Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (133)

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut ze Sundance inspirovaný skutečnou událostí, je taková stará dobrá písnička, která zazněla již tolikrát, že už by mohla působit poněkud ohraně. Není tomu tak. Film poukazuje na přežívající rasismus v americké společnosti a sleduje okolnosti a následky násilné smrti dvaadvacetiletého Oscara Granta. Oceněný debutant zdařile kombinuje zdramatizované scény s reálnými záběry z šokující události, jejíž dopad na americké obyvatele podnítil řadu demonstrací proti policejní brutalitě. Možná by z toho mohl být ještě lepší dokument, ale i jako hraný film Fruitvale funguje perfektně a to především díky důmyslně vybranému hereckému ansámblu a důrazu na všední ,,malé" okamžiky posledního dne Oscara Granta. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Život je opravdové drama, ale tohle je fakt smutný a tak nespravedlivý. Oscar byl opravdový sympaťák, fandila jsem mu, ale už od začátku bylo jasné, že to nevyhraje a že to se pěkně posere.Takový normální film o tom jak si žijí afroameričané, ale s velice hnusným a dojímajícím koncem. Vzalo mě to, ne že ne, filmy podle skutečných událostí to prostě umí a zvlášť z takového prostředí, mám pro ně prostě slabost. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Až do scény v metru je to zralé na odpad. Závěr, o kterém má celý film hlavně být, to ale zachraňuje. Jinak je to teda pěkný svinstvo. Mimo jiné klasický případ dvojího metru - policista za tu vraždu dostal 2 roky a po 11 měsících ho propustili. Kdyby to bylo naopak, tak Oscar dostane z fleku křeslo. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

v podstatě nic nového či originálního, ale je to tak zručně (i když dost černobíle a jednostranně) natočeno, že to účel splňuje znamenitě - totiž vcítit se během většiny stopáže do hlavního hrdiny natolik, aby vám závěr vhrkl slzy do očí a hlavou vám proběhly myšlenky na pokřik A.C.A.B. ... P.S.: Michael B. Jordan je výborný a Kevin Durand ve chvilkové roli záporáka (jako už poněkolikáté) rovněž! ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Většina tu očividně hodnotí JEN obsah (sdělení) a na formu (kvalitu zpracování) kašle. (Skoro)průměrná nezávislárna o životní tragédii, která má při relativně krátké stopáži problém udržet diváka při vědomí. Zajímavý je na celém příběhu kontext, leč ten tu jaksi absentuje. A když není osud Oscara Granta zasazen do kontextu, ztrácí na hodnotě. 4/10! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Aby producenti filmu neprekročili stanovený rozpočet, tak sa herečka Octavia Spencer vzdala svojho honoráru. (MikaelSVK)
  • Společnost The Weinstein Company odkoupila snímek za 2 500 000 amerických dolarů dva dny po jeho premiéře na filmovém festivalu Sundance. (Dr Lizal)

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama