Reklama

Reklama

Old Surehand

  • Západní Německo Old Surehand (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Banda lupičů pod vedením muže, který si nechává říkat Generál, přepadne vlak. Aby od loupeže odvrátili pozornost, vyšle Generál dva své muže postřílet pár bizonů, patřícím Komančům, aby došlo ke konfliktu mezi Indiány a bílými. Komančové zareagují ihned a muže pronásledují až k obydlí farmáře Mac Hary. Jeden z Generálových mužů zastřelí jeho syna, aby vyvolal vztek u bílých osadníků. Generál zatím odjíždí do Mason City, aby získal pozemky, na kterých se má nalézat zlato. Old Surehand, který jezdí krajem a již tři roky hledá vraha svého bratra. Náhodou se dostane v pravém okamžiku až k přepadenému vlaku a zabrání výbuchu a osvobodí lidi uvězněné ve vagónu. Pak pokračuje dál směrem k Mason City. Cestou potká zlatokopa Bena a společně jedou do města. Ben má ve městě neteř Judith a rád by získal do vlastnictví pozemek, na kterém našel spoustu zlata. Old Surehand se staví u soudce, aby se zeptal, zda spravedlnost náhodou nenašla vraha jeho bratra. Bohužel v tomto ohledu nijak nepokročili. Domnívají se však, že ho zabil starý Wabble, což Surehand zpochybňuje. Wabbleho zná jako své boty, ten by toho nebyl schopen. Do města přijíždí syn náčelníka Komančů Tou-Wan, aby se přišel zeptat, proč osadníci porušili smlouvu a napadli jejich stádo. V tu chvíli se však již městem šíří zpráva, že Komančové zabili farmářova syna. Tou-Wan čelí nadávkám obyvatel města, Surehand zasahuje. Tou-Wan přijel neozbrojen, nikdo na něj nebude mířit. Bohužel Tou-Wana zastřelí jeden z Generálových mužů, aby vyvolal hněv u Komančů. To se mu podaří. Komančové od Generála nakupují zbraně a chystají se na válku. Old Surehand slibuje náčelníkovi Maki-motehovi, že vraha jeho syna najde a žádá ho, aby s vyhlášením války ještě počkal. Zlatokopa Bena někdo v noci zabije a ukradne mu mapu se zakresleným nalezištěm zlata. Vychází najevo, že za jeho vraždou také stojí Generál. Judith a její snoubenec Toby se vydají hledat strýčkův pozemek, i když nemají mapu. Cestou jsou zajati Komanči. Osvobodí je Surehand a pošle Tobyho, aby zastavil vojáky, kteří se blíží k městu. Komančové by si to mohli vyložit jako chystání na válku. Tobyho však cestou zajmou Generálovi muži. Generál Tobyho hodlá zabít, ale naštěstí se zjevuje Surehandův přítel Vinetou a Tobyho osvobodí. Oba muži pak na vlastní uši slyší, jak Generál přiznává vraždu Surehandova bratra i to, že zabil Tou-Wana... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (131)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Klasická oddechovka, se kterou současný filmový hnůj nelze vůbec srovnávat. Při jakém "umění" relaxují ti, co tady dávají "odpad" a melou nesmysly?! To bych se zasmála, ale ještě spíše bych si zaplakala...Stewart Granger sice nezapře nafoukaného a protivného frajera, ale herecky je naprosto profesionální, perfektní. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hrozná šaškárna. Old Surehand je hodně old a hodně sure a to mě sere, hlavně když přihlídnu k tomu, jakyho dělá americkýho machra. Třeba že umí střílet z pušky jednou rukou. Ale pro mě je to pořád jenom dědek s oprděnejma gatěma, sakem jak od Kárla Lagerfelda a ksichtem jak kdyby ho vystřelili z děla. Na Old Shatterhanda zdaleka nemá, ani se mu nepřibližuje a vubec se nedivim, že se spolu ve filmu nepotkali. Pak je mi taky podezřely, že tady zas hraje Terence Hill, když hrál v několika předchozích dílech jiné postavy. Člověk si začiná řikat, že na divokym západě asi žilo hodně dvojníků. Taky Vinnetou byl uplně odstrčenej, ale rači měli odstrčit Surehanda... nebo mu strčit něco do pusy, aby už držel hubu. Tenhle film a hlavně Stewart Granger je prostě sračka. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film začal dobre (neberiem do úvahy nezhody v počte komparzu po prestrelkách, keď nekorešpondoval súčet mŕtvych a tých čo prežili), ale postupne sa prejavili nedostatky v logike, či pravdepodobnosti a miestami mi to prišlo ako nepodarený pokus o humor. Stewart Granger nie je Lex Barker a to je nezpochybnitelný fakt, ale na 3* to je stále je. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Mayovek, který sráží dolů především (alespoň pro mě) vysoce nesympatická postava Old Surehanda (old se opravdu hodí, na místě by byl mladší představitel) a velmi sporadický výskyt Vinnetoua. I když, scény s Vinnetouem jsou i tak ubohé - buď vykukuje za kamenem a slyší vše potřebné, nebo střílí jako snajpr na kilometr daleko bez míření. Ono vůbec mnoho scén je silně přitažených za vlasy, neuvěřitelných, tím i nezajímavých, kdy divák spíše kroutí hlavou a diví se, co vše si k němu tvůrci filmu dovolí. Nejkřiklavější je to, že se vlastně ani nesnaží vymyslet něco nového, ale prostě točí dokola stále stejné zápletky a jejich rozřešení. Jednou za čas koukatelný film, ale spíše nepotěší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnocení není k tomuto snímku nikterak shovívavé. Oproti ostatním Mayovkám s Surehandem totiž není horší. Řadím jej na stejnou úroveň jako Petrolejového prince. Ze scénáře je jasně patrná snaha postavu Vinnetoua pro tentokrát vynechat což si přál především Granger, kterého celý štáb nemohl už delší dobu vystát a tak se později upustilo od dalších plánovaných dílu Old Surehanda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Old Surehand dějově předchází filmům Mezi supy a Petrolejový princ, ale byl natáčen až jako poslední. Plánovalo se i pokračování, ale díky vyhroceným vztahům Grangera se štábem (a nízkým tržbám) už k němu nikdy nedošlo. (Stocki)
  • Místa natáčení: Jugoslávie: Grobnik Polje u Rijeky, Platak u Rijeky, Starigrad-Paklenica, Mali Alan u Obrovacu, Zrmanja-Canyon, Ljubiljana, Solin u Splitu. (hippyman)
  • Hudbu složil osvědčený mayovský skladatel Martin Böttcher. Soundtrack obsahuje snad nejméně nových melodií ze všech filmových mayovek. Rozhodl se neskládat ani nové hlavní téma, nýbrž použil tzv. Melodii Old Surehanda z filmu Mezi Supy. (hippyman)

Reklama

Reklama