Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (675)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Dobrému nápadu strašně podtrhává nohy špatné provedení, místy ani tolik nefunguje napětí, to maximálně v místnosti, kde museli být ticho a v momentě, kdy je film hlavně o jejich sporech, už mě celkem přestává bavit. Konec hodně slabý, ale za originalitu v rámci žánru a slušný průběh dávám tři hvězdičky. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. O tom filmu jsem věděl už dlouho, ale dostal jsem se k němu až teď, což mi vlastně přineslo zjištění, že to pořád stojí za vidění i po těch letech a v podstatě to nijak nezestárlo, ten film je hodně nadčasový a velmi dobrý. Úroveň některých trikových záběrů je sice mizerná, ale to mi nijak nevadilo, protože to má prostě perfektní znepokojivou atmosféru a dokonalý námět, který mě strašně baví. Dá se u toho hodně přemýšlet, jak si to vlastně celé vyložit, podobně jako se to ale dá i nekomplikovaně prostě užít a zkoušet předvídat, jak to celé dopadne - osobně jsem se netrefil a jsem za to jen rád, že se ten děj ubíral cestami, které jsem nečekal. Kvalitní mi přišlo i obsazení a celkově bych asi neměl co tomu filmu vytknout - kdybych ovšem už loni neviděl na Netflixu Díru, která se mi subjektivně přece jenom líbila víc. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi sympatické a nápadité, postupem času ale stále více nesmyslné a přehnané. Postavy až příliš často sklouznou k vzájemnému pseudoanalyzování na pozadí právě prožitého děsivého zážitku, což přestane už napodruhé působit jakkoli věrohodně a zásadní povahové zvraty se dějí téměř z minuty na minutu. Přesto jsem si liboval v nevědomosti prakticky všech charakterů, která je zároveň i nevědomostí diváka. Nenadálé překvapení, které může skrývat jakákoli místnost, je zde dovedeno do absolutního vrcholu, který je trochu zkažen stále více se komplikujícími matematickými hrátkami. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mě to popravdě moc nesedlo. Nechápu, co berete jako skvělý závěr? Že postižený klučina vleze do bílého světla? Hmmm to sme se toho teda dozvěděli. Ani vizuální stránka filmu se mi moc nelíbila (myslím, že na rok 1997 to šlo zmáknout mnohem lépe). Dále chování postav bylo absolutně mimo mísu. Kdyby ten černoch chtěl tu doktorku sejmout, tak by přece neskákal za ní ,aby jí jen tak tak zachránil a pak pustil. Je mi líto, ale jediným kladem je originální námět a pár silnějších scén. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Vidím tu také vysoké hodnotenia, že začínam mať pocit, že v poslednej dobe ma snáď nezaujal žiaden film a stáva sa zo mňa dáke monštrum s filmovým nevkusom . Námet bol zaujímavý, to musím uznať, ale tam bolo toľko možností ako ten dej viacej oživiť, i keď boli v posratej kocke. Ja som sa nudila, dokopy sa tam vlastne nič zaujímavé (pre mňa) nestalo. Najviac ma asi zaujala smrť na úplnom začiatku a to lúštenie čísel. Okrem toho však bohužiaľ, nič viac. A trošku ma zarazilo posledných pár minút filmu, to nemohli zomrieť iným spôsobom? Niečo zaujímavejšie by sa nenašlo? No ale evidentne nie, kedže to v tom filme nebolo a zomreli "bežným" spôsobom. Kľudne si zapáľte fakle, vezmite vidly a dáky ten kyjak a choďte mi búchať na dvere, že som monštrum, ale pre mňa tento film bol jedna veľká nuda, ktorá ma neoslovila. Úprimne, pri záverečných titulkoch som si vydýchla, že to mám konečne za sebou. (Nebúchal niekto na dvere?!) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V jednom z raných konceptů scénáře najdou postavy podivnou mimozemskou potravu. Tato myšlenka byla později zamítnuta, aby nebylo jasné, kdo je za kostku zodpovědný. (Piggsy)
  • Film se natáčel v jediné místnosti o velikosti přibližně 4x4 metry, ve které se pouze měnilo barevné obložení zdí. (Piggsy)
  • V jedné ze scén se Leaven (Nicole de Boer) Kazana (Andrew Miller) zeptá, kolik dělitelů má číslo 30, načež dostane odpověd, že 3. Přestože je odpověd ve snímku považována za správnou, ve skutečnosti má dělitelů 7. (hendrich6)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama