Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 10

Recenze (572)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle převelice bolelo. Snad skoro víc než kdybych dvě hodiny musel sledovat, jak pedofilní, sedmdesátiletý vynálezce Merkuru za asistence Verna s Orwelem po lobotomii análně przní už tak mentálně retardovaného Pítra Pana. Prostě klasické, tisíckrát přežvýkané, násilně vydávené a do hamburgerů ledabyle pomleté pseudofantaskní zvratky zdegenerované americké provenience, do naprosté odpornosti dokořeněné v současnosti tolik cinkající matricí uvědomělé premenstruační piče, sveřepě zachraňující svět před globální katastrofou. Božskému Žoržovi asi ta slizká modelka plivla Dolče gusto do xichtu, protože se jako obvykle nedalo pít, a tak, aby nechodil ve vietnamkách, musel holt zpátky do práce. Mohl to ovšem udělat důstojně a střihnout si například nějaký ten rymejk parkinsonem pokrouceného Mártyho Mekfláje a ne se upsat snad nejdebilnějšímu a nejotravnějšímu dyznyjovskému prefabrikátu všech dob, stravitelnému jen pro ty nejtupější americká selátka. Čistý hnus, kvůli kterému by bylo vhodné rozšířit zdejší žánrovou kategorizaci o „Kýčovité zvěrstvo pro mentály“, aby příště to „Sci-Fi / Mysteriózní“ soudné diváky nemátlo! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je trošku škoda nepříliš zajímavé dějové linky. Vizuální stránka je totiž naprosto luxusní. Tvůrci prostřednictvím snímku vychvalují snílkovství a kreativitu a je vidět, že jim při tvorbě rozhodně nechyběla. Nápadů stihli ve snímku zrealizovat opravdu hodně a stály za to. Skvěle si svoje role odkroutili George Clooney i Dr. House. S děvčátky jsem měl naopak problém. Obě mi přišla pěkně trapná. Zde bych snesl rozhodně lepší obsazení. Nejsem samozřejmě ani fanoušek obsazování dětí do rolí průvodců. Film poté působí ještě více dětským dojmem, což už bylo zbytečné. Moc nechápu, copak bylo ve filmu nevhodné mládeži do 12 let. Kvůli zdejšímu nelichotivému hodnocení, jsem měl před zhlédnutím ze snímečku nefalšovaný strach. Nakonec to nebylo vůbec zlé. Chvílemi jsem zvažoval dokonce 4 hvězdy. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně spíše průměrný film, který za vidění moc nestojí. První zklamání se dostavilo v momentě, kdy jsem zjistil, že Falcon tuto rodinnou sci-fi uvádí do kin pouze v českém dabingu. Ten se zde příliš nepovedl - nemluvě o mém rozčarování z toho, že George Clooneyho nenamluvil Jan Kanyza, na jehož hlas je člověk u Clooneyho léta zvyklý, ale Miroslav Etzler - jako by nestačilo, že člověk musí trpět mizerný dabing, je třeba si ještě celou dobu zvykat na to, že "Clooney mluví jinak". Úvodní scény začínají vcelku nadějně, film se ale postupně zvrhne ve zmatenou akci, která informace dávkuje tak skoupě, že netápe jen hlavní hrdinka Casey, ale i samotný divák - když je konečně jasné, o co tam vlastně jde, je film v podstatě u konce. U filmu s více než 2 hodinovou stopáží bych čekal, že potenciál tak pěkného námětu využije rozhodně mnohem lépe (zrod Země zítřka se datuje do roku 1955, kdy Walt Disney vytvořil pro svůj Disneyland stejnojmennou atrakci; v té době si Američané svou budoucnost představovali velice optimisticky, postupem času, zejména v 70. letech, se ale vize budoucnosti začaly postupně zhoršovat; právě tento posun zaujal scenáristu a producenta Damona Lindelofa, takže když začal pracovat na příběhu snímu Země zítřka, snažil se zjistit, jaký byl její původní význam a