Jeptišky na útěku

Nuns on the Run

Komedie / Krimi

Velká Británie, 1990, 89 min

Jonathan Lynn

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,959,015Tržby Celosvetovo $-/60%/(3.1.2010)

Jonathan Lynn, autor slavného britcomu 'Jistě, pane ministře!', točí poměrně slušné komedie, ale tahle by byla jen průměrná, nebýt skvostného Erica Idlea. Ten se pro jeptiškovský hábit snad narodil. A Robbie Coltrane taky není špatný.(20.2.2003)

Převlíkačka mužské dvojice na způsob "Někdo to rád horké". Jako komedii hodnotím slabým průměrem. Mezi dva a tři body.(6.4.2010)

Je to opravdu průměrná komedie, ale to ústřední duo je opravdu neodolatelné, stejně jako Camille Coduriová, co hraje přítelkyni Idleovu přítelkyni, není jen pouhou blonďatou ozdobou, ale schopnou komičkou. Eric Idle, můj velký favorit, se sám postaral o hvězdičku navíc, akorát škoda, že jsem film viděl s dabingem a přišl o Ericův typický hlas :-) .(16.4.2007)

On to je skutečně průměrný filmeček, který navíc příšerně "smrdí" osmdesátými lety a ke konci ztrácí švih. Eric a Robbie jsou ale naprosto dokonalí a Camille Coduriová coby poloslepá kočanda jim zdatně sekunduje, všechny klášterní dialogy by se daly tesat do zlata, takže nemohu jinak ...(7.1.2009)

Nebejt tam Eric Idle a Robbie Coltrane, bylo by to asi ještě za míň. Tihle dva udrželi film jakž takž na úrovni koukatelnosti. Eric moh taky dostat víc prostoru a bejt sám sebou, ale od Life of Brian už pár let uteklo a je to znát. Je to jedna z komedií, která neurazí, ale ani nenachne. Víc nemám, co bych napsal.(27.2.2010)

Dynamická, humorom kvalitná komédia, ktorá dozaista nepoškodí ani pri opakovaných zhliadnutiach.(5.3.2011)

Na to, že je to britský film, tak je celkom podarený. Dvaja zlodejíčkovia sa skryjú v kláštore pred čínskym gangom, kde sa prezlečú za mníšky. Či chcú alebo nie, tak sa musia aspoň dočasne prispôsobiť, z čoho plynie hneď niekoľko humorných situácií.(7.10.2011)