• Západní Německo

Old Surehand I. Teil

Western / Dobrodružný

Západní Německo / Jugoslávie, 1965, 89 min

Alfred Vohrer

I v těchto posledních mayovkách se dá najít něco pozitivního, ale je toho tak zatraceně málo, že divák zvažuje, zda se do toho vůbec pusitit. Navíc se v tomto filmu nepodařilo scénáristovi najít dostatečný prostor pro Pierra Brice a jeho desetiminutové vystoupení před kamerou je dost zvláštní :-( Nicméně...hodnocení máte nahoře :-) A experiment?: už nebetyčná ostuda je, že se jeden z nejlepších Mayových románů někdo rozhodl točit takhle.(18.2.2003)

• Djkoma

Snaha německé republiky o navíšení zisků z (dříve úspěšné) série co nejvíc peněz? Nebo je to snaha, aby německý národ měl nového, indiánského, hrdinu? Nový idol? A nebo je to prostě omyl? Věřím v to poslední ....(6.2.2005)

Připadá mi, že ČSFD je plná ignorantů, kteří si myslí, že Stewart Granger byl nějaký německý přestárlý pornoherec. Lidi, kteří s ním viděli maximálně tak tři německé mayovky, by se o něj neměli otírat a zjistit si, že se jedná o velkou hollywoodskou hvězdu nejen padesátých let. Herecky je na tom určitě lépe než Lex Barker a charisma mu nechybí. Docela dobře si tady vystačil sám, i když v některých chvílích z filmu dělá spíše slušnou komedii. Vohrer mohl klidně zkusit Briceovu postavu vypustit úplně, minimálně by to byl zajímavý experiment. Ve filmu se nicméně slušně vyprofiloval Terence Hill, který poprvé opravdu hraje a i jeho postava je napsána dostatečně rozšafně.(7.2.2005)

• Radek99

Německá limonáda... Mayovské umělé mýty vykostěné o kouzlo knihy...bohužel... PS: Úžasný mediální dobový kult stáří...:-)(10.8.2008)

• novoten

Proč Stewarta Grangera neměli diváci rádi, lze i tentokrát pochopit bez problémů. A řečem, že na rozdíl od Lexe Barkera Pierru Briceovi vůbec nesedl jako herecký parťák, věřím také. I to je možná důvod, proč se Vinnetou objeví snad v polovině filmu. Když navíc s několikaletým odstupem přemítám o podprůměrných vedlejších postavách, "anonymním" ústředním záporákovi a právě o nijakém Old Surehandovi, tlačí se hodnocení už skoro na jednu ušmudlanou hvězdu. Knižní Surehand je totiž velkolepým Mayovým triumfem a film je tak o to větší ostudou.(17.7.2005)

• Shit

Jak tohle mohli vůbec vypustit do světa, namachrovanej dědek, kterej tam všechny rozmlatí a rozstřílí je fakt až nadočekávání trapnej(6.2.2005)

• Mertax

Surehand má možná jistou rukou, ale já si nejsem jistá, jestli mu s ní potřesu...(21.1.2007)

Docela dobrá Mayovka, která se sice nemůže rovnat filmům s Old Shatterhandem, ale nabízí ještě pořád dobrou podívanou.(6.2.2005)

Myslím, že hodnocení není k tomuto snímku nikterak shovívavé. Oproti ostatním Mayovkám s Surehandem totiž není horší. Řadím jej na stejnou úroveň jako Petrolejového prince. Ze scénáře je jasně patrná snaha postavu Vinnetoua pro tentokrát vynechat což si přál především Granger, kterého celý štáb nemohl už delší dobu vystát a tak se později upustilo od dalších plánovaných dílu Old Surehanda.(2.6.2007)

60%(21.5.2007)

• Jacinda

Tohodle dědu nemám ráda...Vlastně ani nevím kolik Oldů už bylo a kdo se s kým potkal. Nejlepší byl prostě ten první(14.10.2009)

Příběh s Surehandem a jeho přítelem Vinnetouem nese klasický rys filmových "Máyovek"... Zákeřný Generál kolem sebe trousí jen smrt, k tomu mu pomáhají podplacení úředníčci a banda, které šéfuje. Dokáže se mu statečný bílý tramp postavit a pomstít tak smrt svého bratra..?!!!(21.1.2007)

Prvá Surehandovka, ktorú som videl a celkom sa mi pozdávalo to jeho frajerské nosenie flinty a trochu aj srandovnosť bitiek... (Možno to bude aj tým, že v dvojdielnej knihe Surehanda stále len zachraňovali a vo filme sa aspoň tvári ako hrdina)...(7.12.2006)

• Webb

Vinetou pro mě skončil posledním výstřelem. Tohle je jen uměle natahovaný materiál postrádajicí pořádnou kvalitu.(22.1.2008)

• Crocuta

S předlohou nemá tento film zhola nic společného, titulní postava působí spíše jako vyžilý barový povaleč (bez ohledu na údajné hollywoodské zásluhy jeho představitele) a z Old Wablea - v knize ďábelského padoucha - se tu stává komická figurka čtvrtého řádu.(8.7.2007)

For ME 61%(16.8.2007)

Mayovka, jíž bylo nejvíce vyčítáno to, že Vinnetou se objeví asi až po 40 minutách filmu. Nicméně, je to pěkné, barvité, dobrodružné, romantické, idealizované, nádherná Böttcherova hudba. Zvláště hezké scény jsou s „Generálem“ v jeskyni, až pohádkově působí scéna s hadí polévkou na staré poště. Granger sice machruje, ale už jsme na něj zvyklí, takže z nostalgie čtyři hvězdičky nadsadíme...Asi poznáte, že mám pro mayovky slabost.(26.6.2007)

ZAtraceně zvláštní MAyovka, normálně se mi stalo že jsem se půl hodiny neskutečně bavil a další půlhodinu nudil jak čert. Akce sice zdařilá ale prostě je to šíleně nevyrovnané. No konec MAyovek začíná být poněkud smutný.(3.7.2011)

• Hrabka

Western na velmi nízké úrovni. Kdyby tam nebyl Pierre Brice hodnocení by bylo ještě horší. Prostě nic moc. 45%(29.12.2007)

Plně souhlasím s komentářem kolegy "Pohrobka". Lépe bych to nenapsala.(22.8.2009)

<< předchozí 1 2 3 4