jak by ho bylo možné v rámci scénáře zohlednit: "Velice jsou toužil po tom, abych dokázal zprostředkovat ten původní optimismus", nechal se slyšet Lindelof). Z herců mě zaujala pouze představitelka postavy Atheny, báječná Raffey Cassidy, která má za sebou navzdory nízkému věku už několik rolí a jistě ji čeká velká budoucnost - je smutné, když 12 letá herečka zastíní i své dospělé herecké protějšky (alespoň podle mého názoru). Samotný Clooney, jemuž byla postava zklamaného vynálezce Franka napsáno na tělo, mě nebavil - po mém soudu zde měla jeho postava příliš málo prostoru, aby mohla nějak výrazněji zaujmout (naprosto totéž platí o Hughovi Lauriem v roli Nixe), a Britt Robertson mi přišla skoro tragická - možná je problém už v tom, že v 25 letech (!) ztvárnila teenagerku. Za zmínku jistě stojí slušná práce výtvarníka Scotta Chamblisse, který se nemohl opřít o scénář, protože v něm Země zítřka nebyla jinak popsána, vytvořit ojedinělou utopickou civilizaci byl tedy velice komplikovaný úkol (nakonec se inspiroval Městem umění a věd ve španělské Valencii, navrženým Santiagem Calavetrou). Ve výsledku jde o film se sympatickým vyzněním ("lepší budoucnost je jen na nás"), ale způsob, jakým se k němu propracovává, jsem osobně shledal jako nezáživný a klasicky disneyovský v tom špatném slova smyslu - Země zítřka měla být vzrušujující a dobrodružnou cestou novými dimenzemi, o kterých jsme pouze snili, ale obávám se, že to platí asi jenom na papíře. Za mě znuděné 3 hvězdy, podpořené chutí pustit si raději Hvězdnou bránu, kterou může Země zítřka vzdáleně připomenout. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Země zítřka láká na rodinnou podívanou plnou vtípků, zajímavých zvratů a parádní digitální prostředí, kde nahlédneme do budoucnosti. Bohužel každé kritérium, které si stanovila, splňuje spíše na dostatečnou, než na výbornou. Skoro celou stopáž zabírají naprosto zbytečné dialogy a nekonečné vysvětlování otravných otázek. Navíc se tvůrci až přehnaně moc snažili zveličit a protlačit pointu, čímž bohužel zaplácali vše ostatní. [45%] | Kino - Prom. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových dvacet minut se jelo podle jednoho scénáře, pak zafoukal vítr, něco se přinesl ze sousední filmové lokace, kde se točili Transformers, pár stránek přilétlo ze Stargate, a tohle pak celé dohromady přestalo dávat smysl. Na začátku sledujeme zemi budoucnosti, zemi techniků a vynálezců, a ano, i snílků, kam rekrutují ty nejlepší z lidí. Zajímavá premisa, avšak nikam nedotažená, nijak pořádně zpracovaná a nikam nedotažená. Vlastně jsem nechápal, když sem doletí posléze raketou, proč je ta země jiná, když s naší Zemí není vlastně propojená. Akční vložky, jak třináctiletá holka kope první full contact karate ligu proti robotům, mi přišly už směšné, u vyznání lásky to zavánělo pedofilními sklony. Motivace postavy Hugh Laurie je vlastně nejasná, nepochopil jsem, proč dělá, co dělá, když je to proti smyslu toho, co dělal předtím. Celé je to navíc zdlouhavé, nevtipné, sterilní, bez emocí, a vlastně bez kompaktního příběhu, který by někam vedl. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo ve Valencii ve Španělsku, v Enderby a ve Vancouveru v Kandě a v Titusville v USA. (willy1)
  • V úvodu filmu nenalezneme klasickou Pixarovskou scénu s lampičkou, ale je tu odkaz A113, což je učebna animace, kde tvůrci Pixaru studovali. (PAULOO)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama