Reklama

Reklama

Bažanti jdou do boje

  • Francie Les Bidasses s'en vont en guerre (více)

Obsahy(1)

Chlapci z Les Charlots právě nastoupili do armády a hned skončili ve vězení. První, co je čeká, je stříhání. Značně směšní a ostříhaní Les Charlots dostanou od svého seržanta první úkol. Mají na střelnici ukazovat svým kolegům-vojákům zásahy do terčů. Tato činnost však skončí doslova fiaskem a seržant Bellec, který je má na starosti, jim dá za trest absolvovat zrychlený přesun s plnou polní. Zrychlený přesun skončí – jak jinak – opět basou. Bellec však nehodlá nechat mladíky jen tak ve vojenské base zahálet, proto jim dá několik pracovních úkolů. Výsledkem je pověšení Bellecova přebarveného spodního prádla na vlajkový stožár společně s národní vlajkou. Do kasáren přijíždí krásná poručice z velení armády. Ta provede u Les Charlots psychologické šetření. Les Charlots jsou obratem propuštěni z vězení a mají asistovat u zdravotního vojenského stánku ve městě, kde se provádí nábor civilistů do armády. Vše skončí útěkem Les Charlots před davem civilistů, kteří je ženou až do kasáren. Následuje opět basa. Bellec si Les Charlots vezme s sebou do domu plukovníka. Chlapci mají za úkol přečerpat palivový mazut do kotelny plukovníkova domu. Místo přečerpání do zásobníku kotelny však chlapci vypustí mazut do plukovníkova bazénu, kde se v tu chvíli koupe plukovníkem pozvaná společnost. Bellec, který byl také pozván, utíká do kotelny zabránit dalším škodám. Nakonec vše skončí nejenom zničeným bazénem, ale i mazutem vyplavenou kotelnou a opilými Les Charlots, kteří vypili plukovníkovu sbírku vín. Z vězení, kam Les Charlots obratem putovali, však hoši uprchnou ve chvíli, kdy do stěny vězení narazí nákladní vůz, jenž uklouzl na armádní polévce, kterou Les Charlots vylili okny vězení na silnici. Bellec uprchlíky honí po místní pouti. Nakonec se Les Charlots podaří utéct na venkov. Tady se probudí na jediném statku, který zůstal nevykoupený uprostřed vojenského prostoru. Rodina Brugnonových odmítá statek armádě prodat. To už ale ke statku najíždí plukovník s Bellecem a vojáky a chtějí okolo statku provádět vojenské cvičení. Účelem je donutit madam Brugnonovou opustit i s celou rodinou statek... (TV Prima)

(více)

Recenze (148)

Han22 

všechny recenze uživatele

Bažanti jsou po vzoru konce prvního dílu zpět v kasárnách a znovu dělají peklo ze života holohlavému seržantovi, který se z nich snaží udělat vojáky. Už je to spíše na tři hvězdičky, nicméně závěrečná půlhodina na statku včetně povedené mely, kdy se Bažanti snaží ubránit statek před vojáky to hodně zvedá. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

První bažanti byli skvělí a tak jsem ani nedoufal, že by byl druhý díl ještě lepší.Stalo se! Skvěle vtipná komedie, příjemná a chytrá jak jen to jde. Kdyby tady série skončila pro nás všechny by to bylo lepší a Les Charlots by se mohli považovat za ty, kteří ve své komediální kariéře neudělali jedinou chybu. Bohužel pak vznikly další díly a tím tuto možnost pohřbily! ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Když jste mladý, nevázaný, líný a neuznávající autority, tak není nic moudřejšího, než vstoupit do armády. Pokud kolem sebe máte další tři vaše duševní klony, tak je velmi pravděpodobné, že váš hřbet zůstane rovný a padat budou hlavy těch, kteří vás pustili do knihovny přečíst si něco o vašem dědovi Švejkovi. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opravdu jedna z nejlepších komedií s Les Charlots nám nabídla neuvěřitelné množství nezapomenutelných scén a já se smál tak moc, že to muselo být slyšet snad i na druhém konci vesnice...:D. Když k tomu přidáme osvědčené téma francouzských komediií a jméno geniálního Clauda Zidiho, není se čemu divit. A ten velitel byl výborně zahranej, takže pomsta rozhodně byla sladká... Tuhle komedii doporučuju všem, jestli se chcete pobavit, tak jsou Bažanti na vojně to pravé ořechové - na Funese ale samozřejmě nikdo nemá... 100%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už v dětství jsem na tomto filmu „ulítával“ a mám jej ze všech dílů společně s Velkým bazarem nejraději. Les Charlots a jejich filmy – to je jak jízda na horské dráze. Solidní kousky střídají ty slabší a jsem rád, že v roce 1974 se alespoň jeden trefil přesně do mé noty (oba díly Mušketýrů mě moc nebavili). Tady jsem samozřejmě uvítal návrat do kasáren a jak se říká, změna je život. Pánové se ostříhali a po počátečních trampotách ve vězení se přesouváme na statek. Kromě opravdu pěkných děvčat tu na nás čeká i celá řada humorných scén a momentek a já se bavil opravdu královsky. Asi nikdy nezapomenu na scénu s útokem na statek a výkaly býka. Takže v tomto případě půjdu s hodnocením samozřejmě hodně nahoru. Já byl spokojený. 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Jean Sarrus si v době natáčení filmu zlomil nohu při nehodě na motorce. Sádra obalená hnědým obvazem je chviličku vidět ve scéně, kdy jsou bažanti na kolotoči. (hankabar)
  • Ve francouzských kinech viděly film více než čtyři milióny diváků a jednalo se o 6. nejúspěšnější titul za rok 1974. Režisér Claude Zidi ve stejném roce zaznamenal podobný úspěch ještě s komedií Hořčice mi stoupá do nosu (1974) s Pierrem Richardem. (argenson)
  • Ve filmu si zahrál tehdy pětiletý syn Jeana Sarruse, Dorian - chlapce z vesnice. (hankabar)

Reklama

Reklama