Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách. (Falcon)

(více)

Recenze (369)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Až do nástupu děduly Vlada na scénu to byl vpodstatě běžný průměrný animák s několika vtipnými scénkami a tunou klišé, které je zřejmě podle nějaké holyvúdského zákona nutno co nejčastěji připomínat už dětskému divákovi. Od Vladova nástupu na scénu došlo k upevnění průměrnosti naprosto razantním způsobem. Všechno, co všemi filmy mazaný a filmovými festivaly protřelý divák očekával, že se stane, se přesně tak i stalo. Faktor jakéhokoliv náznaku překvapení = jedna velká NULA. Mladší syn mě sice přesvědčoval, že se mu to OPRAVDU líbí, ale jeho řeč těla vyzněla jasně (intenzita nervózního poposedání a ošívání se stoupla zhruba v polovině filmu na dvojnásobek běžných hodnot). Takže opravdu čisté a ničím neposkvrněné tři *. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první díl jsem po shlédnutí druhého ještě neviděl. Dal jsem mu ale šanci ještě k tomu v době, kdy jsem den předtím viděl Velkou šestkou a byl jsem mírně zklamaný tím, jak se dnešní tvůrci podobných filmů snaží zapůsobit na malé děti. Hotel Transylvánie má ale úplně jinou úroveň. Mám pocit, že ten ani působit na děti nemusí. Děti si ho prostě najdou sami. A i přesto, že má plno skvělých nápadů a narážek, které pochytí spíš dospělej, tak věřím, že si ho děti stejně oblíbí. Roztomilé to je dostatečně, barevné jakbysmet a každou chvíli tam někdo padne na držku, což je samo o sobě balzám pro dětské oči. Za mě tedy rozhodně dobrý. Sandler svůj humor pustil do animáku a i když je scénář jak z dvojky Addamsovy rodiny, tak jsem ve výsledku spokojený. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $169,700,110Tržby Celosvetovo $474,800,000 Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ samozrejme že už to nemá tú tendenciu zábavnosti a moment prekvapenia ohľadne nápaditosti scén ako mal prvý diel ale aj tak v celku na pokračovanie pozerateľné a pár dobrých frkov sa tu nájde, na škodu je toho moc modernizovania aby tam bola zakomponovaná dnešná "in" doba a hlavne hranie sa s mobilom, našťastie malý Dennis baví, zas taký uletený Jonathan tam je skoro úplne nevýrazní, ale ušlo to /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,754 // Otvárací Víkend v USA: $48,464,322 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se mi líbil asi nejvíc. Animace sice nebere úplně dech, ale prostředí hradu s příšerkami ( spousta hororových odkazů to mě bavilo), Humor funguje, zábava skvělá, příběhově také fajn.  slušné. 8/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Klasicka nastavovana kase. Velky plus je, ze je tohle jeden z mala animaku, kterej se nesnazi nijak zvlast poucovat, ale hlavne bavit. Problem je, ze tech masakralnich scen je tu dost pomalu a vetsina monster neni moc vyuzita. Jinak k tomu asi neni moc co psat, pobavit se u toho da, dabing, animace i hudba jsou neurazejici, ale zadna velka sranda se bohuzel nekona. Ale i tak lepsi 3*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, u kterého jsem bavil po celou dobu, a to se mi už pěkně dlouho nestalo a hrozně se v létě těším na trojku. Jednička se mi také tenkrát hodně líbila, tak tedy nechápu, proč jsem si dvojku tak dlouho šetřil, ale stálo to za to. Doufám, že i napotřetí to Sandler a jeho crew zvládnou na jedničku. ☺️ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Taky bych chtěla být malý vzteklý netopýr a lítat jako superhrdina. Je to klišovité, až na detaily předvídatelné, nic převratně nového se v tom neobjeví ... bla bla bla a mně se to líbilo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si povolit úvahu o tom, jak se zde ,,zlo" nenápadně a nezdravě transformuje na ,,dobro", aniž by opustilo některé své atributy, jako třeba názvy, mluvu všeobecně, adoraci smrti, nihilismus, agresivitu... jestli ono nám to ten potěr třeba nezmate a nenadělá v hlavičkách bordýlek. Ale seru na to. Pokusy o multikulturní vyteplení všeho špatného zvládlo již emo trapnutí. Tak ať se pak haranti diví, když jim vlk neolízne hubičku, ale uhryzne prdel, mně to je šumák, já si ty své naočkuji sám. K filmu - slabší, stále sledovatelné bez újmy na rozumu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Podtitul by mohl znít Strašící hodiny pro začátečníky aneb Jak se snadno a rychle státi upírkem. Tenhle animák nabízí super postavy, jako je děda Drak(ula), praděda Vlad, který do filmu přináší alespoň na chvilku ten správný strašidelný prvek, ale i super skupinka strašidel, která pomáhá Drakulovi na cestě za tím, aby se z jeho napůl lidského vnoučka stal upír. Ve výsledku je toto pokračování milé, hravé, zábavné a vlastně docela fajn. Čas s filmem utíkal hodně rychle, zábavných momentů, které mě rozesmály, se taky našlo docela dost, a nakonec vlastně vše dobře dopadlo, a o to asi šlo především. Umím si přesvědčit, že děti, kterým je film určen především, jsou a budou nadšené, když film uvidí. Já jsem pouze spokojený, ale i to stačí na to, abych filmu udělil mírně nadprůměrné hodnocení v podobě třech hvězdiček. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý Hotel nepřináší vlastně vůbec nic nového, takže komu se líbila jednička bude se mu líbit i dvojka a naopak. Fórků přibylo, ale film je už taková klasická dvojka, příběhově je to o něco slabší a vtípky jsou některé povedenější. Sandler za mikrofonem předvádí svůj nejlepší výkon za poslední 3 roky určitě. 60% ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Animák, který nás učí to, že (snažit se) být tolerantní je fajn, ale všechno se beztak vyřeší jenom tím, že ten, kdo je "jiný", se změní. Scénáristi jsou asi ze stejné doby jako Vlad, ne? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V Transylvánskom hoteli to srší farbami, ale aj prehnanými bláznovstvami predovšetkým vďaka enormnému vlkodlačiemu potomstvu. Všetci s dobrým úmyslom a temným strašidlovým poslaním vyvíjajú úsilie dobyť detské srdce posolstvom, ako fajn je byť dobrosrdečnou príšerkou a občas pri tom vyceriť zuby či radšej vôbec si nepamätať svoje gény, aby sa vďačne stali obľúbenými figúrkami. Hotel Transylvánia 2 v ničom nezaostáva za originálom, len kvôli svojmu poradovému číslu nevie ponúknuť tak prelomové prostredie či hlavné postavy. Dejovo nadväzuje na predchádzajúci príbeh, no prezentované ozvláštnenie spadá na úroveň navršovania opozeraných fígľov a situačných point. Detský divák ocení hravý štýl a superrýchle schopnosti hlavných hrdinov, no skutočný závan jedinečnosti prichádza až so vstupom Drakulovho otca na scénu deja. Síce trocha neskoro, no pre komplexný dojem hravej nemŕtvej zábavky sú rodičia ochotní prehrýzť sa klišéovitými dialógmi i predvídateľnosťou príbehu kvôli celkom milému osadenstvu i správne viditeľne nadávkovanému posolstvu o potrebe mať sa radi bez ohľadu na to, či ste krvilačná príšera alebo len náhodný turista z ľudskej ríše. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Teraz naozaj neviem, či je lepšia dvojka alebo jednotka. Asi to budem musieť nechať na remízu. Prvý diel bol fajn, celkom som sa bavil, ale ničím ma moc nestrhol. A dvojka je prekvapivo dosť rovnaká. Tiež ma bavila, potešila v závere, ale celkovo ma ničím moc nestrhla. Inak je to rovnaká alebo podobná sranda ako prvý diel, kde najlepšie časti ma samozrejme opäť legendárny Dracula. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Závěrečná třetina sice spadne do křečovitého a dost nepochopitelného opisování od kupy jiných rodinných animáků, ale svůj vysoký standard si film přesto bez problémů udržel. Minimálně první polovina je natolik zábavná, že hravě strčí do kapsy i takřka celý první díl, tvůrci pracují s nepřeplácaným a úderným příběhem a poslouchat Adama Sandlera coby šišlajícího oldschool upíra je pořád zážitek. Navíc i všechny vedlejší postavy jsou vyloženě skvělé, vtipy nesklouzávají k dětinskosti a o kvalitě animace je zcela zbytečné se bavit, takže další film bych uvítal s otevřenou náručí... 80% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Mavis nám porodila a začíná mít hysterický strach o své dítě. Dokonce tak že se chce odstěhovat z Drákulova hradu a odebrat svého syna Denise od dědečka Drákuly který ho tak miluje. Drákula tak musí udělat z Denise upíra. Jo jasný ta dějová kostra nezní úplně lákavě ale když se na to koukáte jako animovaný film je to lepší. A hlavně je to asi to nejlepší co z hlavy Adama Sandlera přišlo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Jé, ta je roztomilá... Zab ji." Určitě lepší než první díl, ten mě totiž ukrutně nebavil. Dabing je sympatický, většinu vtípků si užijí i děti (čistě dospěláckých jokeů je tu poskrovnu a točí se převážně kolem typických rodinných klišé) a amimace, ač postrádá geniální pixarovský smysl pro detail, se rozhodně nemá, za co stydět. Chcete-li čistě odpočinkový film, pokračování "Hotelu Transylvánie" je pro vás tím pravým.;-) Nejsou to sice čisté 4*, ale co. Bavila jsem se. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

V očekávaném pokračování ze strašidelného hotelu se prostor pro zajímavější příběh či pointu viditelně zmenšil a více místa se naopak uvolnilo pro veliké množství vtípků a gagů. Hotel Transylvánie 2 se bohužel snaží chovat jako nadčasový animák a svou obsáhlou modernizací, čímž myslím např. sociální sítě, smartphony apod., je místy spíše otravný. Na druhou stranu dává prostor všem skvělým vedlejším postavám a většinu času jednoduše baví. [70%] | Kino ()

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Reklama

Reklama