Reklama

Reklama

Ain't Them Bodies Saints

(festivalový název)
  • USA Ain't Them Bodies Saints (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po nepovedené přestřelce v odlehlé chatrči je Bob Muldoon (Casey Affleck) zatčen a odvlečen přes celý Texas od své těhotné manželky (Rooney Mara). Z vězení se mu podaří po čase utéct a vydává se zpět přes nehostinnou texaskou krajinu, aby se poprvé setkal se svou dcerou. (Pria)

Recenze (82)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velké plátno filmu slušelo, ale i tak se mi u něj chtělo dřímat. Přirovnání k Malickovi jsou bohužel pravdivá. Hezké obrázky, pomalé tempo a přestřelená dálka. Režisér je co se týče řemesla talent, ale jeho film mě ze sedačky nezvednul. Herci dobří. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, na který musíte mít náladu. Stejně jako třeba na knížky Cormaca McCarthyho. Je však otázkou, jestli existuje lepší možnost si vychutnat takhle pomalý snímek ještě lépe, než na plátně Thermalu a v jeho pohodlných sedačkách, protože skvělí herci pohybující se v tak jednoduché story to budou mít na domácích přehrávačích ještě těžší, což je od režiséra trošku nefér. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista David Lowery chtěl natočit něco na způsob Malickových Nebeských dnů, ale svou verzi lyrické krimi romance - osudové chůze za hranou zákona - nebyl schopen posunout na jakýkoliv vyšší umělecký level, ta vysoká ambice zůstala nenaplněna... Vizuálně pěkné, opravdu skvělí herci, ale scénář je málo rafinovaný (až prostý) a místy je hodně znát, že jde o celovečerní debut, v pozici autorského filmu bych čekal suverénnější provedení...extrémně pomalé tempo vyprávění místo dost nudilo... Lowery není filmař od pánaboha tak jako třeba právě Malick...a pokud jde o vykreslení atmosféry jižanských států USA, na to tu máme třeba filmy Jeffa Nicholse, odkud jižanský genius loci přímo cáká... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsou přesně ty snímky, které miluju, které se nenápadně a pomalu vkradou pod kůži a zůstanou tam až do úplného konce. V tomhle případě na tom má zásluhu bezesporu především Rooney Mara a skvěle vytvořená atmosféra smutku a melancholie, včetně vizuálně nádherných momentů na které se nezapomíná. Možná tam nějaké slabiny byly, ale já je tentokrát ani nevnímala a nechala se unést příběhem, tak jak byl předložený a vychutnala si ho se vším všudy. Díky za takové filmy, jen houšť. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Večerní Texas, plný dlouhé trávy, obilných klasů, podzimního slunce, bujného větru, ale stále teplých a neklidných nocí. Bar ze staré školy, ostrá whiskey, závan divokého západu, drsní muži hýřící činy namísto slovy, to je moje gusto! Samozřejmě je třeba se na to patřičně naladit, uvelebit se v přítmí a přožít si lásku, která nemůže být naplněna. Děj je poměrně přímočarý, jednoduchý, postavy ani vztahy se vývoje nedočkají, jde totiž jen a jen o atmosféru. Film Boba nesoudí, neomlouvá ani nezatracuje jeho činy, nemusíte se s ním identifikovat, ani fandit jeho soku, stačí se zaposlouchat do skvělé hudby a do filmu se vnořit... 7/10 ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Chemicky dokonalý trojlístek 🖤 Casey Affleck-Rooney Mara-Ben Foster 🖤, Americký jih, zapadákov, poezie obrazů, nenaplněná láska a můj dohnaný rest. Nedoceněná filmová krása a romantika mého gusta. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Vypravěčsky nezvládnuté. Film stojí na tom, že Bob a Ruth jsou odloučení, ale tahle distance mezi nimi nikdy není patrná. Lowery až na výjimky všechno snímá v detailech a až překvapivě často se spoléhá na prostou figuru záběr protizáběr. Přitom, jak ukázal už v Upstream Color (ale i tady), je skvělý střihač a v některých kratších montážích pořád exceluje. Jenže jsou to opravdu jenom jednotlivosti doplněné nadprůměrnou tesknivou hudbou, při kterých letmo přeběhne mráz po zádech, ale jako celek to bohužel nefunguje. Často mi vyloženě přišlo, že ten film přímo odmítá vytvářet napětí zažitými konvenčními způsoby, ale náhrada v podobě dialogů (často popisujících jinou situaci) nebo voiceoverů není dostatečná. Škoda, potenciál ten příběh má. Pokud to měla být jakási variace na Badlands nebo Nebeské dny, odkoukal Lowery přesně jen záběry při magic hour. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Inu, v nějaké jiné náladě bych se možná sama sebe ptala, jestli to s tou lyričností David Lowery trochu nepřehnal, protože mě film trochu přivedl k uvědomění, že mám mnohem raději prosté věci natočené prostě, protože tak vynikne jejich prostota a význam jim dodá divák sám, zatímco když se prostým věcem tvůrce snaží dodat enormní... řekněme důležitost neustálým zdůrazňováním toho, že prosté věci jsou krásné a tajemné a bůh ví co ještě, tak vyzní spíš naprázdno a nabubřele... Každopádně jsem při sledování měla tu správnou náladu a tak jsem si film užila, dokonce jsem kontemplovala i pět hvězdiček, ale kvůli tomu prostému nabubřelému dilematu nakonec asi určitě ne. Nicméně Keith Carradine zpívající k závěrečným titulkům mne dojal a skoro i rozbrečel. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Definice Varů 2013. Povrchní, ale strašně hluboce se tvářící, skoro až Maggi seroucí drámo, jehož pointa se dá shrnout do jedné věty. Takže kdybyste to nevěděli, i gauneři mají srdíčko! WOW! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně sledovatelné dílko, které docela rychle uteče a které má jen jednu výraznější vadu na kráse: Není na něm naprosto nic výjimečného. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Loweryho rukopis je snadno zaměnitelný s rukopisem Johna Hillcoata nebo Terrence Malicka, ale v případě Ain't Them Bodies Saints se jedná o veliký klad, který jednoduše načrtnutý příběh ukazuje v mnohem lepším světle, než jaký ve skutečnosti je. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Muž utečie z väzenia. Chce sa stretnúť s rodinou. V ceste mu stojí mnoho prekážok. To je celé zhrnutie zmyslu aj deja filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vizuální kvality to má, něco nového/jiného/objevného ale divák v obrazové stránce jinak nenajde. Moc toho nenachází ani v té příběhové. Poetika á la Altman nebo Malick je patrná, love story s nádechem retro atmosféry láká na zachmuřený manželský pár, který čelí zkoušce letitého odloučení. Nějaké sdělení mi chybělo, s postavami se prakticky nedá identifikovat, jejich vývoj je nulový. Zbývá ona atmosféra. Je tam, ale ne každý filmař má Malickovy kvality, aby na ní mohl postavit základy. Jako poctu filmům z éry Nového Hollywoodu beru, jako něco, k čemu bych se chtěl vracet, nikoliv. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pohodička, no. Batmanův brácha aka uprchlý zločinec má srdce ze zlata a místo mozku seno, a single máma Rooney Mara se kvůli tomu ani pořádně nevyspí. Ještě, že je tu Ben Foster s knírkem v roli policejního ostrostřelce! Líbivé záběry, nespěchající drámo. Jak není nálada, ruce pryč! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo takto krásne melancholicko-posmutnelé mám veľmi rád. Škoda, že tam hral Casey Affleck, ktorý sa mi do tohto typu drám veru nehodí. Pomalé, tiché a veľavravné. A ani mi moc nevadilo, že som všetko nepobral (napr. tých zabijákov kde sa vzali, tu sa vzali, účel neznámy). Celý ten príbeh som si však s chuťou vychutnal. Nadpriemer. 75/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ain't Them Bodies Saints se hodně snaží, o tom není vůbec žádných pochyb, ale všechno tohle zůstává tak nějak v půlce cesty. Na tohle téma už jsem viděl poslední dobou dost podobné filmy, jako třeba Mude a potom hlavně Out of the Furnace a oba dva na mě nechaly mnohem větší dojem, což platí hlavně o hereckém obsazení, které mi tak nějak dvakrát nesedlo. Asi jsem na tenhle film neměl tu správnou náladu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Melancholická kriminálka s příchutí starých Mallickovek, hlavně pak "Zapadákov". Jen těch vizuálních kvalit film ani zdaleka nedosahuje a herci moc příležitostí prokázat své schopnosti, také neměli. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pouhá napodobenina Malickova stylu - bez hloubky sdělení, ke kterému netřeba slov - pak zbude jen zachmuřený, zkázonosný příběh s jasnou předtuchou, který po vládě unylosti v posledním tažení přepne do agónie mlčenlivého opusu o nezaslouženém štěstí, brrr... A Rooney Mara by si zasloužila zavedení kategorie "Mimóza roku", aby ji mohla rovnou i vyhrát. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

V zahraničním tisku je vizuální stránka filmu přirovnávána k některým snímkům Terrence Malicka a já musím tento odvážný příměr jedině potvrdit. Překrásné záběry přírody, které nenudí svojí délkou, ale naopak fascinují a dokreslují atmosféru texaské love story. Jednoduchý příběh, žádné zbytečné odbočky, skvělá hudba a střih. Výjimečným se tento snímek stává právě díky své jednoduchosti, srozumitelnosti a vizuálním zpracování. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama