Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (572)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně odvedená práce za kamerou a s vizuálními efekty. Dějová rovina je ale značně kostrabatá, lehce zmatená a s ne úplně jasným záměrem a právě ta nevyváženost a nezpracovanost příběhu tomu strašně podkopla nohy. Díky tomu a jasné inspiraci v terminátorovi z toho vypadlo velmi průměrné rodinné scífko s přestřelenou stopáží. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Při tomto filmu jsem se docela slušně zasmál a pobavil. Zvlášť se o to zasloužil lehce pedofilní stárnoucí vynálezce Frank se svým domem plným překvapení a zloduch v podání Hugha Laurieho, ale bavila mě i Britt Robertson na rozdíl od její role ve filmu Space Between Us. Příběh měl vcelku švih, jen ten nadšený všerasový závěr na mě zapůsobil stejně příjemně, jako by mě tvůrci propleskli mrtvou makrelou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako neni to tak tragicky, jak by hodnoceni napovidalo, navic sci-fi neni nikdy dost, jen se asi od Birda cekalo vic. Hlavni problem je, ze jediny dve zajimavy postavy, tj. Clooney a Laurie jsou na vedlejsi koleji, Robertson to fakt neutahne. Dalsi problem je, ze tvurci zbytecne setri s ukazovanim Zeme zitrka. Chapu, ze se hraje trochu na mysteriozni notu, jakoze o co tu jde, co se stalo, co se musi udelat a podobne a tvurci obcas docela uspesne napinaj, ale i tak proste to srani v soucasnosti obcas trochu nudi. Taky by to sneslo vic akce, ta co tu je neni vubec spatna, i kdyz samozrejme v mantinelech rodinnyho filmu. Navic i kdyz 4 roky stary, triky v pohode obstoji i dneska, ty jsou hodne vymazleny. Vetsinu casu jsem se docela dobre bavil a cekal jsem, jak se to nakonec vsechno vyresi, vse se vysvetli, zapadne to do sebe atd. Ale to jsem cekal moc, konec tak nak vysumi do ztracena a popravde, trochu celej film pohrbiva. Mozna bych tam dal i tu ctvrtou hvezdicku, ale za ten konec fakt ne. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bird se snaží být stejný fanboy hračička jako Abrams, ale zatímco JJ je totální geek a zároveň velmi sofistikovaný tvůrce, Birdovi tady prokluzuje materiál mezi prsty a patlá tak 130ti minutový spektákl horem dolem jen aby to fungovalo. A příliš nefunguje. Kromě dechberoucích triků a rádoby pseudoposlání to nemá vůbec co nabídnout, jen rutinní hollywoodský standart a to je na tak ambiciózní a velkohubě se tvářící projekt přece jen málo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No tohle byla ale blbost. Je to vážně slabé. První hodinu se skoro nic nestane. Je to asi určené spíš dětem. I když si tou cílovkou nejsem úplně jistý... Celý svět je sice zajímavě vymyšlený, ale nepřináší nic nového. Taky není tak veselý, jak by člověk čekal. Takže Casey Newton hraje vyvolenou, která má zachránit celou Zemi. Ta tomu sice ze začátku nevěří, ale nakonec se svého úkolu zhostí. Pomáhá jí v tom George Clooney. Ten hraje starého nerudného vědce, který už se dávno vzdal všech nadějí. Hugh Laurie tu trochu netypicky hraje záporáka, ale moc mu to nejde. Až na pár zajímavých scén a nápadů opravdu není o co stát. Asi jsem čekal něco trochu jiného. Konec je až přehnaně optimistický. "Jsou to roboti?" ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • V úvodu filmu nenalezneme klasickou Pixarovskou scénu s lampičkou, ale je tu odkaz A113, což je učebna animace, kde tvůrci Pixaru studovali. (PAULOO)
  • Brad Bird bol zvažovaný ako prvá voľba režiséra Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015), avšak túto ponuku s úctou odmietol, aby mohol pracovať na filme Tomorrowland. K tomu uviedol, že keď dostanete vzácnu šancu pracovať na originálnom filme ako je Tomorrowland, využijete túto príležitosť aj napriek tomu, že ste veľký fanúšik Star Wars. (ScooobyDooo)
  • Kdy Frank (George Clooney) vystupuje z autobusu na světové výstavě v New Yorku, děj se má odehrávat v roce 1964, ovšem vystupuje z autobusu s typovým označením GMC S6H4503A Skyview, který se začal vyrábět až v roce 1969. (PAULOO)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama