Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý hrabě Enrico di Ventimiglia kráčí ve stopách svého otce a jako pirát se stává postrachem ve Středomoří. Především ale pátrá po příčině úmrtí svého otce, slavného Červeného korzára. Vychází najevo, že za smrtí Červeného korzára při střetu se španělskou lodí stála zrada důstojníka Van Haise, který je nyní guvernérem v Panamě. Cestu k němu nachází Enrico prostřednictvím rodiny markýze de Montélimar. Markýzova dcera Carmen se stává Enricovou průvodkyní a jejich vztah brzy přerůstá v hluboký cit.
Populární román Syn Červeného korzára (Il figlio del corsaro rosso) spisovatele Emilia Salgariho se těšil značné oblibě již od počátku 20. století, k filmovému zpracování došlo již v letech 1921 a 1943. Potřetí se k námětu vrátil režisér Primo Zeglio, který se v dobrodružném žánru uplatnil již několika filmy. Ústřední dvojici ztvárnili Lex Barker a dobově slavná modelka Sylvia Lopez, která krátce poté zemřela na leukémii. Film měl italskou premiéru koncem června 1959, v následujícím roce byl s úspěchem uveden i v řadě západoevropských zemí. (argenson)

(více)

Recenze (7)

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých vydarenejších talianských filmov Lexa Barkera, dokonca sa to už podobá na francúzske historicko-dobrodružné snímky tej doby. Síce súboje stále vyzerajú amatérsky, no dej je obstojný (aj keď nijako svetoborný či originálny), no aspoň nie je trápny ako to je u väčšiny talianskej produkcie tohto obdobia a žánru. Barker sympaťák ako vždy, sekundujú mu pekné herečky, celkom dobre sa to pozeralo. 50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasické 'špagetácke' béčko o piratoch. Ničím extra neprekvapí a v zásade sa drží šablóny vtedajších filmov dobrodružného razenia. Škoda, že scén na mori je minimum, vlastne okrem začiatku sa už nevyskytnú. Ale ani na pevnine nechýba akcia, nejaký ten pokus o napätie a trocha telenovelovskej romantiky. Šermiarske súboje sú slabšie a o ich choreografii je zbytočné písať, kedže asi žiadna nebola. Ťahákom je samozrejme Barker, ktorému takého hrdinské role vždy seknú. Sekunduje mu fešná modelka Sylvia Lopezová. Keby sa popracovalo viac na zápletke, ktorá stojí viacmenej iba na hľadaní príbuzného, určite by to malo viac grádov. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zábavný dobrodružný korzárský film, který se sice skoro vůbec neodehrává na lodi (a pokud ano, jde o ateliérovou stavbu), ale vystupuje v něm krásná Sylvia Lopezová, kterou nemine bičování ani zavěšení na jakémsi složitém stroji, jehož účel mi pohříchu zůstal utajen. V titulcích se jako asistent režie objevuje Sergio Leone. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

A hvězdou módní přehlídky je Rudý korzár junior! Tu pózuje u kormidla v rudém, tu hledí v dál v širáku černém jako bezměsíčná noc, onehdy zas předvede fuchsiový kabátec s fiží, sexy modrozelenou uniformu se zlatými aplikacemi, anebo se dostaví na ples v šatech a punčochách barvy citronové verbeny, košili s balonovými rukávky, napudrované paruce, glazé rukavičkách a dokonale teplým výrazem… kordu čelí kordem a kvéru květinou: to je FRAJER! :D Další produkt jižanské pásové výroby dekorativních pohádek. Byla jsem zklamána absencí moře a lodí (obojí má zřejmě nahradit Lexův ukrutně námořnický klobouk), ukecaností na úkor akce, i tím, že fantastický hrdina dostane párkrát od lecjakého šašouna zcela neadekvátně po tlamě. Zkrátka synek se ještě má co učit a troška slané vody a rybího tuku by mu příště jen prospěla. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama