Tarzan v nebezpečí

Akční / Dobrodružný

USA, 1951, 78 min

Byron Haskin

• Němi

Co napsat o filmu, vedle ktereho i serialovy Tarzan s Wolfem Larsonem vypada kvalitne? Snad jen, ze tohle zpracovani tak o 30 let zaspalo dobu.(16.2.2010)

Černobílý dobrodružný film se sympaťákem Lexem Barkerem je zasazen do exotického afrického prostředí s pěknými scenériemi, záběry zvířat i krajiny. Idealizovaný příběh má spád a protože se tehdy tvůrci nevyžívali v detailech násilí nebo toho, co má zůstat intimní, je i vhodný pro děti. Ač se nejedná o mayovku, má tento film s pozdějšími německými filmy mnoho společného...(15.2.2008)

• dopitak

Tento jako jediný ze všech pěti filmů s Lexem Barkerem-Tarzanem jsem viděl v českém dabingu (TV Prima, 1999). Stejně jako u ostatních dílů série, herecky a scenáristicky naivní momenty se tu střídají s legračními záběry zvířat, především opice Cheety. Podtituly by mohly znít: Cheeta spolkla hodinky. Tarzan a Ašubové.(20.8.2010)

• MJMilan

Z tohoto snímku mám v hlavě jen matné útržky. Též jsem ho viděl v Němčině na německé stanici. Jediné co si pamatuju, bylo závidění hodné tělo Lexe Barkera.(7.2.2008)

Tohle je film, který mě vychoval. Sledoval jsem ho v němčině, na německé televizi ZDF, ačkoli jsem německy nerozuměl. Byl to hrdina ve všech ohledech. Pak jsem ho viděl po letech v české televizi a nelitoval jsem, že se mi to líbilo. Kdyby ho opět dávali, určitě si ho nahraju do sbírky. Poslední shlédnutí je už 10- t iletá záležitost. Ale prostě pecka. Nezlob te se. Čita - opice, kterou zná snad každý v mém věku ( 33 roků 2007 )(31.12.2007)