Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od bolavého velrybího chrupu do nápravného zařízení aneb Vašek, Anna a Luboš znovu v nasazení, tentokrát v opačném ročním období a v doprovodu trhlého dědečka, psa, čuníka a dalších rozličných vesnických charakterů (viz Luděk Sobota a Petr Nárožný). Toto pokračování je akčnější, odvážnější a dost možná i trhlejší, takže ani omylem nezůstává ve stínu svého předchůdce. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších českých(československých)komedií...Mám ji v oblibě více než možná trochu přeceňovanou "S tebou mě baví svět"! Určitě na tom má podíl i několikrát zmiňované nezapomenutelné herectví Tomáše Holého, nicméně ani ostatní se nenechají zahanbit...Zkrátka celkově to "šlape", co víc si přát!? ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování, které dokázalo pobavit naprosto stejně jako první díl. Kromě osvědčeného tria hlavních hrdinů tu máme i dědu, který rovněž nejde pro nějakou tu peprnou hlášku zrovna daleko. I zde se samozřejmě kromě humoru hraje na city. No za vůbec nejlepší považuji pasáže, kdy se táta snaží pořád marně dostat mámě pod sukni a ten malý rošťák jim to kazí. Samozřejmě i hudba byla opět geniální, na tu bych málem zapomněl. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý se pro mne v dětství stal takovou modlou ke které jsem vzhlížel s obdivem a neskrývanou závistí. To vše jen proto, že jsem mu záviděl všechny ty dobrodružství, dědečky, prázdniny a to co já jsem jako dítě neměl. Jak dostat tatínka do polepšovny, je jako volné pokračování určitě povedenější a to nejenom zásluhou tria Preissová, Němec, Holý, ale proto, že celkový dojem filmu je pro mne takový svěžejší, zábavnější a rozhodně se připojuji k tvrzení některých lidí, kteří si tuto komedii umí představit jako vítěze ankety Komedie století :o) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem viděl jenom střípky, až teď konečně komplet film. Ale bez prvního dílu. Letní komedie z kategorie pětihvězdičkových, o hercích a herečcích už bylo napsáno mnohé, mně osobně se moc líbil "děda" Josef Karlík a samozřejmě lokality s jezerem. Nejzbytečnější roli tu měl... Vlastík Harapes, potěšil malou roličkou František Peterka a samozřejmě i Petr Nárožný. Nejlepší hudební motiv poslední doby :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (41)

  • Chalupa se nachází v Českém ráji v obci Dobšice, rybník Věžák naleznete nedaleko. Natáčelo se také v Prachovských skalách. Hřbitov se nachází na Hrubé skále, režisérka Marie Poledňáková má na hřbitově rodinu. (M.B)
  • Po první noci v chalupě u dědy jde Anna (Jana Preissová) skrze plot, keře a stromky k rybníku. Když se od něj vrací a vchází do oplocené zahrady, tak již kolem stromky a keře nejsou. (Fary)
  • V závěru filmu v čase 01:28:00, kdy vstupuje Anna (Jana Preissová) do koupelny, je možné zpozorovat, že herečka tehdy při natáčení zakopla o práh. (funhouse)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama