Reklama

Reklama

Ain't Them Bodies Saints

(festivalový název)
  • USA Ain't Them Bodies Saints (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po nepovedené přestřelce v odlehlé chatrči je Bob Muldoon (Casey Affleck) zatčen a odvlečen přes celý Texas od své těhotné manželky (Rooney Mara). Z vězení se mu podaří po čase utéct a vydává se zpět přes nehostinnou texaskou krajinu, aby se poprvé setkal se svou dcerou. (Pria)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (82)

H34D 

všechny recenze uživatele

Večerní Texas, plný dlouhé trávy, obilných klasů, podzimního slunce, bujného větru, ale stále teplých a neklidných nocí. Bar ze staré školy, ostrá whiskey, závan divokého západu, drsní muži hýřící činy namísto slovy, to je moje gusto! Samozřejmě je třeba se na to patřičně naladit, uvelebit se v přítmí a přožít si lásku, která nemůže být naplněna. Děj je poměrně přímočarý, jednoduchý, postavy ani vztahy se vývoje nedočkají, jde totiž jen a jen o atmosféru. Film Boba nesoudí, neomlouvá ani nezatracuje jeho činy, nemusíte se s ním identifikovat, ani fandit jeho soku, stačí se zaposlouchat do skvělé hudby a do filmu se vnořit... 7/10 ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

V zahraničním tisku je vizuální stránka filmu přirovnávána k některým snímkům Terrence Malicka a já musím tento odvážný příměr jedině potvrdit. Překrásné záběry přírody, které nenudí svojí délkou, ale naopak fascinují a dokreslují atmosféru texaské love story. Jednoduchý příběh, žádné zbytečné odbočky, skvělá hudba a střih. Výjimečným se tento snímek stává právě díky své jednoduchosti, srozumitelnosti a vizuálním zpracování. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Príbeh Cormaca McCarthyho (No Country for Old Men) natočený režisérkou rukou Terrenca Malicka v Texase 70. rokov. Jednoduchá, pomerne priamočiara, ale o to emotívnejšia love story jemne zmiešaná s kriminálnou drámou. Pomalé tempo; úchvatný vizuál, ktorý si vystačí len s prekrásnymi zábermi prírody zaliatej slnkom; famózny hudobný sláčikový doprovod dokresľujúci pocit melanchólie; prvotriedni ústrední herci: čoraz výraznejší Casey Affleck, vynikajúca Rooney Mara (o nej budeme v budúcnosti ešte veľa počuť!), výborný Ben Foster s pomerne zanedbaným výzorom, vsádzajúci na utlmené, nesilené herectvo. To všetko dopomáha k priam hypnotickej atmosfére. Minimálne celú prvú hodinu som bol priam ponorený do diania a film ma usvedčil v tom, že v jednoduchosti je jeho krása, ktorá ho robí výnimočným. Bohužiaľ, vytriezvenie z atmosféry nastáva v prípade, keď ani po hodine neponúkne žiadnu esenciu navyše. Zvolenou výstavbou deja totiž neponúka žiaden „climax“ moment, takže mu v druhej polovici (resp. v záverečných 30. minútach) chýba ťah na bránku, vďaka ktorému by príbeh pôsobil osudovejšie a vyplavil na povrch silné emócie. Chcel som dať tú štvrtú hviezdu, veľmi chcel ... avšak nemôžem. Ako celok totiž film v závere nefunguje, čo zamrzí o to viac, že potenciál tam bol neskutočný. V jednotlivostiach je však výborný. Režisér David Lowery je rozhodne talent, takže verím, že sa v budúcnosti ešte prevedie. CELKOVO: 3,5* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista David Lowery chtěl natočit něco na způsob Malickových Nebeských dnů, ale svou verzi lyrické krimi romance - osudové chůze za hranou zákona - nebyl schopen posunout na jakýkoliv vyšší umělecký level, ta vysoká ambice zůstala nenaplněna... Vizuálně pěkné, opravdu skvělí herci, ale scénář je málo rafinovaný (až prostý) a místy je hodně znát, že jde o celovečerní debut, v pozici autorského filmu bych čekal suverénnější provedení...extrémně pomalé tempo vyprávění místo dost nudilo... Lowery není filmař od pánaboha tak jako třeba právě Malick...a pokud jde o vykreslení atmosféry jižanských států USA, na to tu máme třeba filmy Jeffa Nicholse, odkud jižanský genius loci přímo cáká... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Keitha Carradina bych mohl jenom poslouchat, protože ten chlap má naprosto skvělý hlas. Na druhou stranu by to chtělo, abych ho mohl poslouchat v něčem, co stojí za to. Snímek "Ain't Them Bodies Saints" si hraje na umělecký, jak už bylo několikrát řečeno, jde ve stopách Malicka, a jede si svou jednu rovinu, kde vlastně nejsou žádné zvraty. S prominutím, ale na tohle jim kašlu. Pokud se to někomu líbí, tak ať, ale pro mě jsou tohle jen prázdné snímky, které se za "uměleckost" snaží skrýt to, že o ničem nejsou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Malou Sylvii hrají ve filmu dvojčata Jacklynn a Kennadie Smith. (=woody=)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama