Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

VOD (1)

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Tommyho a mám ráda i Hilary, proto jsem se na tenhle film asi až nepřiměřeně těšila. Oni dva táhli skoro celý film a na jejich hereckém umu snad nelze najít najít černý puntík. Ovšem to ostatní kolem mě minulo a to je velká škoda. Myslím, že ten potenciál nebyl úplně využitý a nebo mně jen nesedly ty tři rozumu zbavené dámy. Nevím jestli to bylo zpracované podle nějaké knižní předlohy a jestli ano, tak bych si jí ráda přečetla, třeba bych pak měla jiný názor. Dokonce mně přišlo až absurdní, že Meryl Streep kývla na ty asi tři věty, které měla možnost pronést v závěrečném finále, ale možná to bylo kamarádské gesto vzhledem k Tommymu. Co jsem si patřičně vychutnala, byl úžasný vizuál, to byla vážně lahůdka pro oči a když ne pro to ostatní, tak pro tohle stojí za to ten film vidět. Lituji Tommy, ale víc jak trojku ti nedám i když ta jeskynní show, jak jsi se zadýchal (ani se ti nedivím.D) byla parádní a nepomohlo ani to, že jsi si ten taneček v závěru zopáknul. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Surovosť je slovo, ktoré naozaj vystihuje podstatu filmu. Všetko je tu tak bezútešné, že sám z toho mám depku. Najhoršie je, že čím ďalej na Západ, tým sa tá drsnosť zvyšuje, takže žiadne nálety ponad nekonečné prérie tu nie su a aj všetky scény zaberajú čo najmenej priestoru okolo zámerne, aby tú bezútešnosť ešte podčiarkli. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Visí, visí, Visatec... odřízla ho Zubatec. Visec přefik Zubatou, hrob jí kope lopatou." Ha! Takže nejen kluci, ale ani farmářky nepláčou? A ženy jsou v zoufalých životních situacích daleko tvrdší a statečnější než srabi chlapi? Zapomeňte, milé dámy, držte se u plotny a v posteli coby matrace, to vám vzkazuje macho par excellence Tomy Lee Jones, svým podivně zabitým antifeministickým westernem "Slabost života". Výsledek setkání jednoho neprovdatelného, panovačného "prázdného vědra" s jedním desertérem, vrahem a zlodějem okrádajícím mrtvoly, je tristní. Pod tíhou ran osudu třem ženám definitivně (byť uvěřitelně) hráblo a Mary se zničehonic oběsila (aniž po šuku počkala na zpětnou vazbu od Briggse), navíc aniž splnila misi. WTF? Zatímco slabí chlapi, ti přežili všichni! Nakonec se Briggs ožral a radostně si zazpíval a zatrsal. Blbé, nesmyslné, rozčilující.  A to říkám coby chlap. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones vytvoril skromný western s nezvyčajnými postavami. The Homesman dobre pozná svoje limity a pred divákom sa nestavia do pozície niečoho výnimočného. Práve táto sympatická úprimnosť sa mi pozdávala najviac. Okrem toho ma upútal aj netradičný príbeh Mary Bee Cuddy a Georgea Briggsa odohrávajúci sa na (veľmi drsne vyobrazenom) Divokom západe. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s některými názory, které tu a tam čtu pod sebou. Proč se vlastně tenhle film natočil a k čemu měl sloužit, to je mi naprostou záhadou. Nepůsobí ani jako čistokrevný western a vlastně mám i problém, do jakého žánru bych ho vlastně zaškatulkoval. Když pominu tradičně herecky přesvědčivou Hillary a také Tommyho není zde vůbec nic, co bych mohl nějak vychválit. Ostatní, vedlejší herce, ty snad obsadili jen z nostalgie, (Miranda Otto), nebo snad jako evropské zpestření, ( Sonja Richter) a tak jediný, kdo stojí za zmínku je bezesporu James Spader, v roli „hodného“ hoteliéra, který si svou roli střihnul s neskutečnou chutí a noblesou. Příběh sám o sobě je k uzoufání nudný a na konci vyznívá úplně do ztracena. I s Meryl Streep. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)
  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama