Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evergreen, který nikdy neomrzí! Tomáš Holý jako nadmíru čilý a podnikavý Vašek ve slavné a cenami ověnčené komedii o hledání tatínka. Nadmíru podnikavý školák Vašek žije sám s maminkou. Ta se ale po večerech víc než jemu věnuje své profesi – baletu. „Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!" stěžuje si Vašek. A sám se snaží sehnat mamince nějakého nového manžela a sobě náhradního tatínka. Na zimní rekreaci „narazí" na sympatického Luboše. Když se maminka nečekaně musí vrátit do Prahy na záskok do divadla a jeho dostane na starost právě náčelník Horské služby – vezme situaci do vlastních rukou! To ale Vašek ještě netuší, že se horolezec Luboš s jeho maminkou už dávno zná. Když Luboš vidí, že se na Vaška může ve všem spolehnout, začne si na prstech cosi přepočítávat... Mimořádně úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové stojí i poněkolikáté za zhlédnutí nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale i pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce. A především neodolatelného Tomáše Holého. (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Patrně jedna z nejlepších československých rodinných komedií, která nikdy neomrzí a můžu se na ni podívat kdykoli. Skvělé herecké obsazení, spousta humoru, originální příjemná hudba. Příběh nabídne ohromnou zábavu každé věkové skupině. Jana Preissová a František Němec tvoří úžasnou dvojici, která k sobě pasuje naprosto skvěle a každý by uvěřil, že jsou skutečný pár. Celé to pak podtrhuje výborný výkon maličkého Tomáše Holého, který měl neuvěřitelný talent a tohle je jen jeden z důkazů. To vše dalo vzniknout dalšímu pohledu do české domácnosti a nesmazatelně se zapsal do našeho podvědomí. Doporučuji více než vřele.. 90% ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Skutečně typicky dětský film. Po zhlédnutí po těch moha a mnoha letech mohu pouze konstatovat, že se mi nyní z toho nejvíce vybavuje Preissová, a to jen jakožto čistě sexuální objekt. A ta Poledňáková jest dalším důkazem, že to přesto přese všechno šlo za minulého režimu v jistých ohledech lépe. Ale jinak pochopitelně vivat kapitalismus. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "NA MĚ se můžeš spolehnout !" ----- Nezapomenutelná komedie ... s nezapomenutelným Tomášem Holým. Nenápadně, leč s obdivuhodnou jistotou se proplétá labyrintem mezilidských vztahů ... po svém boku má lásku, porozumění - a smysl pro humor. Její úsměv je nevtíravý, upřímný a bezprostřední - snad proto, že ve své moudrosti vychází ze života. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kultový to film, ale trošku preceňovaný. Tomáš Holý je úžasný, podobne aj Preissová i Němec, je tu pár skvelých fórkov, ale prejavuje sa tu veľký neduh Poledňákovej - nevie udržať tempo a veľká časť filmu je zbytočne v meste. Škoda, malo to na viac, ale aj tak je to veľmi dobrá zábava, i keď ja radšej uprednostním "Polepšovňu", ktorá je o triedu lepšia a (takmer) všetky chybičky sú tam odstránené. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Takové filmy se už nedělají. Tomáše Holého jsem milovala už jako malá a myslím si, že lepšího českého dětského herce už nikdy mít nebudeme, škoda, že toho natočil tak málo. Jak vytrhnout velrybě stoličku je pro mě pohodový rodinný film, ale musím říct, že pokračování se mi líbí o něco více. Tenhle film jde více do toho dramatična, takže pro dětského diváka to může být nudnější. Dvojka je přeci jenom více do té komedie. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (43)

  • Scéna s kúpaním pod pumpou sa nakrúcala počas naozaj chladného večera. Rekvizitári preto naliali do filmovej studne teplú vodu. Z Tomáša Holého však potom stúpala para. Záber sa teda musel opakovať a detská hviezda si užila doslova studenú sprchu. (Arsenal83)
  • Při premiéře na Štědrý večer roku 1977 sledovalo film 87 % domácností, které měly televizor. To z něj udělalo jeden z nejsledovanějších pořadů v dějinách televizního vysílání vůbec. (rublik05)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama