Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tenhle film jen tak něco nepoloží a ve svém žánru rodinné komedie zůstane ještě dlouho a zřejmě navždy nepřekonaný. Po prvním, ještě poměrně vážném rozjezdovém dílu, přišlo na řadu volné pokračování, které s sebou přineslo pohodovou letní atmosféru sálající přímo z televizní obrazovky. Preissová, Němec, Holý se svým perfektním autentickým herectvím a k nim ještě přibude milý děda Karlík. Všichni čtyři vytvářejí film, na který by se měli podívat dnešní "režiséři", aby věděli, jak se dělá kvalitní televizní film přežívající dlouhé roky bez náznaku újmy. Hudba Václava Zahradníka, kamera Petra Poláka a režie Marie Poledňákové. A ptám se, kdo se jim dneska přiblíží. Nikdo. A to tenhle film byl dělaný jako televizní. Jenže dnešní filmy s otřesnou kamerou, bych ani do televize nedal, natož do kina, jak se jich tam vehementně většina cpe. A přitom příběh Vaška a jeho rodičů je v podstatě jednoduchý, s nijak extrovní zápletkou a přesto vybalancovaný a dokonale přesný ve svých požadavcích na diváka. Nové televizní filmy můžete se jít zahrabat. 100% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

O dost lepší jak předchozí film, který byl také podařeným. U tohohle filmu se povedl příběh a prostředí. Opět mě tu baví hlavní trojice herců Tomáš Holý, František Němec a Jana Preissová. I hudba je dost povedená. Nostalgické, vtipné a herecké scény - těch je tu požehnaně. Na toto se můžu dívat pořád dokola a nikdy mě to neomrzí. Takže film celkově hodnotím na zasloužených 97% = ***** ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než "stolička". Krásné prostředí a především vynikající Josef Karlík! Nervozita maminky je tu už pochopitelnější, kdyby mi dítě lozilo po skalách, taky bych byla nervés. A samozřejmě neodolatelný Tomáš Holý. Už jsem psala v jednom komentáři, že věta o jeho genialitě by se mohla nakopírovat do všech hodnocení... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanouškem české filmografie a přesto, že uznávám, že čeští filmaři odvádí skvělou práci, tak i ty nejlepší počiny shlédnu jednou a víckrát je vidět nepotřebuji. Existují však tři vyjímky. Jsou to Pelíšky, S čerty nejsou žerty a Jak dostat tatínka do polepšovny. Poslední zmiňovaný jsem viděl asi tisíckrát a vždy se u něho skvěle pobavím. Jestli bude na CSFD vytvořen žebříček nejlepších českých filmů, tento tam u mě určitě bude. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, kterej jsem mívala hrozně ráda. Ovšem teď po letech se na něj dívám trošku jinak. Už mi to moc nepřipadá jako veselá komedie, ale hardcore horor. Kdybych totiž musela žít s takovým debilem, tak si jdu asi skočit. Je fakt, že kvalitu snímku to nijak nesnižuje, jen je to takové drsné zrcadlo tehdejší doby. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (41)

  • Když Luboš (František Němec) ukazuje Anně (Jana Preissová) pokojíček u dědy, tak urve dveře od skříně. V dalším záběru jsou opět v pořádku na svém místě. (Fary)
  • Třetí zamýšlené pokračování mělo nést název „Jak Anděla viděla anděla“. Luboš (František Němec) s Annou (Jana Preissová) měli vychovávat desetiletou školačku Andělu, její starší bratr Vašek (Tomáš Holý) měl studovat námořní akademii v Gdaňsku. Příběh však spatřil světlo světa jen jako kniha v roce 1995. (sator)
  • Ve scéně, kdy Anna (Jana Preissová) šije, má dioptrické brýle. Když čte, už je však nemá. (kyLuke)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama