Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mně na Králově zahradnici opravdu nadchlo, je ta závěrečná čtvrthodina, která byla naprosto skvělá. Dále mně zaujala jen Kate Winslet a Alan Rickman, který byl před kamerou zoufale málo. Jen z úcty k němu hodnotím třemi hvězdičkami, protože ten film je vážně docela nuda. Zajímavý, to bezpochyby, ale bohužel nudný. A tím pádem se vleče. Aspoň má kromě sympatických herců také naprosto fantastickou výpravu a kostýmy. Kéž by měl i lepší scénář. 60%. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Rickmanův druhý režijní počin, A Little Chaos (Králova zahradnice), není zdaleka tak pozoruhodný jako jeho debut, vynikající The Winter Guest (Zimní host). Vlastně je to průměr, nepřináší nic nového, co by člověk neviděl už v řadě jiných filmů (tragédie, která poznamenala hrdinku apod,). Někdy toho chce film říct asi víc (linie manželského páru ztvárněného McCrory a Schoenaertsem), ale ve zkratce tak úplně nefunguje. Herecky to klape dostatečně, obsazení je silné, některé scény a sofistikované dialogy rozhodně stojí za vidění. Naproti tomu jsou tu i rušivé momenty, které snímek spíš devalvují (předvídatelné zvraty). Dojde i na trochu duchařiny, na druhou stranu příliš zahradničení nečekejte. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Králova zahradnice je melodramatem z červené knihovny tak čistým, že se chvílemi zdá, jako by ani nemohla být myšlena vážně. V době sebeuvědomnělých meta-filmů pracujících s žánrovými prvky jako s dílky lega není snadné uvěřit, že by někdo nabídl film tak žánrově čistý „nezištně“ a s vážnou tváří. V případě Královy zahradnice tomu tak ale nejspíš bude. Mluvíme tu o příběhu s postavami definovanými tak jasně, že jediný krůček k větší doslovnosti by byl obléknout hodné do bílého a zlé do černého šatu. Winsletová ztvárňuje prototyp „absolutně emancipované, ale ne hystericky feministické Ženy“, jež může být svedena pouze mužem, který ji nejdřív dá na vědomí svůj respekt všemi myslitelnými i nemyslitelnými způsoby. Schoenaerts „Mistr projektant“ naštěstí takový je, a že jde o dokonalého gentlemana se pozná i podle toho, že jako jediný muž ve Francii nenosí paruku, ale honosí se vlastními krásnými kadeřemi! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o zahradní architektce v době Ludvíka XIV. přicházející s revolučním návrhem, trochou psychologie i filosofie a traumatem z minulosti. Jak mám Winsletku ráda, tohle neměla brát. Místo unikátního půvabu vypadala unaveně, což asi vzhledem k postavě i měla, a jak ta uvadající růže, o které zde bude taky řeč, a Alan Rickman to tak možná chtěl a byl spokojen, ale mně se to nelíbilo a už vůbec ne vedle šéfa-kolegy-kamaráda-přítele-milence, který vypadal jak její v lepším případě mladší brácha, takže při milostné scéně jsem radši počítala oka na jehlici. Výprava a kostýmy naopak úžasné. Kéž by to stačilo. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, ale bylo to příliš rozvláčné a nevýrazné, přišlo mi to celé takové ušeptané ( z letargie mě na chvíli dostal jen hukot proudící vody). Kate po celou dobu nesundala dramatický výraz se zamyšleným pohledem do dálky, úplně ten samý měl i král.. Kdo tohle pasoval do žánru komedie? Marně vzpomínám na nějakou humornou chvilku.. Vlastně jo.. Zasmála jsem se výrazu Kate při jejím vyvrcholení.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Veľkej Británii, konkrétne v Pinewood Studios, Blenheim Palace vo Woodstocku a Cliveden House v Buckinghamshire. (Hudakfilms)
  • André Le Notre projektoval aj najdlhšiu Avenue na svete, a to parížsku Champs-Elysées s dominujúcim víťazným oblúkom. (MikaelSVK)
  • Kate Winslet (Sabine De Barra) bola v treťom mesiaci tehotenstva, keď dokončila film. (Martyska)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama