tak představit jak režiséři s dobrým scénářem (hledejte ho ale v Česku...) a vyšším rozpočtem natočí svůj další film, který se dostane na úplně jiná čísla než má v současnosti Isabel. A vůbec, podporujte české žánrové filmy. Mohlo by se totiž stát, že nás všechny sežerou miloučké párkové komedie s přívlastkem a "hvězdy" z Ulice opravu ovládnou český film. Nikdy jsem tomu nevěřila, ale žijí mezi námi ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Dnešní divák je velmi náročný a nikdo ze začínajících filmařů to nemají lehké, zvlášť když jsou hodnoceni pouze za výsledek...Sám tento snímek vnímám jako tvrdou práci v těžkých podmínkách a Isabel si zasluhuje mé uznání...Ano, jsou tam věci (scény), které mi výslovně vadily, ale je to dané spíše mým přesvědčením...Příběh má trhliny i scénaristické berličky, avšak omezenými možnostmi, kterými disponovali, dává děj smysl...Střídání různých hudebních žánrů dodalo filmu hodně energie a emocí...U herců (divadelních) bylo vidět jejich první větší zkušenost před kamerou, na druhou stranu, každý si tím musí projít...Pro mně lepší než vidět pořád ty stejné tváře...Lokace Ostravy využity na 70%, určitě by šlo "z Ostravy vydolovat" více, timelaps prostředí potěšil...Po technické stránce, kamera (absence jeřábku a pojezdů oželím), světla a zvuk kvalitní... Každopádně, málokteří nadšenci a tvůrci nezůstanou jen u svých představ, ti odhodlaní je dokážou realizovat a to včetně rizika kritiky...Teď záleží na tvůrcích samotných, zda se zaleknou nebo půjdou dál...Věřím, že vyberou to druhé... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela jsem byl zvědavý na to, co Češi tímhle snímkem předvedli, ale nakonec jsem přece jen mile překvapen nebyl. Má to něco z found footage žánru, což by mohl být fajn, ale ukázalo se to skoro zbytečné. Má to něco z "Underworldu", ale přitom to vůbec není akční, jen hodně ukecané s pár dobrými drsnými scénami. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Inu, do hospody, kde čepuje 49letý Norbert Lichý bych zašel na pokec se štamgasty - 60letým Jarkem Nohavicou či 38letým Michalem Kavalčíkem (Ruda z Ostravy). 1) 32letý Šumperčan Lukáš Melník napsal se svým nejlepším kamarádem ze studií JAMU 34letým Žilinčanem Marcelem Škrhoněm scénář, snímek produkoval, režíroval a zahrál si jednu z hlavních rolí (Morel, léčí Azaela). 2) Velmi zajímavou hudbu napsal 30letý zvukař Ondřej Konvička, zatímco jeho bratr, 32letý Tomáš Konvička se postaral o střih a obrazovou postprodukci (to už bylo horší). 3) Ještě je tu pěkný 27letý Robert Urban (partner hlavní hrdinky Adam). 4) Kostrbatý poloamatérský film s herci "téměř zadarmo" natočený za tři týdny není až tak strašný, jak ze začátku působí. Těžko říci, jak dopadnou další počiny agilních tvůrců, však uvidíme. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, mchnk ma pravdu, tie dialogy su az prilis americke, to snad ani bych neveril ze ide o domaci ceskoslovensky film . Ono ako jo, dej sa rozbehne rychlo, len je to cele potemnele, hodne naivne a dost sa to berie vazne. Asi tak na takej istej urovni ako prve Babovredy : 35 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Na domácí horor nezvykle solidní, se slušnou zápletkou a dobrou atmosférou. I Herci se docela snažili, bál jsem se ze začátku zase třesoucí se kamery, ale naštěstí to dlouho netrvalo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že Ostrava kromě dolů, barů a romů má ještě upíry? No... Pořád nevím, jak bych TOHLE ohodnotil. Ok, herecké výkony stály za prd, scénář má spoustu děr a zvuk je na nic. Postavy jsou taky divné a celé to je takové zvláštní... Teď k samotnému příběhu: Film je o holce, kterou v práci povýšili a v noci jde někam s kamerou do tunelu, kde ji potká... je to zlo? Pak se dějí divné věci, divné scény... Z toho jsem filmu jsem pochopil, že je to o upírech... Konec stojí za prd. Dlouhou dobu jsem se snažil film sehnat zdarma, nakonec jsem ho viděl na Horor filmu. Nějaké plusové body: Hudba je skutečně dobrá, prostředí Ostravy se mi líbí, snaha se upřít nedá... Na závěr... Asi to je česká Twilight Sága, ve které se halvní hrdinka nechce nechat okamžitě pokousat... Má to zmatený příběh, možná, kdyby režiséři z toho udělali komedii, dám víc... Ale takhle to je jedna hvězdička, pokud si z toho filmu budu něco pamatovat za pár měsíců, možná i druhá... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hlavne diky ostravske lokaci jsem byl na film hodne zvedavy. Ocenuji na ceske pomery nezvykly namet, samotny scenar me ale nepotesil a od poloviny filmu uz dost nudil a de facto nezajimal. Hudba, vcetne zvuku se zdarila, tvurci maji podle me velky potencial. Herecke vykony vylozene spatne nebyly, rad vidim ve filmech neokoukane herce. Norbert Lichy jako vzdy uzasny, vyborny herec a to v celem filmu nepromluvil ani slovo. Jinak se do hospody u Zrzave Mary budu muset podivat, nebyl jsem tam uz nekolik let, tak aby tam Norbert nahodou necepoval:-). ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Hezké podmanivé obrázky Ostravy a jejího okolí i podsvětí, poněkud chaotický střih s milými pokusy o cool, vcelku obstojná, i když zbytečně dramatizující hudba a v neposlední řadě krásný plakát .. to vše respektuju. Veškerá technická snaha je ovšem marná, protože tak nehorázný scénář by neuspěl ani na besídce střední školy. Dialogy nemají hlavu a patu a jsou navíc odehrány velmi pochybně a toporně - tak blbě mezi sebou lidi (nebo upíři) nemluví ani ve snech. Jediný pořádný výkon hodný filmu podala Sylvie Krupanská coby nemrtvá Ewa .. ostatní hybaj zpátky na jeviště, kam patříte a kde vám to jde. ()

civalII 

všechny recenze uživatele

Minulý týden Jedlíci, teď toto. Ale pravda proti Jedlíkům ještě nádhera. Nepovedený pokus rozvířit stojaté vody českého filmu. Jedna hvězda z úcty k Lichému. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Fanoušci českého studentského filmu se mohli seznámit se záměry obou režisérů v jednom z dílů pořadu Průvan, kde nedávno poskytli delší rozhovor. Tento projekt připravovali delší dobu. Nyní se s ním prostřednictvím CS filmu seznámila i širší divácká obec. Film lze rozdělit na tři části. První představuje ideální bezproblémový svět, druhá je ponurá a temná a ve třetí celý příběh graduje. Na začátku jsem se trošku nudil, uprostřed ušklíbal a mírně kroutil hlavou, třetí mne ale velmi zaujala, takže jsem si celkový dojem výrazně poopravil. Pokud divák vydrží do konce, možná bude překvapen a také vezme film na milost. Kromě dobrého výkonu představitelky hlavní role Petry Lorenccové potěší i samotný spolurežisér-herec Lukáš Melník. Své drobné roličky si odehrají Ruda z Ostravy, Norbert Lichý a Jaromír Nohavica. Na filmu oceňuji výbornou hudbu a kameru se zajímavými záběry na Ostravu. Místy ale úroveň zvuku kolísala a dialogům nebylo rozumět. Samotné dialogy ovšem mohly být napsány mnohem lépe. Důležité je, že celkově do sebe jednotlivé pasáže filmu logicky zapadají a skládají se v celek. Jako příznivec studentského filmu hodnotím tento nízkorozpočtový snímek poněkud jinou optikou než plnohodnotné filmy. Dávám 60 % a věřím, že se realizační tým bude dále zlepšovat. ()

Tessie odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, kde jen začít. Herecké výkony - katastrofální! Divadelní herce neherce by měli držet pod zámkem, hlavně daleko od kamery. Za zmínku stojí jen dobrý výkon Ewy. Scénář? Kecy prdy beďary.. Nuda, děs, příšernost. Děsivé scény neděsily, štvaly, otravovaly.. říkáte si, je to už tak špatné, že tomu chybí malá holčička v pyžamku dělajíc baf.. a hle, je tam.. Že střihač neumí poskládat části Ostravy, tak to je docela trapas.. Neboli jedeme na Fifejdy kolem Karoliny přes Rudnou a hle, jsme tam.. Grr.. Původně jsem chtěla dát hvězdičku za lásku k Nohavicovi.. ale prostě nemůžu. Bylo to tak špatné, že ani on to nezachránil. A já přístě zoufalé ostravské filmy už taky zachraňovat nebudu. Ještě, že v Minikině měli alkohol .. jinak to hodnotím jako celkově nejhorší investici v kině. ()

Reklama

Reklama