Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tom, čo boli v Dánsku objavené obrovské zásoby ropných poli, minister zahraničných vecí Thomas Borby (Nikolaj Lie Kaas) chce využiť situáciu a podpísať obchodnú zmluvu s Američanmi. To sa však nepáči tajomnému strelcovi s presnou muškou, ktorý pre svoj zámer využije kontroverznú reportérku Miu Moesgaard (Trine Dyrholm). (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

kareen 

všechny recenze uživatele

Jde o to, z jakého pohledu na film pohlížíte. Jako thriller to na mně zas tak neúčinkovalo, víc než napětí jsem pociťovala spíše mírnou zvědavost, kam se děj posune dál. Počáteční zápletka je vlastně jednoduchá a v naší malé zemičce bohužel nechvalně důvěrně známá. Vítězná politická strana poruší svůj předvolební slib a udělá pravý opak toho k čemu se zavázala, tentokrát se jedná o těžbu ropy někde v Gronsku na které se dohodla spolu s USA a která navíc vyvolává různé otázky. Právě na ně se hlavních politických aktérů vyptává pro ně nepohodlná televizní redaktorka a právě s ní se spojí tajemný muž, jenž se rozhodl, že vezme spravedlnost do svých rukou, protože věčně jim to přeci procházet nemůže. A právě z tohoto hlediska je pro mně snímek zajímavý, otevírá totiž kontroverzní téma, jestli bezmoc obyčejných lidí proti politické moci a korupci ospravedlňuje násilí, které se mnohdy dotkne i nevinných. Jako drama film působí o dost lépe, postavy se chovají příjemně civilně a inteligentně, polodokumentární záběry z televize a redakce se střídají s malými osobními dramaty dvou ústředních postav a na závěr tam sice bylo moc náhod najednou, ale naštěstí jsem se nedočkala ani nějakých výrazných klišé. Emocionálně je to trochu chladnější, ale od severského filmu zas nečekám žádné extrovertní výstupy, takže u mně dobrý. Není to sice nic z čeho bych byla paf, ale na slabší čtyřku to stačí. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Kde inde ako v Dánsku mohol vzniknúť film o ekoterorizme. Krajín, v ktorých otázky ochrany životného prostredia sú kľúčovými nie je až tak veľa. Napriek tomu, že to síce nie je veľmi lichotivé konštatovanie, som rada, že je to práve Dánsko. Mám rada ich filmovú tvorbu podobne ako aj filmovú tvorbu ostatných severských krajín a málokedy ma sklame. V tomto prípade sa jedná o zaujímavú sondu do toho, čo môže vyvolať jeden nedodržaný predvolebný sľub. Jediné čo ma mrzí je to, že napriek sľubovanému účinkovaniu Davida Dencika vo filme sa v ňom ani neobjavil...administrátor má zrejme nekorektné informácie v tomto smere. Film napriek tomuto nedostatku zaujal a neľutujem, že som si ho pozrela. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Být Dán, koukám se na to trošku jinak, protože ekologická politika Dánska mi vůbec nic neříká a to se dá vlastně říct i o tamní politice celkově. Takže jsem viděl jen lehce nadprůměrný trochu-thriller s ekoteroristickou zápletkou a velmi dobrými výkony Kima Bodnii a Trine Dyrholm. A to mi vlastně stačilo. 60% ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Otázka zní, je vůbec možné docílit splnění požadavků pouze protesty? Nebo je třeba zatlačit, tím někomu i fyzicky ublížit a zachovat se nemorálně? Já jsem se na to dívala jako na drama o předvolebních slibech a povolební skutečnosti tedy- špíně. V Čechách je to tradice. Ovšem Dánští voliči se z toho nějak nemohli vzpamatovat a tak pořádali demonstrace a jeden frajer to začal řešit úplně po svém. Vše natočeno bez zbytečností, reálně,věřila jsem, že tak by to mohlo být. Byla jsem vtažena do děje a ani chvilku se nenudila. Kdo očekává nějakou akční ,,štípačku", pro toho to není. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se člověk, který má přístup k informacím, které vyvrací tvrzení politiků o jejich dobrých úmyslech, dokáže nasrat a chtít to dokázat i veřejnosti, že to co oni kydají na lidi není vůbec pravda ( my bychom dnes díky Babišovi mohli vyprávět)...Ovšem dělat to za každou cenu se zbraní v ruce, veškeré pozitivní úmysly zcela smažou. Všechno co se dělá extrémně je bohužel zcela na pi...hovno. Za mě 75% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama