Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Recenze (572)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle převelice bolelo. Snad skoro víc než kdybych dvě hodiny musel sledovat, jak pedofilní, sedmdesátiletý vynálezce Merkuru za asistence Verna s Orwelem po lobotomii análně przní už tak mentálně retardovaného Pítra Pana. Prostě klasické, tisíckrát přežvýkané, násilně vydávené a do hamburgerů ledabyle pomleté pseudofantaskní zvratky zdegenerované americké provenience, do naprosté odpornosti dokořeněné v současnosti tolik cinkající matricí uvědomělé premenstruační piče, sveřepě zachraňující svět před globální katastrofou. Božskému Žoržovi asi ta slizká modelka plivla Dolče gusto do xichtu, protože se jako obvykle nedalo pít, a tak, aby nechodil ve vietnamkách, musel holt zpátky do práce. Mohl to ovšem udělat důstojně a střihnout si například nějaký ten rymejk parkinsonem pokrouceného Mártyho Mekfláje a ne se upsat snad nejdebilnějšímu a nejotravnějšímu dyznyjovskému prefabrikátu všech dob, stravitelnému jen pro ty nejtupější americká selátka. Čistý hnus, kvůli kterému by bylo vhodné rozšířit zdejší žánrovou kategorizaci o „Kýčovité zvěrstvo pro mentály“, aby příště to „Sci-Fi / Mysteriózní“ soudné diváky nemátlo! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nebýt překombinovanosti (Lindelof?), musím pohříchu napsat, že jsem se prostě bavil. A ta myšlenka, že si v našem strachu ze špatných konců libujeme, je víc než zajímavá. 70%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, zajímavý nápad a zpracování taky povedené. Trikové zobrazení alternativního světa bylo dokonalé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Miloučký, přihlouplý, neurážlivý…co více k Zemi zítřka dodat. Je sice vidět, že film měl velké ambice, protože digitálně si se Zemí zítřka docela vyhrál a George Clooney by se také kdejakému fušérovi neupsal, ale celý ten příběh je tak zvláštní, až je vlastně fajn, že film skončil u jednoho filmu. Na jedno shlédnutí dětským okem v pohodě, na podruhé už jedině s klapkami na oči. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když už sakra musím sedět v kině skoro dvě a čtvrt hodiny u příběhu s nudnými postavami, okoukanými zvraty a koncem, co nedává moc smysl, tak by bylo fajn, kdyby bylo alespoň na co koukat. Ze Země zítřka tu je ale dohromady asi tak patnáct minut. Ve zbytku se většinou jezdí starým autem po okreskách a blábolí o ničem. Asi to měl být rodinný film pro všechny, vyloženě líbit se ale nejspíš nebude nikomu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $93,436,322Tržby Celosvetovo $209,154,322Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,362,618Tržby za predaj DVD v USA $6,013,232║ V tomto sa Brad Bird tematický našiel, dokáže využívať potenciál snímky, má to dobré postavy, hravosť, vizuál, akciu a hlavne silné posolstvo. /80%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, tak tenhle risk nevyšel. Země zítřka chce být hrozně moc oslnivá, zábavná a inspirativní, ve výsledku ale jde o mohutnou blockbusterovou tragédii. Člověk se celou dobu těší na to, že ho čeká návštěva promyšleného futuristického města, ve kterém se budou dít nevídané věci. Místo toho se ale servíruje děsně utahaná dialogovka (kam ty prachy přišly?!?), která uteče k idiotské podzápletce a z ústřední atrakce neodhalí skoro nic. Lindelof už by vážně potřeboval proplesknout. A výjimečně si zaslouží políček i všichni ostatní, protože ani jinak není kde brát. Všechny postavy jsou nezajímavé až běda. Akce je možná slušně natočená, ale je jí zoufale málo. A v neposlední řadě ani nepochopíte, o čem to celé vlastně bylo, protože po pár zmatených vysvětlovačkách prostě rezignujete. Takže další průšvih z ranku Johna Cartera? Ani ne, John Carter byl totiž velkolepou a docela povedenou dobrodružnou podívanou. Tohle je jen nevýrazná vata, která možná vznikala s těmi nejlepšími úmysly, ale bohužel selhala v jejich překlopení do celovečerního filmu. (5/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAPADLO TĚ, CO BY SE STALO, KDYBY SE VŠICHNI GÉNIOVÉ, UMĚLCI, VĚDCI, TI NEJKREATIVNĚJŠÍ LIDÉ NA SVĚTĚ, ROZHODLI SVĚT ZMĚNIT?…“ /// Ten jejich svět budoucnosti je pastvou pro voči. Je tady snad víc nápadů, než v Bessonově Pátým elementu. Kdybych se mohl jenom „divit“, jako v tý první hoďce, bylo by to fajn. Jenže vono to místo zvyšení votáček začíná nudit. Každej se snaží něco říct, padoušskej někaolikaminutovej (trochu kecám!) monolog je jistě srozumitelnej dětem bez rozdílu věku a jestli Země přežije je patrně jedno i scénáristům, hlavně prej ať už to maj (všichni) nějak za sebou. Takže, jestli rádi posloucháte a bojíte se o Zemi při každým hromu a blesku – je vaše volba jasná! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Se slzou v oku vzpomínám na robota (kuchyňskýho? Ale vono je to vlastně jedno…). 2.) Mám anténu, která zachytává subprostorové i transdimenzionální frekvence. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,972 // Otvárací Víkend v USA: $33,028,165 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi sice zježily všude chlupy jak jsem uslyšel Český dabing a viděl produkci Walt Disney, ale nakonec film předčil má nízká očekávání a bavil jsem se nadprůměrně. Do první půlky jsem byl lehce dezorientován kvůli retrospekci, ale poté jsem si zvykl a přistoupil na tvůrčí hru, že se jedná o Teen Sci-fi, nikoli o temný trhák, v kině převažovaly děti. Slušné efekty, úchvatný svět zítřka ( Obdivuhodné atrakce a nápady), poměrně neokoukaný námět, příjemní herci a slušné tempo. Highlightem byl definitivně útok robotů na Georgeův dům, který svými vynálezy a vychytávky všechny přechytračil. PS: Potěšilo cameo Keegena Michaela Keye. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako neni to tak tragicky, jak by hodnoceni napovidalo, navic sci-fi neni nikdy dost, jen se asi od Birda cekalo vic. Hlavni problem je, ze jediny dve zajimavy postavy, tj. Clooney a Laurie jsou na vedlejsi koleji, Robertson to fakt neutahne. Dalsi problem je, ze tvurci zbytecne setri s ukazovanim Zeme zitrka. Chapu, ze se hraje trochu na mysteriozni notu, jakoze o co tu jde, co se stalo, co se musi udelat a podobne a tvurci obcas docela uspesne napinaj, ale i tak proste to srani v soucasnosti obcas trochu nudi. Taky by to sneslo vic akce, ta co tu je neni vubec spatna, i kdyz samozrejme v mantinelech rodinnyho filmu. Navic i kdyz 4 roky stary, triky v pohode obstoji i dneska, ty jsou hodne vymazleny. Vetsinu casu jsem se docela dobre bavil a cekal jsem, jak se to nakonec vsechno vyresi, vse se vysvetli, zapadne to do sebe atd. Ale to jsem cekal moc, konec tak nak vysumi do ztracena a popravde, trochu celej film pohrbiva. Mozna bych tam dal i tu ctvrtou hvezdicku, ale za ten konec fakt ne. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nikoliv zbytečný, ale nudný až za hrob! Film to mohl být skvělý, s obrovským potenciálem a skvělým castingem, ale scénář a režie jsou tentokrát vyloženě proti sobě a prohráli na tom úplně všichni. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jsem byl kluk, budoucnost byla jiná." Jsem optimista, takže věřím, že to se Zemí dopadne skvěle a to ve všech myslitelných časech i prostorech. Mně se zkrátka na Zemi zítřka líbilo, pobavil mne zejména ignorační protokol Atheny, Caseyino bloudění s odznakem po polích, Frankovo zabezpečené bydlení a křečovitý úsměv robotického agenta taky stál za to. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti milé překvapení. Disney chtěl něco na způsob Pirátů z Karibiku a Bird mu místo toho dal za těch 200 mega tenhle relativně pomalý film založený na příběhu. Škoda, že potencál naivního krásného dobrodružství nebyl využit víc, chtělo by to jiného scenáristu. I tak příjemné. 3 a 1/2 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemná triková rodinná podívaná s roboty, raketami, časoprostorovými portály a utopickými městy, která zvládá akční pasáže (jichž by mohlo být víc) i dojemné momenty. Raffey Cassidy je nová Emma Watson. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Eko-myšlienka mi neunikla – ako že menej nariekať nad apokalyptickými víziami a namiesto toho pre záchranu sveta niečo robiť – pre fanúšikov futuristických vízií Projektu Venus ako stvorené, najmä tá čerešnička na konci s bandou mladých hipsterov vyslaných zachrániť ľudstvo. Bolo to myslené dobre, to sa cení – úryvok v češtine TU. Okrem tejto eko-pointy to je ale obyčajná hovadinka, ktorá opäť všetko vsádza na efekty, navyše mi vadili nepresvedčivé reakcie postáv – napríklad, 13-ročného týpka to z roku 1964 zrazu preteleportuje do Krajiny zajtrajška a on namiesto toho, aby bol zmätený a vystrašený, si nasadí jet pack a lieta si s úsmevom medzi robotmi v úplne neznámom prostredí ako doma. Viac ako 3* nie. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pro cílové publikum 12 let znám rozhodně mnohem, ale mnohem debilnější filmy. Dospělejší... si na něm nevezme mnoho, je to sterilní, asexuální, neživotné. Bohužel i trochu apoetické, což má být naopak. Vpodstatě ale nezatracuji... P.S. v utopii se mluví britskou angličtinou... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Film, za kterým bezpochyby stojí velká banda snílků. Jenže všechny ty neuvěřitelně skvělé nápady prostě nedrží pohromadě a utápějí se v nekončící dialogové vatě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ten příslib něčeho gigantického, vnadění na zemi budoucnosti nedojde v závěru tak úplně naplnění. Vede spíše k dystopii. Je to jedna z těch pohádek ze staré školy, které jsou fajn, ale nemůžete se zbavit dojmu, že mohly být lepší. Clooney mi sem moc neseděl a ta mladá kočka už rozhodně není dítě. Laurie vládne (no závěrem už moc ne) a triky jsou super. Nenechte se udusat kritikou. Mě se to přes všechny výhrady líbilo dost. P.S: Hromada známých z Hvězdné brány a geekoviny v obchodě potěšili. ()

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama