Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (673)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, ale trošku "levnější" provedení jinak velmi dobrého filmu. Atmosféru z "místnosti ticha" se sice nepodařilo udržet v celé kostce, ale v oněch místech jsem se i já bál hlasitě dýchat :-) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horor. Hlavně díky originálnímu námětu a klaustrofobické atmosféře. Škoda jen toho závěru, film s tolika invenčními popravami by si zasloužil lepší rozuzlení. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že pokud je k dispozici zajímavý a originální scenář, klidně stačí, aby se celý film odehrával třeba na záchodě a divák bude spokojen. No, to jsem možná přehnal, ale asi tak jako tvůrce tohoto filmu, když přišel s nápadem situovat celý film do jedné krychle. A ono mu to vyšlo! Za celých devadesát minut mi nedal šanci se nudit a čtyři* nedám jenom proto, že se mi hodně nezamlouval konec. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi silné 4*, protože jsem po dlouhé době viděla zase film, při kterém se mi místy tajil dech a skoro jsem napětím nedýchala. Bohužel k nejvyššímu hodnocení něco chybí (pár slabších míst), ale atmosféra, scénář a hlavně nápad dělají z tohohle hodně levného filmu prvoligovou záležitost. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nápaditý film, který potěší příznivce Krajních mezí a zklame ty, jenž na konci čekají vysvětlení. Tenhle film je o lidském chování v mezních situacích a jako takový, si nejasný konec (vzhledem ke svým kvalitám) s klidem dovolit může... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Low cost horor, který dokonale ovládá pravidla svého žánru. 80% Zajímavé komentáře: kiddo, Oskar, JohnnyD, MIMIC, MilesTeg ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To jsem tak jednou dostal chuť podívat se znovu na film, který jsem měl v paměti jako vynikající originální sci-fi horor. A byl jsem teda dost nepříjemně překvapenej. Kostka je bezesporu originální, ale převést onen originální námět na plátno se nepovedlo bez bolestivých ztrát. Scénář se sice snaží pracovat s psychikou postav, ale příliš mu to nejde, respektive takové kraviny, které scénář nutí postavy říkat, už jsem dlouho neslyšel. A ještě ke všemu to musí odehrát absolutně příšerní herci (černošský policista je tak špatný, až je to vtipné). Napodruhé tedy pořádné zklamání, body hlavně za nápad a atmosféru. 7/10 Horror movie of the year ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, ale méně nápadité zpracování mi nedovoluje dát tomuto filmu více, než 3 hvězdičky. Samotný námět je ovšem opravdu skvělý (btw. Kdysi jsem četl nějakou sci-fi povídku na nějaké podobné téma), stálo možná za to, svěřit tenhle projekt nějaké "vyšší šarži", možná by pak výsledek byl více "propečený" a na film by se valily jen samé superlativy. Takhle musím konstatovat, že herci byli poměrně ploší a hlavně ten polda byl mírně řečeno nevěrohodný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je hrozně těžký hodnotit tenhle film, protože nápad jako takový má hodně solidní, ale štve mě na tom jedna věc, že celou dobu se ke mně film chová jako kdybych i já byl v oné kostce a přitom toho chci vědět víc než jenom člověk, kterej se zrovna pohybuje v kosce, což je docela problém a bude mě to štvát celý film. Autoři se s tím ale příliš nesrali a prostě a jednoduše nechali film ležet na samotném konceptu kostky, ve kterém se prakticky nic neděje a točí se to stále dokola kolem jedné a té samé věci. Nic světoborného, popravdě. Ten nápad je hrozně nedotáhnutý a to je co říct, protože na něj dokázali tvůrci zlanařit další dva díly, který jsou prakticky o tom samým, akorát mají vždycky jiný konec. Takže je vidět že z nápadu se dá dobře těžit jak z vaření vody tak hlavně penízky tečou určitě dobře. Klaustrofobická atmosféra totiž musí skvěle fungovat, ale pár chyb a hlavně v závěru tohoto filmu mi nedaly spát a víc jak tři hvězdy si určitě nezaslouží. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Zestárlo to. Bez debat. Herecké výkony příšerné a z dialogů bolí hlava... ale nápad, provedení a atmosféra parádní. Škoda konce, který to krapet pohřbil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CAD 365,000Tržby USA $501,818Tržby Celosvetovo $5,500,000║ Na nízkorozpočtový film dosť slušné ale v celku ma to nejako moc zvláštne nezaujalo. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborný horror, který i přes svou ultra levnost má myšlenku a umí způsobit divákovi nejen husí kůži, ale i několik nečekaných událostí. Za pár šlupek jedna pecka :o)) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Ultralevny film ma opravdu napadity scenar, hodne silnou atmosferu a hlavne donuti divaka alespon trochu pri filmu premyslet. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi sympatické a nápadité, postupem času ale stále více nesmyslné a přehnané. Postavy až příliš často sklouznou k vzájemnému pseudoanalyzování na pozadí právě prožitého děsivého zážitku, což přestane už napodruhé působit jakkoli věrohodně a zásadní povahové zvraty se dějí téměř z minuty na minutu. Přesto jsem si liboval v nevědomosti prakticky všech charakterů, která je zároveň i nevědomostí diváka. Nenadálé překvapení, které může skrývat jakákoli místnost, je zde dovedeno do absolutního vrcholu, který je trochu zkažen stále více se komplikujícími matematickými hrátkami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prakticky je prvni dil pribehem stejnej jako dil druhej, jenze tohle je uplne jina uroven. Jednak je to cely takovy spinaveji a i kdyz tu mohlo bejt urcite vic smrti, ty co tu jsou, jsou super. Je dobre, ze reziser nevsadil moc na herce, sice nejsou spatny, ale nic extra se nekona. Daleko lepsi je samotna atmosfera a skvele stupnovany napeti az k super konci, kdy sem na chvily uvazoval i o 5*, ale precejen se tu par slabsich chvilek najde, takze nakonec to max hodnoceni nedam. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Matematika mě děsí. Příklady typu "jede-li vlak určitou rychlostí a bába s trakařem jinou rychlostí, jaké je rodné číslo strojvůdce?" mě v dětství budily ze sna. Kostka zhmotnila mou představu pekla. Být zavřený v šestibokém tělese a unikat z něj jen na základě znalosti matematických zákonitostí by se možná líbilo úchylnému geometrovi. Já bych rezignovaně spáchal harakiri logaritmickým pravítkem nebo bych se strachy odmocnil. Děsivý film. 80% ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Originální nízkorozpočtový trhák. Je zde sice několik nesrovnalostí, jindy jsou postavy až příliš inteligentní, ale po celou tu krátkou dobu jsem nestačil přestat film hltat, natož se začít nudit. Možná ale, že to šlo natočit lépe. ()

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama