Reklama

Reklama

Pohled zevnitř: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Ve víru války (více)

Obsahy(1)

Představíme počáteční roky 2. světové války od Hitlerova projevu k nacistické straně v Norimberku v září 1933 až po červen 1942 a bitvu o Midway. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Celý tento seriál je poskladaný z úryvkov filmov z aktuálneho prostredia, upravené krátke sekvencie a do toho sú vložené spomienky veteránov. A pohľady z vnútra si myslím, že už dnes ani nie sú pre nikoho zaujímavé. Prvý diel nám predstavuje nástup Hitlera, ale aj porážky Spojených štátov, končí kľúčovou bitkou z roku 1942 o Midway z pohľadu vojakov USA. V ďalšom diely nasledovalo pomaličky zaberanie ostrovov smerom ku Japonsku až sme sa ostali ku Okinawe. Tretí diel je zameraný na Európu kde sa dej preniesol ku dňu D a postup spojencov smerom na Berlín. Kvalitnejším dokumentom je jeho remake Pohled zevnitř: 2. světová válka : Lidová válka z roku 2018. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Velmi dynamický pohled na WWII během celého dokumentu. Výborný nápad s využitím grafiky při přesunu mezi jednotlivými místy bojů. Snímek se snaží projít všechny hlavní milníky tohoto světového konfliktu, ale důraz je jednoznačně zaměřen na své, tedy americké voje - tedy vše z amerického pohledu. To zde není míněno jako záporná kritika, ale pouze jako obecný fakt. ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Stotisící dokument o druhé světové, další z vlny těch barevných, ve kterém ale není nic nového a ani nic dobrého z toho starého. Vhodné jen jako opravdu povrchní učebnice dějepisu. Přístup je čistě anglosaský, založený na příbězích jednotlivců s klasickými průpovídkami přeživších vojáků. A přestože je celá válka braná opravdu jen letem světěm a východní fronta, nemluvě o těch ostatních, téměř neexistuje, chvilka se kupodivu najde i na emancipaci černochů, kritiku spojenecké válečné propagandy, protiválečné hlášky...inu, pokrok nezastavíš...ale grafiku s mapama to má pěknou. ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka z amerického pohledu, tj. Pearl Harbor, Midway, Guadalcanal, Filipíny, Iwodžima, Okinawa, atomovka, konec. K tomu pár záběrů z Evropy, aby se neřeklo, samozřejmě především ze západní fronty. Nic nového pod Sluncem, navíc velmi stručné a povrchní. Na druhou stranu pár pěkných záběrů, dobré mapy apod. Celkově tedy slušný průměr. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na základní škole nám v dějepisu pouštěly několikadílný dokument o 2.světové válce, byl vcelku podrobný. Tohle má tři díly, a je to letem světem o 2.světové válce jako celku plus něco před a myslím, že by to dětem na ZŠ mohli pouštět, ať mají základní povědomí o největší válce v dějinách, bo vím, že dotace hodin dějepisu není mnoho (my jsme nestíhaly). Já to bral jako opakovaní těch nejdůležitějších událostí. Druhý díl se dost zaměřuje na válku v Pacifiku, což vzhledem k tomu, že se jedná o americký cyklus nepřekvapuje. Prostor váleční veteráni dostali, tak jak to známe z jiných dokumentů podobného ražení. Třetí díl úplně pomíjí východní frontu a ukazuje Američany v Tichomoří a v Evropě a ukazuje konec války v obou zmíněných oblastech. Takže ještě by to chtělo doplnit něčím o východní frontě a hurá do škol. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama