Reklama

Reklama

Uvnitř mé hlavy

  • Česko Kouzla a čáry (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Alicia (Juno Temple) se společně se svou sestřenicí Sarah (Emily Browning) a jejími kamarády vydává na prázdniny daleko od domova do Jižní Ameriky. Když musí Sarah náhle odjet, Alicia se ocitá na odlehlém ostrově jen ve společnosti Barbary (Catalina Sandino Moreno) a Brinka (Michael Cera), amerického studenta se sadistickými sklony. Zmatená a vystrašená Alicia nedokáže usnout a realita se jí stává noční můrou, ze které není probuzení. Dávné domorodé rituály, znepokojivé chování zvířat a podmanivé hypnotické stavy nechávají Alicii nahlédnout do nejtemnějších koutů její duše. Když ale hra zajde příliš daleko, důsledky mohou být šokující a smrtící. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od bezchybného zobrazení stavu, kdy je člověk nucen pobývat ve společnosti nesympatických osob, okolo nichž se necítí příjemně (mně obvykle stačí ve společnosti jeden takový člověk, abych se přestal cítit pohodlně ... na chudáka Alicii tu byli hned tři a to bez jediné přátelské tváře), až po totální paranoidní stavy a nervové zhroucení. Těžká psychologická depka a velmi příjemné překvapení, čekal jsem od toho filmu něco absolutně jiného (z dávno viděného traileru jsem si pamatoval jen divného Michaela Ceru). Dovolená k nezaplacení. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se nesamostatná přecitlivělá kráva ocitne mezi pohodovejma týpkama. "Dance like a whore!" ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM TU JAKO V PASTI“... /// Parta mládežníků zralá na zájezd maximálně za Lesním duchem a ne do Chile. Chvilku napínaj, kdo že je tady ten největší magor, žlutej trikot dlouho drží Cera (né dcera, Cera, ten co musel chcípnout v Hollywoodu), aby mu v závěrečným stoupání krutě natrhla prdel Juno Temple, jejíž herecká kreace mě vážně oslovila. Nejen proto, že ji to moc slušelo od pasu nahoru. Hrabárna byla taky ucházející, ale to ostatní, to bylo nějaký nedomrdlý. Na konci jsem si prostě nebyl úplně jistej, co že jsem to vlastně viděl… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Trošičku mívám noční můry. 2.) Miluju kozatý holky. (To, že jim mrdá beru jako bonus.) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mé zklamání z filmu se zhoršilo dvojnásobně po přečtení recenzí, které prohlašovaly :"Těžce snášející psychologický horor .. perfektní vzrušivá jízda! " Mně přišel film dosti nudný a nezábavný. Postavy jsou protivné a mrzuté, tak i jejich dialogy. John Cera hrajícího jako šílence byl zábavný pouhých 10 minut, poté jsem ho shledával arogantním a nesnesitelným. Je zde průměrná práce s kamerou, nic není výjimečné, nic není překvapující, nic se ve filmu pořádně neděje. Jsou zde pouze překrásné záběry krajiny z jižní Chile. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky!! Tohle by se klidně v reálu mohlo stát a jsem přesvědčenej díky svý psychoterapeutický praxi, že se to prostě stát může ... Nepříjemnej, zneklidňující film. Není to pro každýho rozhodně, ale z psychologickýho hlediska a celkově toho, jak se někdy věci serou až neskutečným způsobem, to je fakt výstižný a deprimující... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mám pro vás jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Ta dobrá je, že Juno Temple se nebojí ukázat prdel nebo kozy. Ta špatná je, že Juno Temple je taky citově labilní a uřvaná pizda, co ve vás probudí zdravou nenávist jak k její postavě, tak k celýmu filmu. Psychologická nuda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že Michael Cera je strašidelný úchyl, se kterým bychom se báli sedět u jednoho stolu, víme všichni od jeho prvního filmu a mnoho víc jsme se zde nedozvěděli. Ambice byly veliké, vůle udělat divácky nevstřícný film značná, ale bohužel to nestačí a nejsilnější pocit, který mám, je pocit z nenaplněných příslibů. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Alicia sa vyberie so sesternicou a jej priateľmi na výlet do Chile, no sesternica to na poslednú chvíľu odloží, s tým že príde až neskôr. Alicia sa tak ocitá v cudzej krajine, s cudzími ľuďmi, s ktorými sa nedokáže stotožniť, navyše začne trpieť nespavosťou, ktorá jej narúša psychiku a zdá sa, že ani návrat sesternice jej už nepomôže. Prirovnania, ktoré tento film spájali s Polanskeho bytovou trilógiou nakoniec neboli až tak ďaleko od pravdy a hoci kvality trojice filmov (Repulsion, Rosemary's Baby, The Tenant) nedosahuje, pre svoje nepríjemné vyznievanie sa pozrieť oplatí. Natočené je to v medziach znepokojivého, charakterového, psychologického thrilleru, bez akejkoľvek snahy o komédiu, ktorá sa však miestami nechtiac objavuje; jednak tým, že film občas „uletí“ a tiež vďaka iritujúcemu prejavu Michaela Ceru, ktorý tým však asi hral vlastne to čo mal. Takže aj keď to nie je vyložene dobré ani zlé, myslím, že je to povšimnutiahodné. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Destrukce nestabilní mysli, u které je těžké sympatizovat s kteroukoliv stranou. Cera je správně na kopanec do rozkroku, ale Juno jde přes čáru tak, že je těžké jí držet, byť jen jeden jediný, palec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Až přes čáru hysterický prožitek. Okolo žádná přátelská tvář, v hlavě zmatek, znepokojivý psychologický výlet před sebou. Uprostřed neznámé země začínají své růžky vystrkovat paranoidní stavy, typově dobře zvolení herci ještě podtrhují tuhle nepříjemnou zneklidňující látku. Nesnadno se na ní dívá, rychle se však na ní zapomíná!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Alicia prichádza za svojou sesternicou, aby spolu s jej priateľmi podnikli výlet do Chile. Nakoľko sa však Sarah musí vrátiť do školy kvôli opakovaniu nezvládnutej skúšky, Alicia odchádza s neznámymi osobami sama. Hneď od samého začiatku si s nimi nesadne. Rozdielne názory, spôsob komunikácie či rozhodnutia ju privádzajú do šialenstva. Prečo sa to ale všetko deje? Je všetko tak ako sa na prvý pohľad zdá? Pecka. Záber na tečúcu vodu do pohára. To tu ešte nebolo. Dnes môže robiť hypnózu už každý k....t. Čudujem sa, že tej čupke nikto nedal cez pisk a nevyhodili ju namiesto tých šteniat. Otravná, nesympatická osoba, ktorej sa ako jednej z mála podaril husársky kúsok - zhnusiť mi striptíz. Takmer 70% je tento film jedna nudná sračka, ktorá sa stoj čo stoj snaží čo najrealistickejšie vyobraziť psychické stavy narušenej osoby. Záver sa, akože, zvrhol na indiánske vymetanie diabla či kerého krista. Aspoň, že zgegla... - 30%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nie, ísť do Chile nestačí. V poslednej dobe sa často využívajú exotické miesta na zvýšenie atraktívnosti filmov. Väčšinou to vychádza, ale nie vždy. Po úvodných minútach a zastrelenom papagájovi som nevedel, čo si mám myslieť. Blondínka strelcov označila za psychicky chorých, ale mne to zas tak nechutné nepripadalo. Po toľkých hororoch, čo som videl... Trochu divná sa mi zdala ona. A po čase sa to potvrdilo a jej besnenie a chaos asi mal byť náplňou tohto soft hororového béčka, ale toto vystrašiť nedokáže. Na tému nedostatku spánku tu zatiaľ nebolo nič lepšie ako Insomnia alebo Mechanik. Záver to už vôbec nevylepšil, ale je to jedno. Tento film je jednoznačnou stratou času a zlákať som sa dal iba DVD obalom, na ktorom vychvaľujú herecký výkon M.Ceru. Súhlasím, ale nedostal až tak veľa šancí to naplno roztočiť. 40%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na opravdu dobré drama, když jsem viděl, kdo všechno zde hraje (Cera, Temple, Browning). Průběh filmu nic moc, tak jsem si říkal, počkám si, snad aspoň ten konec bude stát za to, no a nakonec právě díky konci jsem musel dát jen jednu hvězdičku, protože celou dobu mě to štvalo a konec mě dodělal. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Tenhle výlet do mysli blázna nebyl vůbec špatný. A když ho k tomu budete muset trávit ve společnosti nesympatických a zvláštních lidí (boží Michael Cera v roli podivína), tak se peklu bohužel nevyhnete. Znepokojující atmosféra, která si skoro po celou dobu filmu udržela mou pozornost, se zvrtla v ''nepříjemné překvapení'' v podobě konce, který ačkoliv byl nečekaný, nějak mi tam neseděl. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Někteří tu viděli film o jedné hysterce mezi partičkou normálních lidí, ti druzí zase film o normální holce v bandě nesympatickejch hovad. Tahle rozporuplnost je na celém filmu asi to jediné hezké, jinak je to psychologickej thriller naprosto o hovně, z něhož si budu za pár dní pamatovat jen to, že Juno Temple je "Jó" i od krku dolů, že i sladká Emily dokáže být nevýrazná a že Cera je fakt přiteplalej pablb, kterej se mi díky tomuhle filmu bude do budoucna snášet ještě hůř, než tomu bylo doposud. 50% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pozoruhodné psychologické drama (možná i mysteriózní thriller, horor však nikolivěk), které stojí především na výkonech stále více o sobě vědět dávající Juno Temple (Jak já se těším na Horns...). Tu pozve sestřenice na dovolenou kdesi na ostrov do Jižního Améru se svými přáteli, no když však tato jediná známá osoba musí odložit svůj příjezd kvůli učení, Alicia (Juno) zjistí, že sestřenčini přátelé rozhodné nejsou její krevní skupina. První náznaky rozporů povahových vlastností zainteresovaných jedinců jsou opravu hutné, speciálně pak v případě výborného Michaela Cery, čímž psychologická podívaná nabírá slušné točky, které si udrží až do samého závěru. Na druhou stranu je přeci jen škoda, že se Silva ve scénáři držel dost při zemi, protože hned od začátku měl film nakročeno k pecce stylu Funny Games. Takhle je to červených 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí uznať. Michael Cera svoju postavu "vyšinutého úchyla" zahral veľmi dobre. Tiež konštatujem, že na Emily Browning sa veľmi dobre pozerá. A prsia a zadok Juno Temple boli naozaj pekné. To sú ale všetky klady tohto filmu. Keby nie spomenutých vecí, ide rovno do odpadu. Snažilo sa to tváriť psychologicky a hrozne dramaticky, ale po probléme sa skĺzlo veľmi povrchne a miestami detinsky. Všetko korunovalo občasné hlúpe a nelogické chovanie hlavných postáv. Aj napriek tomu, si však film udržal istú slabú mieru atmosféry, živenej hlavne otázkou ako to celé dopadne. Očakával som niečo bombastické, nejakú šokujúcu vecičku, ktorá ma až na samom konci presvedčí, že tento film patrí do červených čísiel. Nič také však neprišlo. Aké prozaické... 45/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi znepokojujúca snímka. Už aj kôli tomu, že ma tam neustále znepokojovala tá jebnutá Sara! P.S. Rozhodne by som nenazýval pár vtipných poznámok komédiou... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Totálne psychologické peklo. Ukričané, nepríjemné, nečakané a hlavne úplne niečo iné, než by si človek myslel. 90%, prihadzujem piatu hviezdu - strašné, aký sú hororoví fanúšikovia zasa raz nechápaví ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Kvalitní psychologický film, který si hodně zahrává s psychikou člověka. Michael Cera, jakožto jeden z mých nejoblíbenějších herců zde předvedl velmi neobvyklou roli, kterou bych od něho vůbec neočekával. Líbila se mi také ta postupná psycho intenzita, která vyústila v pocit rychle tloukajícího se srdce a husí kůže po celém těle. ()

Reklama

Reklama