Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace kontroverzního bestselleru maorského autora Alana Duffa. Děj líčí osudy typické dělnické rodiny s nezaměstnaným otcem, násilníkem a pijanem, a kdysi krásnou matkou neúspěšně usilující o štěstí svých dětí. Snímek ohromuje scénami až zvířecí brutality, ale upoutává též obrazy plnými citu, humoru a naděje. Vizuální naléhavost díla tlumočí barevně a tónově bohatá kamera konstatující smírnou krásu krajiny i odpudivou atmosféru předměstí. Film se stal událostí roku 1994 a získal více než dvacet cen na předních filmových festivalech, kde byli vyzdvihovány především herecké výkony představitelů, vesměs Maorů a míšenců, jakým je sám i režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

Drsný, morbídny, priam až hnusný film, a predsa davam 5. Prečo? Asi pre tie momenty keď som sa nevedel odtrhnúť zo stoličky, keď matka dostávala svoju dennú porciu rán pri schyzofrénii svojho muža... Otrasná výpoveď o tom, čo robí s človekom zakomplexované ego, alkohol a neúcta k rodine. Síce si človek možno povie že je to len film, no kolke tisíce podobných či dokonca rovnakých príbehov sa vo svete dennodenne odohráva?Stvárnenie rodičov bolo brilantné a rolu matky podškrtávam. Skvelý film.

Maslord

Maslord (hodnocení, recenze)

Skutočne silný príbeh, dobrý pohľad do Maurskej kultúry a dôsledky dodržovania alebo nedodržovania tradícií. Niekomu možno príde príbeh tvrdý, ale preto je aj taký dobrý.

Luciášek

Luciášek (hodnocení, recenze)

Bezesporu jeden z nejlepších filmů vůbec, smekám před výkonem Temuery Morrisona!

Reklama

Reklama