Reklama

Reklama

Kdo najde přítele, najde poklad

  • Itálie Chi trova un amico, trova un tesoro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden nevrlý kapitán, jeden černý pasažér a jeden tichomořský ostrov s pokladem. Takové jsou počty italské komedie s nerozlučnou dvojicí Bud SpencerTerence Hill... Tentokrát lítá podvodníček Allen (Terence Hill) v pořádném maléru. Na koníčkách už prosázel úplně všechno, a pokud místním gangsterům rychle nesplatí dluh, vyrazí z něj místo peněz duši. Naštěstí se mu v přístavu podaří ukrýt na lodi Charlieho O’Briena (Bud Spencer), který právě vyplouvá na cestu kolem světa a čeká ho tučná odměna, pokud se mu to podaří. Plány poklidné plavby ale Charliemu narušují podivné úkazy: jídlo mu mizí z talíře sotva se otočí a kompas se snad úplně zbláznil. Než se ovšem Charliemu podaří prokouknout, o co jeho černému pasažérovi jde, je už příliš pozdě. Moře je oba vyplaví na tichomořském ostrůvku, kde by se podle Allenova strýčka měl ukrývat poklad. Při jeho hledání narazí dvojice trosečníků na mírumilovný kmen místních, ale také na po zuby ozbrojeného japonského vojáka, pro kterého válka nikdy neskončila. Aby toho nebylo málo, na ostrově se krátce na to vylodí tlupa pirátů a dorazí i Allenovi staří známí... Bláznivou italskou komedii s oblíbenou dvojicí natočil a napsal Sergio Corbucci, přední tvůrce spaghetti westernů jako Django (1966) či Žoldnéř (1968), ale také autor snad nejznámější komedie se Spencerem a Hillem – Sudá a lichá (1978). Kdo najde přítele, najde poklad byl však posledním filmem, na kterém se podíleli všichni tři. Corbucci pak pokračoval v natáčení komedií s Paolem Villaggiem a nerozlučné duo si zahrálo ještě v několika úspěšných taškařicích pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Skratchy 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších filmů s B.Spencerem a T.Hillem.Na ostrově kde hledají poklad bojují nejdřív proti japonskýmu vojákovi který si myslí že je pořád 2.sv. válka,pak proti nějakejm pirátskejm gayům v latexu a nakonec proti nějaké mafii.A do toho je doprovází extremně trapný a protivný indián.Opravdu nic moc film. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill sú geniálnou dvojicou, ktorá si zahrala vo veľa dobrých filmoch, ale tuto sa akosi nepodarilo nadviazať na úspešnú tradíciu. Filmy s nimi bývajú často prešpikované srandovnými hláškami a bitkami, ale v tomto prípade to bol podľa mňa nedostatkový tovar, neviem, žiadnej akcii som akosi neprišiel na chuť, proste mi to nesadlo. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ziakatum! Smoliarsky špelulant Allan dlží gangsterom fúru prachov. Jediná možnosť ako ich získať je nájsť poklad o ktorom mu stále vypráva jeho bláznivý strýko s meningitídou a za týmto účelom sa ukryje na loď dobrodruha Charlieho. Nie len že sa vezie načierno, ale ešte Charliemu zožerie aj fazuľu a to už je hrdelný zločin za ktorý mu Charlie hodlá rozpučiť tú jeho sprostú hlavu holými rukami. Napokon tak skončia obaja na onom ostrove kde musia na rozheganom kartónovom tanku vziať útokom pevnosť obývanú šialeným japoncom a zachrániť domorodých degešov ( Anulu je naozaj úchvatný kus brčkavého vola ) pred bandou homopirátov nie nepodobných skupine Village People. Terrence s Budom robia presne to čo sa od nich očakáva, neustále sa naťahujú, občas sa chcú pozabíjať, ale nakoniec pobijú zlých ujov na veľkú hromadu a zachránia tak všetkých ľudí dobrej vôle. Hlášky, bitky, samý kreténi, pre mňa osobne skvelá pohodovka. Ziakatum aj vám. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

"MARRRMELÁDA ZRRRRAVÍ DÁVÁ! MARRRMELÁDA ZRRRRAVÍ DÁVÁ!" "FUJ, HNUSNÁ MARMELÁDA!" Bud, Terence a mluvící papoušek bojují s nejprve s domorodým kmenem, pak s Japončíkem, který zaspal konec války a nakonec všichni společně proti bandě zlosynů. Aby našli přítele i poklad. Skvělá komedie s výbornými hláškami a exclentním dabingem Jana Schánilce, Svatopluka Skopala a Miroslava Vladyky. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Na komédiách Terenca Hilla a Buda Spencera som vyrastal a tak je pre mňa tento film milou nostalgickou spomienkou. Vôbec mi nevadili stokrát ohrané klišé alebo piráti v sado-maso oblekoch. Skrátka filmy dua Hill-Spencer tu vždy boli od toho aby nás bavili svojimi bitkami a hláškami a tento účel film bezpochyby plní. Najviac ma tu pobavil starý japonský vojak Kamasuka, ktorý si myslel, že ešte stále prebieha druhá svetová vojna alebo záverečná bitka plná klasických Spencerových kladivákov a Hillových chvatov. Ešte k tomu tá scéna so starým japonským tankom. Tá sa fakt podarila na jedničku. Jednoznačne sa tento film radí medzi to najlepšie čo natočili. Skrátka tento film mi vždy spraví dobrú náladu. A ešte k tomu tá chytlavá ústredná melódia. Ostatne, tu ju máte: http://www.youtube.com/watch?v=8LfE3xHO3M8 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Od nalezení bunkru z 2. světové války nosí Alan (Terence Hill) uniformu letectva Spojených států (US Air Force), což není historicky možné, protože US Air Force vzniklo až v roce 1947. (Jorge87)
  • Japonský tank, který byl ve filmu použit, byl postaven pouze pro film. Není to model ani replika skutečného tanku. (NiaWolf)
  • V závěru filmu, kdy Charlie (Bud Spencer) mlátí dva piráty, kteří se opřou o sebe, jeden z nich nemá čepici, zatímco v dalším záběru, kdy Charlie utíká, už čepici má. (chleba24)

Reklama

Reklama