Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

A. Vikander je úchvatná, už jen pro ni stojí za to se na životopisné drama podívat. Je to hodně dojemný příběh a tím, že si vše hlavní představitelka sama prožila, o to víc stoupá příběh na hodnotě. Pravda je, že to J. Kent předložil ukázkově, takže Testament byl už sám osobě dost autentický. Jde tady strašně cítit bolest, která se spolu s beznadějí a nadějí vzájemně proplétají, a zaručeně vásto ničí. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,822,250Tržby Celosvetovo $5,756,000▐ herečka Alicia Vikander je tento rok ako zjav, kde sa mihne tak tam žiary, tento komornejší romantický príbeh určite nie je na zahodenie len by to chcelo obratnejšiu réžiu, lebo nedokáže to úplne odzbrojiť ako by sa patrilo, takto len priemer /60%/ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander září. Kolikrát jsme to už slyšeli a zcela jistě ještě uslyšíme. Přesto, že je pořád mladinká, si dokázala získat uznání kritiky i publika. Vkusné „válečné“ melodrama sledujeme pohledem sestry, dcery, snoubenky, feministky, ošetřovatelky a hlavně dívky, která nechtěla být pouze ozdobou nějakého manželství. Pozdější spisovatelka Vera Brittain musela ve válečných letech čelit několika výzvám, nakonec z nich stejně jako tvůrci vyšla se ctí. Ale mnohé ztratila. Výsledek sice není nějak sofistikovaný (děj je řekněme obyčejný a lehce předvídatelný), charaktery jsou ale vykreslené docela slušně, válku nepotřebujeme sledovat prostřednictvím do bahna padajících těl nebo nábojnic, ale podprahově ji vnímáme docela intenzivně. Vikander je přirozená, její herecké polohy proměnlivé, kamera se jí velmi ráda věnuje. Ostatně zručný kameraman Rob Hardy si spolupráci s ní zopakoval ve schválené Ex Machině. Silné tři hvězdy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate nič extra - úplne obyčajný vojnový film sledujúci hrôzy vojny zo zázemia, kde každý tŕpne či sa práve mená ich najbližších neobjavia na zozname tých, ktorí sa už domov nikdy nevrátia... Centrálna dejová línia z pohľadu hlavnej postavy Very bola síce pozoruhodná a emočne vypätá, ale aj tak mi to prišlo akési priamočiare a dosť často bohužiaľ aj nezáživné. Ale treba uznať, že film mal aj viacero silných chvíľ, bohužiaľ nie až toľko ako by so prvotne očakával. A treba isto pochváliť aj kameru, tej niet vlastne ani čo vytknúť. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zde jde o věc názoru. Spousta lidem, asi předpokládám, že spíše dívkám se tento film zřejmě bude líp, jelikož vykresluje nějak první světovou válku a zároveň milostný příběh se špetkou romantiky. No a přesně to bylo to, co jsem nějak nehledal. Hlavně mne asi lákala představa vidět v jednom filmu Vikander, Haringtona a Egertona. Jednoznačně jde o něco přínosného do světa filmu, ale pro mě to za tolik nestálo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama