Reklama

Reklama

Teď tady vládnu já! Kultovní dobrodružný film o sváru válečníka He-Mana a jeho odvěkého nepřítele Skeletora... Uprostřed vesmíru, přímo na hranici světla a temnoty, se na planetě Eternii tyčí hrad Šedoleb. Po věky věků udržovala Čarodějka Šedolebu v tomto světě klid a mír, ale armády temnot se daly do pohybu. Hradu se zmocní obávaný Skeletor, který moc dobře ví, že ten, kdo vládne Šedolebu, ten se stane všemocným, stane se vládcem vesmíru! Skeletorovi ale uniká hrstka vzbouřenců, vedená jeho odvěkým nepřítelem, válečníkem He-Manem. Povstalce čeká nebezpečné dobrodružství, které se neobejde bez lítých soubojů, ale také cestování časoprostorem. Jak hrdinové obstojí ve vyhnanství na exotické planetě jménem „Země“? ... Vládci vesmíru jsou dnes již kultovní filmovou adaptací stejnojmenných komiksových předloh a hraček, spadajících do světa Masters of the Universe od firmy Mattel. Snímek pro ni vyrobilo legendární studio Cannon Films (Krvavý sport, Kobra, Lifeforce, Amerika 3000, Kyborg), které jej promovalo jako „Hvězdné války 80. let“, čemuž odpovídala i plodná spolupráce s hračkářským byznysem. Hlavní role He-Mana se ujala tehdy vycházející třicátnická hvězda Dolph Lundgren (Rocky IV, Univerzální voják, Expendables, Aquaman), naopak zkušený Frank Langella (Drákula, Duel Frost/Nixon, Lolita) se chopil maskované role zlovolného Skeletora. (Česká televize)

(více)

Recenze (175)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak krásně osmdesátkové fantasy, že by mohlo být ve slovnících hned vedle Conana s Árným pod heslem "fantasy s korbama". Já tyhle fantasy filmy ani moc nemusím (kromě již zmíněného Conana) a přiznám se bez mučení, že tohle jsem si pustila jenom proto, abych mohla slintat nad Dolphem Lundgrenem. Jaké bylo moje zklamání, že jeho postava nedostala moc prostoru a byla odsunuta někam na vedlejší kolej. Celou dobu jsem si ani nebyla jistá kdo je hlavní postavou přívběhu - jestli He-man nebo mladá středoškolačka v podání Courteney Cox. Kdo to ví, ať mi odpoví, protože já fakt netuším. Tahle nejasnost je v mých očích jednou z největších vad na tomhle filmu. Příběh je jinak vcelku jednoduchý a žádných šílených zvratů se nedočkáme, což u tohohle žánru spíše oceňuju. Pochvalně bych mohla mluvit i o hereckých výkonech, zejména o Courteney Cox, která je mi ve svých rolích před Přáteli neskutečně sympatická. Jedině ten Dolph celou dobu vypadá jako kdyby ho to vůbec nebavilo. Možná právě proto, že nedostal moc prostoru pro cokoliv jiného než zatínání svalů... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak ted musim maximalne podporit POciSEMa a jeho koment tohle je kult a kdo z nasi generace tvrdi ze na tom nevyrostl tak lze film ktery nestarne ani po 25 letech jasne ze je to becko vykrada to Hvezdny valky a dalsi filmy ale k certu s tim je to nostalgie jako prase byt k uplne dokonalosti tomu neco chybi ale to nevadi Lundgren proste vzdycky byl borec nejvetsi film je napinavej a vtipnej a Contiho hudbicka je uzasna a zvysoka seru na to ze neni puvodni zkratka pan Golan vedel co produkuje a v 80 letech na co Cannon sahl to promenil ve zlato a mam uplne v prdeli ty chytry kritiky budto to sou deti co to nemuzou pochopit nebo jeste hur prislusnici nasi generace co na tom vyrostli a ted se vykrucujou a delaj jako ze ja nic ja se od toho distancuju a vite co? k certu s vama JAAAAA MAAAM MOC!!!!!!!! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S He-manem jsem se seznámil coby smrad ještě za totáče prostřednictvím animovaného seriálu, co dávala polská televize a docela jsme na tom ujížděli. O nějaké filmové verzi jsem tehdy věděl buřt a narazil na ni až v dospělosti a to jenom kvůli Lundgrenovi. Strčte Conana do Hvězdných válek a pošlete to na zem. Osmdesátkové filmové fantasy má své kouzlo, rozhodně zaujme ženské obsazení ale nakonec se to nevyhne jisté prázdnosti. 2,5* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S týmto snímkom rozbiehal Dolph Lundgren svoju filmovú karieru. Rok pred tým sa objavil vo vedľajšej, zápornej úlohe ruského boxeristu Ivana Draga. Bol ťažkým súperom pre Rockyho Balboa vo štvrtej časti tejto známej športovej série. Vo "Vládcoch vesmíru" sa predviedol už v hlavnej úlohe. Zahral si vesmírneho svalovca Hemana, ktorý sa neplánovane ocitne na Zemi. Zároveň je prenasledovaný neľútostným lordom Skeletorom, čo uzurpoval moc na planéte Eternia a má pripravené aj ďaľšie invázne plány. Podivné, postaršie, béčkové sci-fi, pri ktorom sa dá pobaviť. Efektne gýčové osemdesiate roky. *** ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nonstop akce, akorát bohužel akce hauzácká a nudná, která vypadá asi tak jako když měli na přípravu choreografie 5 minut při pauze na oběd. A tak Lundgren různě pobíhá, máchá mečem a padouši padají a odskakují do vzduchu. Ne že by neměl nějaký svý chasnický charisma, ale v průběhu filmu není vůbec vysvětleno, proč on je ten "vyvolený" He-man, který má všechno zachránit (nějaký backstory jako měl Barbar Conan by neuškodilo). Protože má velký svaly? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Jako první byl do filmu obsazen Dolph Lundgren, jako poslední Frank Langella. (HellFire)
  • Mnoho z budov ve filmu již nestojí, zničilo je velké zemětřesení v devadesátých letech. (HellFire)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Další Jackass v roce 2021

Další Jackass v roce 2021

22.12.2019

Studio Paramount Pictures stanovilo premiéru čtvrtého filmu v sérii Jackass. Původně zábavní pořad na stanici MTV vznikl v roce 2000 a stvořili jej Johnny Knoxville, Spike Jonze a Jeff Tremaine, o… (více)

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama