Reklama

Reklama

Sbohem, Maroko

  • Francie Goodbye Morocco
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává v Tangeru na začátku podzimu. Marokánka Dounia a Srbo-francouz Dimitri jsou milenci. Společně dohlíží na projekt, při jehož výstavbě narazí na křesťanské hrobky ze 4. století zdobené freskami. Svobodná matka Dounia žije v Tangeru se srbským architektem, s čímž zásadně nesouhlasí její marokánská rodina. Pár společně dohlíží na stavební projekt gibraltarské společnosti, při jehož výstavbě jsou nalezeny křesťanské hrobky ze 4. století. Dounia se pustí do lukrativního, ale nelegálního obchodu v naději, že vydělá dost peněz potřebných k odchodu z Maroka společně se synem i milencem. Jeden ze stavebních dělníků však náhle zmizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevystupuje tu žádná sympatická postava. Zaujali mě ghanští ilegální pracovníci a taky trochu 23letý francouzský herec Ralph Amoussou (nigérijský cukroušek Gabriel). Moc toho není, že? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Není uplně na pochvalu, když hned ze začátku tvůrci hodí divákovi přehršle postav a nechaj je plavat v jejich vzájemných vztazích, chvíli to pak trvá než se divák obecný zorientuje a naleje nějaké postavě svoje sympatie, což tady jde stěží i když nesouhlasím s kolegou slunicko2, že tady jsou všechny postavy nesympatický, Lubna byla sexy, sice trošku píča, ale sexy. Příběh má v sobě dvě složky vztahovou a kriminální, první nefunguje protože se jí tolik nevěnuje pozornost a druhá protože, je značně mimo hřiště. Krom pohledu na hlavní hrdinku, dokáže snímek zaujmout ještě občasnejma sociálníma narážkama na postavení ilegalů a poměrně atmosférickým prostředím. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama