Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (127)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně toho jsem se obával, že sotva Alicia opustí Švédsko navlíknou jí do kostýmu a hajdy do dramatu, tedy pardoon válečného memoáru. Já se nechci vysmívat tomu utrpení a ztrátám blízkých, který válka působí a které je v tomto filmu nosná linka to vůbec, jen měn přišlo že nudnější memoár jsem už dlouho neviděl, fakt ty dvě hvězdičky jsou s vypětím všech mých sil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak bych to asi neměl vykládat, ale tenhle film mi přišel hrozně obyčejnej. Já sice uznávám, že Vera Brittain toho zažila tak moc, až se z toho musela vypsat. Nicméně, co naplat, když film se tváří tak strašně fádně. Což o to, herci byli dobří, ale to, co začíná jako unylá romantika, končí jako nevýrazné válečné drama. Pár zajímavých scén na bojišti v tomto filmu sice bylo, ale celý film to určitě nezachrání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,822,250Tržby Celosvetovo $5,756,000▐ herečka Alicia Vikander je tento rok ako zjav, kde sa mihne tak tam žiary, tento komornejší romantický príbeh určite nie je na zahodenie len by to chcelo obratnejšiu réžiu, lebo nedokáže to úplne odzbrojiť ako by sa patrilo, takto len priemer /60%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander je nová Keira Knightley. Fantasticky nasnímané - Rob Hardy už delší dobu stoupá v mém kameramanském žebříčku. Vkusné britské retro melodrama, které se vás dotkne. Předkrm k blížícímu se dojáku Light Between Oceans (stejný producent i herečka). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod, prečo nedávam plné hodnotenie je ten, že toto nie je úplne môj žáner, ktorý aspoň zatiaľ nedokážem naplno oceniť, ale inak ma vlastne ani nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť. Zápletka síce neponúka nič nové, ale aj tak mi to dejovo prišlo mimoriadne pútavé, skutočne som bol až prekvapený, ako ma to dokázalo vtiahnuť, pričom sa mi tu páčilo vlastne úplne všetko. Či už tá bezstarostná mladost spojená s dvorením, snaha uspieť na škole, čo bez problémov mohlo mať ešte viac priestoru, takže keby film trval kľudne aj o polhodinu navyše, vôbec by som sa nehneval. Romantika je tu tiež kvalitne zvládnutá a aj tá vojnová zložka je úplne bez výhrad. Keďže vojna je tu vnímaná hlavne zo zázemia, žiadna bojová scéna sa tu nenájde, ale tá mi tu aj tak nechýbala, tá obava o blízkych na fronte a rovnako aj staranie o ranených mi sadli skvelo a emócie fungujú. K tomu je to celé nádherne natočené a s kvalitnou výpravou, takže vizuálnu stránku som si užíval, hudobne ideálne a žiadne výhrady nemám ani k obsadeniu. Alicia Vikander je skutočne talent a aj emócie dokázala predať dostatočne, aby aj mňa jej stráty zaboleli. Možno aj preto sa jej tu už nikto nemá šancu priblížiť, ale aj tak mi ani mladé mužské trio nebolo ľahostajné a potešia aj Dominic West a Miranda Richardson. Takže pre mňa je Testament of youth dokonalou ukážkou toho, ako má film tohto typu vyzerať, tu nemám výhrad a aj kultové Pokánie na podobnú tému mi prišlo o dosť slabšie. 82% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

All of us are surounded by ghosts. We just need to learn how to live with them. Zajímavé téma, přesto bohužel plytké zpracování. Obávám se, že podobných filmů jsou tucty a tento se mezi nimi snadno ztratí. Působí spíše jako televizní Pokání, avšak s nevýraznou hlavní hrdinkou, která nemá charisma ani co by se za nehet vešlo. Pozitivně hodnotím účast Kita Haringtona, bohužel dostal hříšně málo prostoru a půlku stopáže jsem čekala, kdy vstane z mrtvých :)) Dovedu si představit, že s lepším obsazením bych byla nadšená. Škoda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Testament of Youth je, jak už z posterů vyplývá, typicky romantický (velko)film, který jednoznačně útočí na všechny divákovy smysly. Není tak sofistikovaný a emocionální jako Atonement, ani klasicky oldschool syrový jako Cold Mountain. Ale Kameramen Hardy čaruje docela slušně (vskutku impozantní snímání přírodních scenérií/prostřihy/nasvícení/detaily apod.) a Alicia Vikander je VELMI talentovaná herečka. Nebude to sbírat Oscary, ani vydělávat miliony, je to paradoxně spíše komorní film, který nemá ani jedinou válečnou scénu. Je však zajímavý ve vykreslení charakterů a především v tom, jakou v tomto melodramatickém příběhu hraje válka klíčovou a dosti zničující roli. Podprahově, emocionálně, bez přímé ukázky expresivného násilí. Rozhodně podpultovka jako blázen, kterou stojí za to si pustit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kombinace Very Brittain a Alicie Vikander je naprosto ideální. Krutý oblouk let 1914 - 1918 prožitý se všemi emocemi. Ztracená generace, sufražetky, vše na svém místě. Formálně a herecky též bezchybné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander září. Kolikrát jsme to už slyšeli a zcela jistě ještě uslyšíme. Přesto, že je pořád mladinká, si dokázala získat uznání kritiky i publika. Vkusné „válečné“ melodrama sledujeme pohledem sestry, dcery, snoubenky, feministky, ošetřovatelky a hlavně dívky, která nechtěla být pouze ozdobou nějakého manželství. Pozdější spisovatelka Vera Brittain musela ve válečných letech čelit několika výzvám, nakonec z nich stejně jako tvůrci vyšla se ctí. Ale mnohé ztratila. Výsledek sice není nějak sofistikovaný (děj je řekněme obyčejný a lehce předvídatelný), charaktery jsou ale vykreslené docela slušně, válku nepotřebujeme sledovat prostřednictvím do bahna padajících těl nebo nábojnic, ale podprahově ji vnímáme docela intenzivně. Vikander je přirozená, její herecké polohy proměnlivé, kamera se jí velmi ráda věnuje. Ostatně zručný kameraman Rob Hardy si spolupráci s ní zopakoval ve schválené Ex Machině. Silné tři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokání vol. 2.0, aneb další z důkazů, že Alicia Vikander patří mezi nejtalentovanější (a nejpůvabnější) herečky současnosti. A Kit Harington pro změnu mezi největší dřeva. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Mírně tíživá podívaná nakousne i nesmyslnost válek. Na můj vkus tomu chyběl větší švih, ale ve spojení se zajímavým příběhem solidní zážitek. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Uživateľka kajas to napísala úplne výstižne. Veľké, krásne nič. Takto by sa v skratke dalo povedať o čom film je. Pravda je, že v prvej tretine až polovici sa toho veľa neudeje, ale druhá polovica to kvalitou vyvážila. Výprava je na úrovni, v tomto smere niet čo vytknúť, ale film by určite získal na kvalite, keby sa do filmu vošlo zopár krátkych momentov z fronty. Všetko sledujeme z pohľadu Alicie Vikander, ktorá je na obrazovke v jednom kuse. Hudba tu má silné zastúpenie, ale príbehovo je dosť prázdny. Po treťom mŕtvom priateľovi si hovorím, že to je na jednu ženu až-až a o čom to asi ďalej bude...Neviem ako je na tom kniha, ale tu určite chýba výraznejšia dejová línia. Všetko však zachraňuje sympatická A. Vikander , ktorá nedávno zažiarila vo filme Ex machina a nakopla svoju kariéru. Rozhodne o nej ešte budeme veľa počuť. Krásne veľké nič je natočené s citom a mám slabosť pre príbehy z fronty aj keď zo ženského pohľadu. 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Moc hezky a škoda, že sa to vyhlo našej kinodistribúcii. Krásne nasnímaný, ohudbený a hlavne zahraný skutočný príbeh z 1. svetovej vojny. Chýba tomu akurát TO ČOSI, čo by z toho spravilo nezabudnuteľný filmový zážitok a pozbieralo to množstvo oscarov. Možno nejaké výraznejšie režijné uchopenie. Veľmi silných 7/10, ktoré po opakovanom zhliadnutí možno porastú. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, očekával jsem daleko silnější příběh, možná něco ve stylu Legenda o vášni či jiných, silných filmů. Testament mládí sice není špatným počinem a nudným příběhem, avšak celková stopáž je dle mého trochu přemrštěná. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to emočně minulo. Asi je to dáno už předlohou, pacifismus zkrátka trpí naivitou. Nedokázal jsem jít s sebou s hlavní představitelkou, příliš potrhlou, abych jí mohl uvěřit. Také to mohlo být o půl hodiny kratší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander je neskutočne výborná herečka, dokázala to v minulosti a dokázala to aj teraz. Mladá a talentovaná, patrí jej celý filmový svet. Môže si vyberať, a ja som rád, že si vždy vyberie námet, ktorý nielenže presvedčivo zvládne, ale téma osloví aj mňa. Jej podanie mladučkej Very, plnej ideálov a snov s ich následným postupným rúcaním na prach, premena radosti na smútok, to všetko zahrala presvedčivo a vo veľkom štýle. Je to film o smutnom osude celej jednej generácie, detí, ktoré vďaka vojnovému besneniu 1. sv. vojny museli rýchlo dospieť, pričom žiaľ veľká väčšina z nich bola nútená odísť do zákopov a tam niekde i zomrieť. Musím pochváliť aj skvelú výpravu a kameru, skrátka ide o emotívnu a čistokrvnú protivojnovú drámu, ktorá dokáže osloviť široké publikum. 80/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander je trochu iný level v tomto filme. Jej herecké kvality sú nepopierateľné a jej talent ťažko spochybniteľný, no v tejto snímke som mal tisíc nebezpečných pohnútok skočiť za ňou do deja! Hoci skutočná Vera nevypadala veru zle tiež. Najprv som myslel, že udelím čisté tri hviezdičky, ale spätne som zistil, že i napriek príbehu, aké ja sám osobne vo filme neuprednostňujem, tak film nemá hluchého miesta a kôli tejto kvalite zdvihnem na 4. Dobrá bola i tá myšlienka o duchoch a o tom, ako sa treba s nimi naučiť žiť. To sa mi dosť páčilo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Watson takéto role neskutočne sedia. Ale o inom som chcela ... Testament of Youth bol filmom presne takým, akým mal byť a akým som čakala, že bude. Film o nezmyselnosti vojny a o tom, že vojna mení ľudí a ich životy. Film s výbornou kamerou a hudbou ... ale predovšetkým s fantastickou Vikander. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Válečná romance, která není tak strhující jako třeba "Pokání", ale není naštěstí na úrovni německé TV produkce. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Testament of Youth je autobiografický román vydaný roku 1933 (do češtiny zatím nebyl přeložen). Autorka Vera Brittain v knize líčí především dopad první světové války na život své rodiny. Román se již dočkal zpracování v podobě televizního seriálu (1979) i rozhlasové hry (1998). Roku 2009 byl oznámen vznik filmu pod záštitou producenta Davida Heymana (pracoval na Harry Potter sérii). Režie se ujal James Kent, pracující doposud jen pro televizi.  Náš příběh začíná roku 1914. Mladá dívka Vera (Alicia Vikander) a její bratr Edward (Taron Egerton) si užívají léto s přáteli Rolandem (Kit Harington) a Victorem (Colin Morgan). Vera je velmi emancipovaná a touží po studiu na Oxfordské univerzitě. Otec jí po dlouhém přemlouvání dovolí zúčastnit se přijímací zkoušky a dívka je skutečně přijata. Pod dozorem gardedámy se začne scházet s Rolandem, ve kterém našla zalíbení. Vypukne ale první světová válka a Roland s Edwardem odchází na frontu. Vera se nedokáže soustředit na studium, stane se tedy dobrovolnou sestrou. Roland požádá Veru o ruku, jejich svatbu ale překazí tragická událost. ()

Reklama

Reklama