Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evergreen, který nikdy neomrzí! Tomáš Holý jako nadmíru čilý a podnikavý Vašek ve slavné a cenami ověnčené komedii o hledání tatínka. Nadmíru podnikavý školák Vašek žije sám s maminkou. Ta se ale po večerech víc než jemu věnuje své profesi – baletu. „Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!" stěžuje si Vašek. A sám se snaží sehnat mamince nějakého nového manžela a sobě náhradního tatínka. Na zimní rekreaci „narazí" na sympatického Luboše. Když se maminka nečekaně musí vrátit do Prahy na záskok do divadla a jeho dostane na starost právě náčelník Horské služby – vezme situaci do vlastních rukou! To ale Vašek ještě netuší, že se horolezec Luboš s jeho maminkou už dávno zná. Když Luboš vidí, že se na Vaška může ve všem spolehnout, začne si na prstech cosi přepočítávat... Mimořádně úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové stojí i poněkolikáté za zhlédnutí nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale i pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce. A především neodolatelného Tomáše Holého. (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak vytrhnout velrybě stoličku stojí zejména na mile napsaném příběhu a hereckém výkonu Tomáše Holého, který člověku svým dětsky sobeckým, umanutým a potrhlým chováním mnohdy leze na nervy, ale děti už holt takové jsou, takže se to tak musí brát. Nicméně ani Jana Preissová, ani František Němec se vedle Holého neztratili. Líbil se mi koncept opětovného setkání po x-letech a situování do zasněžených hor - osudovost jako vyšitá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý byl prostě tak roztomilý, tak bezprostřední, tak skvělý, že vás filmy s ním prostě musí strhnout. Navíc jeho chemie s Františkem Němcem je prostě skvělá. I když je scénář Marie Poledňákové někdy hodně takový křečovitý a některé scény jsou strojené, herci je zvládnou skvěle a film prostě hladí po duši. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film spolu s "polepšovnou" je jedno fantastické vzpomínání na dobu mého mládí, kdy jsem každý rok v létě trávila prázdniny v Českém ráji, ve skalách u rybníka Vidlák ad. .... Film je nádherný dějově spolu s hereckým obsazením, kdy si užívám Tomáše Holého, Františka Němce a Janičku Preissovou. Co dodat ...? Marie Poledňáková je (byla) Paní režisérkou ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Malý dohadzovač hľadá ženícha pre svoju maminku a je to ťažšie ako vytrhnúť veľrybe stoličku. Rozhodovanie medzi posadnutým horolezcom a namysleným tanečným trénerom je zložité a tak zostávajú sami, až to musí rozhodnúť chlapec. Prekvapenia sa konajú na každej strane a keď Anapurna vydá svoje tajomstvo, je vyhrané. Táto príjemná komédia s naozaj zimnou atmosférou sa v tohtoročnej "zime" hodí viac ako popoluška. –––– Neboj, mami, já se ti nezabiju, jako táta. –––– Jsou věci mezi nebem a zemí, pro který žádný ženský nemají pochopení. –––– Spousta lidí si myslí, že každej horolezec je vlastně cvok. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Psát komentář k tomuto filmu je téměř zbytečné. Dnes jsem ho sledoval už asi po stopětapadesáté a znovu se musel obdivovat skvělým dialogům a naprosto perfektnímu scénáři. Film je opravdovou oslavou života, s radostmi i úskalími, ktará přináší. Poledňáková dokázala herce propojit pouty na první pohled nepřehlédnutelnými, a ta chemie nabíjí už několikátou generaci Čechů. Tenhle film bych si na pustý ostrov vzal rozhodně sebou....100% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (43)

  • Film byl natočen ve spolupráci se souborem Baletu Národního divadla Praha a členy Horské služby Špindlerův Mlýn. (Zlatohlávek)
  • Budova horské služby, kde pracuje postava Vaškova (Tomáš Holý) otce (František Němec), byla ve své době skutečnou stanicí horské služby. Dnes zde najdeme chatu DIAS, ve které je možné se ubytovat a která se hrdě hlásí k filmovému odkazu. (Olík)
  • Snímek se umístil na sedmém místě v anketě "Nejúspěšnější česká komedie století" vyhlašovanou při příležitosti stého výročí České kinematografie. (Olík)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama