Reklama

Reklama

Mikro monstra

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Mikro monstra (více)
TV spot

Cizí, zvláštní a nádherný: toto je svět členovců. Na Zemi žije víc než 10 miliónů triliónů hmyzu a každý z těchto druhů má různé požadavky na přežití, stravu, proliferaci, klima a místo, díky čemuž jsou z nich nejúspěšnější stvoření na planetě. Ale jak se jim to podařilo? Prostřednictvím nejmodernějších, makroskopických technik filmování uvidíme tato drobná stvoření v úžasných detailech a čistotě - a dokážeme porozumět tomu, jak se vyvinula. Od zjevné jednoduchosti mnohonožek po spletitost hedvábných pavoučích sítí, David Atteborought prozkoumáme nesrovnatelné podrobnosti sofistikovaného chování těchto fascinujících stvoření a komplexnost prostředí, která si budují a obývají. (Viasat)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (11)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opět další luxusní, vizuálně strhující dokument s naprosto fantastickými (a velmi detailními) záběry, tentokrát o životě pavouků, štírů a podobné havěti. Strhující komentář podbarvuje (ještě mnohem více) strhující záběry mnohdy nečekaného, ale vždy úchvatného přírodního divadla. Prostě úchvatné, včetně druhé části dokumentu, tradičního pohledu do zákulisí. Další práce Davida Attenborougha, kterou stojí za to vidět, a která je navíc ze všech jeho Sky dokumentů asi nejlepší a nejvíce fascinující. Prostě veliká paráda. 100%. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Absolútna špička pohľadu do ríše hmyzu kde postupne zisťujeme šialené zvyky bola o prežitie. Život nie je len krásny ale miestami aj brutálny a neľútostný boj. Každým príbehom zisťujeme že naša planéta patrí hmyzu a my sme len jednou kapitolou. Aj keď sa znukujeme na prach, z popola určite povstane nejaký šváb ktorý začne všetko odznova. Príroda je fascinujúca a dychberúca! Legendárny David Attenborough je tak zasiahnutý týmto svetom a aj na staré kolená je topkou celého žánru. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Úžasné zábery, ktoré nie sú určené pre slabšie povahy. Okrem očakávaných extra detailných záberov pavúkov pri love a konzumácii sa nájdu aj zvlášť nechutné scény, ako si napríklad chrobák zákernica pokrýva v rámci maskovania chrbát vycicianými telami obetí alebo ako si larva užíva telo paralyzovaného živého švába mnoho dní až do jeho konca a svojho začiatku. Votrelec aj s predátorom sú v tom ťažkí amatéri a ich inšpirácia zo sveta hmyzu je zjavná. Z hľadiska techniky čím menšie stvorenia, tým ťažšie sa natáčajú, až pre tento seriál si BBC musela nechať vyvinúť špeciálnu optiku pre kamery. Tak dosiahli to, že pri filmovaní vošky, ktorá rodí mladé vošky, v týchto mladých voškách uvideli ďalšiu generáciu vošiek. –––– Hovorí sa, že sa o túto planétu delíme s článkonožcami. Ale v skutočnosti táto planéta patrí im. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama