Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (70)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak hru jsem měl a vlastně pořád mám moc rád, je to jedna z nejlepších, co jsem kdy hrál. Říkal jsem si, že by na její motiv mohl být natočen i nějaký ten válečný biják. To se mi splnilo, ovšem pouze ve formě video filmu. A už to byl náznak, že je něco špatně. Začátek mě přitom uvítal v dobrém stylu. A když se objevil Conti, kterého hrál Neal "Compton" McDonough, říkal jsem si, že to nemusí být zas tak děsné. Pak se ale z válečného filmu stala špionážní sračka. Tolik chyb a blbostí jsem snad ještě neviděl. Začalo to předělanýma T-34kama, pak nesmyslným chováním vojáků a završilo to scénami ve fabrice na atomovku, do které by se dostal snad i turista. "Válečný veterán" Tom Sizemore bohužel šlápl do velkého psího hovna, když na toto kývl. Zato zaperlil VInnie Jones, na kterého se dalo koukat. Scéna na nádraží mu byla naprosto přirozená. To je ale vše. Kultovní hra si žádala minimálně o dvě třídy lepší zpracování. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu je zasadený do obdobia vianoc roku 44. Úvodné scény ma natoľko zaujali, že som si myslel, že to bude niečo ako Zachráňte voj. Ryana, ale bohužiaľ doatalo sa mi len niečo medzi Indiana Jones a ruskou paródiou Špión. Vo filme je dostatok akcie a dokonca aj vcelku dobre prestrihanej a aj zvuk a kamera robia tento snímok pozerateľným. Niektoeé scény sú tu výborné na pohľad a utkvejú v pamäti. Vinnie Jones si neodpustí, aby si udrel nejakých Nemcov a tak nejak sa prepracujete k záveru filmu, ktorý síce nenudí ale po takom úvode očakávate niečo iné. Teda aspoň ja. Škoda, ale snáď nabudúce. ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Na tento film mě nalákaly TV ukázky jinak jsem o něm vůbec nevěděl. Říkal jsem si, že to vypadá pěkně a má to slušné obsazení. Že se toho vyklube sračkoidní „béčko“ s příjemným obsazením jsem netušil. I když varování v podobě procent na ČSFD mohlo být jakýmsi varováním, ale procenta jsou tu velmi klamavé. Obsazení a když se nic neděje tak to má hezkej válečnej vizuál, ale jakmile se začne něco dít tak jsou vidět strašné nedostatky. Film se o samého začátku tváří hrozně vážně ale to, co se tu děje nemá s vážností od cca 15 minuty co dočinění. Je to hodně špatný jak akční film, tak válečný… ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

ješišinku... 42% tak to fakt přeháníte. Ten film má přinejmenším na 60% a možní se rozhodnu i pro 75%. Na pitomý videfilm jsou triky SAMOZŘEJMĚ mizerné a jsem za to rád. Rozpočet se alespoň pálil jinde. A je to vidět. Kamera je chytlavě natočená a na film se dobře dívá. Lokace rozmanité a stále se něco děje. Všem pindalům jaké hrozné sci-fi byla atomovka pro nacisty doporučuji wikipedii. Jasně že se nejelo přesně dle reálií, ale ta inspirace realitou je znát (třeba v tom jak jim "nějaký rusák" zdrhnul s plánama). A to se počítá. Super myšlenka zpracovaná do akční podívané. Co bylo vidět opravdu hodně jsou kořeny ve hře. Hlavní představitel (Chad Michael Collins) je klasická postavička z FPS, která jede úkol za úkolem a je prakticky "univerzálním vojákem". Sakra a to beru. Je to film podle hry. Tak se i borci podle toho chovají ;) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BĚHEM VÁLKY ZÁKONY SPÍ." Film je inspirován stejnojmennou hrou a je fakt, že se v něm střílí fest a hodně umírá (přitom zásahy vojáků vypadají slušně). Je to levnější, už na první pohled, bez debat, ale herci jsou fajn, výprava dejme tomu, triky nejsou dobré, ale neřekl bych o nich, že jsou otřesné... nicméně scénář, ten hapruje výrazným způsobem a jeho trivialita přímo implikuje bídnou návaznost jednotlivých scén. Nebýt tohoto hendikepu, průměrné hodnocení bych filmu klidně přifařil, v této podobě ale opravdu ne. 35% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu jde vidět, jak zdravotník oživuje po přestřelce vojáka pomocí masáže srdce. Ta však byla běžně používána až cca od roku 1960. Za druhé světové války ji vojenští polní zdravotníci určitě nepoužívali a není ani vidět v jiných filmech a seriálech z této války. (TomQ)
  • Fotbalová nášivka armády (West Point) našitá na levé straně hrudi bundy poručíka Contiho (Neal McDonough) obsahuje logo, které bylo původně vyvinuto v roce 2006. V roce 1944 bylo oficiálním logem armádního fotbalu pouze stylizované písmeno „A“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama