Jeptišky na útěku
Komedie / Krimi
Velká Británie, 1990, 89 min
Jonathan LynnHrají:
Eric Idle, Robbie Coltrane, Janet Suzman, Oliver ParkerObsah
Dva staří kumpáni, starosvětští a vždy neozbrojení gangsteři, začínají mít dojem, že se z jejich řemesla všude kolem nich stává jen krvavý byznys beze cti a bez nepsaných pravidel. Vrcholem je, když je jejich šéfové nechají poslat jednoho z jejich kolegů na odpočinek, v pytli se závažím rovnou do řeky. Oba gangstery tak popadne obava, že by v pytli mohli příště skončit sami. Rozhodnou se tedy vzít do zaječích. Během další naplánované akce, kdy se jejich gangu podaří oloupit čínskou triádu o měsíční zisky, se tedy otočí proti vlastním lidem a oberou je o celý lup. Se dvěma kufry plnými peněz v rukou, rozhněvaným gangem, čínskou triádou a policií v zádech, se pak v ulicích města ve spěchu uchýlí k jediné možnosti, ukrýt se v nedalekém klášteře s dívčí školou. Kolotoč bláznivých situací, převleků a honiček tak může začít! (Rannveig)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $10,959,015║Tržby Celosvetovo $-║ /60%/(3.1.2010)
Oskar
Jonathan Lynn, autor slavného britcomu 'Jistě, pane ministře!', točí poměrně slušné komedie, ale tahle by byla jen průměrná, nebýt skvostného Erica Idlea. Ten se pro jeptiškovský hábit snad narodil. A Robbie Coltrane taky není špatný.(20.2.2003)
Kimon
Převlíkačka mužské dvojice na způsob "Někdo to rád horké". Jako komedii hodnotím slabým průměrem. Mezi dva a tři body.(6.4.2010)
bloom
Je to opravdu průměrná komedie, ale to ústřední duo je opravdu neodolatelné, stejně jako Camille Coduriová, co hraje přítelkyni Idleovu přítelkyni, není jen pouhou blonďatou ozdobou, ale schopnou komičkou. Eric Idle, můj velký favorit, se sám postaral o hvězdičku navíc, akorát škoda, že jsem film viděl s dabingem a přišl o Ericův typický hlas :-) .(16.4.2007)
Freemind
On to je skutečně průměrný filmeček, který navíc příšerně "smrdí" osmdesátými lety a ke konci ztrácí švih. Eric a Robbie jsou ale naprosto dokonalí a Camille Coduriová coby poloslepá kočanda jim zdatně sekunduje, všechny klášterní dialogy by se daly tesat do zlata, takže nemohu jinak ...(7.1.2009)
BuryGol
Nebejt tam Eric Idle a Robbie Coltrane, bylo by to asi ještě za míň. Tihle dva udrželi film jakž takž na úrovni koukatelnosti. Eric moh taky dostat víc prostoru a bejt sám sebou, ale od Life of Brian už pár let uteklo a je to znát. Je to jedna z komedií, která neurazí, ale ani nenachne. Víc nemám, co bych napsal.(27.2.2010)
corpsy
Dynamická, humorom kvalitná komédia, ktorá dozaista nepoškodí ani pri opakovaných zhliadnutiach.(5.3.2011)
AxelWers
Na to, že je to britský film, tak je celkom podarený. Dvaja zlodejíčkovia sa skryjú v kláštore pred čínskym gangom, kde sa prezlečú za mníšky. Či chcú alebo nie, tak sa musia aspoň dočasne prispôsobiť, z čoho plynie hneď niekoľko humorných situácií.(7.10.2011)