Reklama

Reklama

Podoba lásky

(studentský film)
  • USA Form of Love
Trailer

Obsahy(1)

Oskar a Marie Schillerovi spolu žijí už víc jak třicet let. Jejich fungující manželství však zničehonic naruší dvě nečekané události, které do příběhu vtáhnou i rodinného sluhu, starého mládence Kamila. Ten se, jakožto hlavní pozorovatel dění v rodině nechtěně dostává do úlohy prostředníka, který ví vše a zároveň nic. Zmateně tak prochází stále se více zamotávajícími příběhy manželů a služebnictva, jež pomalu, klikatě, ale jistě směřují k velkému finále. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

CheGuevara odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože, a teď si představte, co asi stejní tvůrci budou točit za dvacet třicet let, pokud tenhle impotentní film pro celou rodinu natočí ve svých mladých studentských letech. Kde je ta mladická bouře, dravost a rebélie? Vedle toho je Vyprávěj punkovej Tarkovskij. Tvůrci opisují od zkostnatělé televizní generace, jejímž vrcholem jsou tak maximálně Bakaláři, místo toho aby se vůči ní vymezili. To ten Písek musí být pořádné peklo. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Podivného flámu - fajn atmosféra a vizuál ale naivní a děravý scénář se spoustou klišé. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Člověk žasne nad tím, jak může někdo s hodně průměrným talentem točit filmy a mít vůbec tu čest hrát s takovými hereckými legendami a celkově se věnovat filmu.Vizuální stránka je nádherná, herci až laskavě příjemní a to je všechno.Balcarův scénář je strašlivě děravá nicotná zoufalost a jeho herecký projev připomíná retardovaného medvídka.Rve mi srdce, že lidé, kteří vlastně film vůbec neumí, mají tu čest a právo být u jeho tvorby a to ze mě nemluví závist, jen smutek nad tím, kolik hereckých nadějí zůstane neobjeveno a kolik průměrných kočovných nadšenců film studuje.15%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klavírní doprovod krásně navodil atmosféru starých časů, který pak přešel do legendární melodie. Pan Oldřich Nový a Ondřej Havelka ví. Pavel Zedníček byl moc příjemným vyprávěčem této historky, ale v jednu chvíli jsem si na jeho místě představila Josefa Laufera. Zřejmě to bylo tím doutníkem, co Pavel Zedníček kouřil. Akorát ta zadní SPZ vozu mě praštila do očí. Byl to takový malý uniklý detail. Už se na mně asi podepsala profesionální deformace z práce (plný dvůr auťáků). Jinak jsem se po celou dobu sledování jemně usmívala. Láska má prostě mnoho podob. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historka s pitomým a předvídatelným dějem (který je takovou divnou verzí Romea a Julie), klišovitým scénářem a celkově to poněkud nudí. Ale musím uznat dobrou kameru a i když herecké výkony byly takové nijaké, líbí se mi zde herecké obsazení. Jinak teda nevím, ale jestli tímhle filmem někdo ukončoval filmovou školu, tak asi nemá vyšší ambice, než se dělat průměrné, lehce zapomenutelné televizní filmy pro ČT. Opravdu mi tady chybělo něco, po čem bych si myslel, že ten film vymyslel člověk, ne generátor náhodných zápletek. Ale tak co už, jsou i horší studentské filmy (a některé tady dokonce mají i vyšší hodnocení). A v mém případě se to atmosféru 30. let vytvořit nepodařilo, ani poetické mi to nepřipadalo. Ale milé se to snaží být, to jo. 2* ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku za to, že v takovymhle retro miloučkym filmečku vystřídá mladá hezká dva starší chlapy a že chcípne pes (to se moc nevidí). Jinak se jedná formálně o klasickej TV film české televize, přičemž motivace postav se odvíjí od principu fucklogic. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů z naší školy. Kamera je hodně kvalitní, námět zajímavý, scénář se mi sice zdá nedotažený a herecké výkony byly místy nepřesvědčivé, ale v závěru to je pěkný kousek. Možná proto, že miluji dobu ve které se děj odehrává. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Matěj už klasicky přináší něco, co si nehraje na nic víc. Což je asi hlavní stavební kámen jeho úspěchu. Když jdete na jeho filmy víte, že si odpočinete u lehkého humoru s nádechem něčeho, co v nás vyvolává vzpomínky. A opět je tomu tak stejně jako u "Podivného Flámu." Víc k tomu nelze dodat neb jsem měl na starosti první dni rekvizity a bylo by sobecké hodnotit něco v čem se člověk pitval :D ()

stratocasta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě pořádně vyděsilo. Přesně ten druh filmu, kdy si zaplatíte 30 000 za semestr, ale oni vás tam nenaučí "mít nápady" nebo "sednout si na půl hodiny a vymyslet originální zápletku", takže se jenom "jako inspirujete" a "skláníte pocty". On existuje důvod, proč se tyhle druhy filmů už netočí. Teda zřejmě jenom v okolních státech, protože jak tady něco smrdí nostalgickou zatuchlinou, tak se na to slítnou všichni z TV Barrandov. Balcarovi naštěstí ale ještě očividně stojí, takže to není úplná Menzelovina, ale sakra jak to bylo těsný. ()

Nerdik 

všechny recenze uživatele

Nejspíš zcela neobjektivně, ale přeci PĚT HVĚZD. Jako fanoušek tvůrců jsem byl nadšený. Podoba lásky je film vymykající se veškeré současné produkci. Je to milé, lehké, poetické dílko, které vás nutí celých 23 minut se jemně usmívat. Byl jsem naprosto konsternován technickými kvalitami filmu, hereckými výkony, bravurní výstavbou jednoduché zápletky a vlastně tak nějak vším dohromady. Rovněž obdivuji odvahu, pustit se do dobového filmu, který navíc dopadl i ve studentských podmínkách nadmíru dobře. Mám-li být kritický, malinko mi vadila pokulhávající expozice, kterou však další dvě třetiny filmu naprosto vytáhly. Držím palce celému štábu v další tvorbě a doufám, že nám Matěj Balcar zase brzy něco přinese. Takovéhle filmy dneska chybí! :-) 90% ()

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Kamera a zvuk jsou zvládnuty dobře, ale nic nového ani neotřelého neukázaly. Hraní mi přišlo škrobené a retardované jak z počátků kinematografie. Výkony herců robotické a jejich vedení nepřesvědčivé. Spousta hlušiny, která měla být osekána. Tomuhle režisérovi bych (být producentem) prachy na další film nedal, bohužel. Po přečtení dalších komentářů se přidávám k názoru, že v tomhle dílku není žádná mladistvá jiskra. ()

Reklama

Reklama