Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Józef (Marek Perepeczko) je nucen najmout Leona (Bogusław Linda), aby ochraňoval jeho šestnáctiletou dceru Saru (Agnieszka Włodarczyk) před konkurenčními gangstery. Uzavřený Leon a citlivá Sara se do sebe zamilují. Netrvá dlouho a otec se o nastalé situaci dovídá. Jeho pravá ruka, gangster Cezary (Cezary Pazura) dostane za úkol Leona odstranit a konfrontace těchto dvou osobností na sebe nenechá dlouho čekat. (Tygrys)

(více)

Recenze (30)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Agnieszce Wlodarzcyk bylo v době natáčení skutečně šestnáct let. Lolitářské vyznění Sáry se tím dostává na vyšší úroveň a film se dá doporučit i slintajícím a obézním šedesátníkům s chronickým zánětem šlach v zápěstí. Přijdou si na své, nahota i odvážnější sexuální scény rozhodně nejsou ojedinělým kořením této podařené akční romantické komedie od severních sousedů. Akční pasáže, byť lehce naivní, dají vzpomenout na to nejlepší z Policajta v Beverly Hills, zde stokrát skloňovaného Bessonova Leona a mnoha dalších bijáků, Kmotra nevyjímaje, západní provenience. Překvapivě, na slovanskou produkci, přímočará jízda bez postranních motivů, tím hlavním a jediným je jednoduchá zábava. A to mi co? Stačí. Čtyřka, a to i za ty polský předčasně zralý trojky. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 6/10 Akce 9/10/// +krásná Agnieszka Wlodarczyk, charismatický Boguslaw Linda, akce, romantika, napětí -je tu méně výrazný hudební doprovod, o efektech a vysokém rozpočtu to taky není/// Viděno již po třetí. Kdysi dvakrát náhodně v TV, aniž bych znal název filmu a už jsem ani nedoufal, že ho někdy opět najdu a zhlédnu. Bezesporu se jedná o nejlepší polský akční film a důkaz toho, že i poláci umí. Škoda, že později nenatočili pokračování nebo něco podobného. Film má vše co správný akční film má mít. Podobnost s Leonem tu je s tím rozdílem, že tady došlo k naplnění lásky a vztahu mezi zabijákem a dívkou./// Celkem 88%/// ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Polsko je snad jediná země z východního bloku, která dokáže natočit dobrý akční film (Vabank, Vinci). A přestože si (někdy trochu a někdy víc) vypůjčí zápletku, hrdinu atd. jinde, dodají vždy ten vlastní vtip a šmrnc. Okouzlilo mě jedno vyznání- Sára sedí ve staré vaně a Leon pod ni přikládá na oheň knihy, aby ohřál vodu a zároveň si vzájemně vysvětlují co si každý z nich představuje pod pojmem LÁSKA. Myslím si, že pozornost si zaslouží nejenom tenhle film, ale polská tvorba vůbec. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tenhle polský akčně-romantický film je sice regulérní vykrádačkou Leona Luca Bessona (hlavní hrdina se jmenuje Leon, chodí stejně oblékaný, v jednom záběru dokonce visí plákát z tohoto filmu), ale to není vůbec na škodu. Navíc se tvůrci rozhodli celý film postavit na vztahu mezi čtyřicetletým mužem a šestnáctieltou dívkou, která se do něj zamiluje. Narozdíl od Leona, kde tento vztah nebyl nijak rozveden a naplněn, zde je tomu naopak a celá zápletka se od tohoto "zakázaného" vzahu odvíjí, což vidím jako velký klad. Výborný akční film s výtečným Boguslawem Lindou v hlavní roli jen dokazuje, že Poláci umí natočit slušný film i v žánru, který je doménou spíše Američanů a Francouzů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se nechalo pár lidí pěkně nachytat na to, že hlavní postava se jmenuje Leon a tak tomu hned prásklo nesmyslnou nálepku "vykrádačka Leona od Bessona", ale to vůbec neni pravda, je to úplně jinej film a i o něčem jiným, ale to je vcelku fuk, hlavní je, že to je fakt zábavný, akční scény na Poláky hodně kvalitně zpracovaný, i když jich neni moc, ale závěr s odplatou to mohutně napraví a Boguslaw Linda v hlavní roli je správnej elitní drsňák takovým Hallenbeckovským (Poslední skaut) stylem, ale ne nějak přiblbe, navíc Agnieszka Wlodarczyk ve svých 16ti tady fakt stojí za hřích a při několika jejích nahých scénách se mi odkrvil mozek. Po skouknutí sem měl chuť tomu fláknout plný hodnocení, ale celkově to tak dobrý asi fakt nebylo, jen ten závěr mě natolik uspokojil, že sem měl takový choutky ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama