Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Leoneho dolárovou trilógiu smrdí z filmu na sto honov, ale Collizi majstrovi nesiaha ani po členky. Na duo Spencer+Hill je film nečakane seriózny, ale vďaka pomalému tempu a hluchým miestam aj dosť nezáživný. Ryšavý záporák je vyložene slabý, hoci jeho prešpekulovaný plán mal niečo do seba. V súčasnej dobe sa dá siahnuť po omnoho lepších westernoch, pri tomto som sa nudil. Boh by to tvorcom asi odpustil... ja nie! 5-/10 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pojďte, pánové, budeme si hrát na Sergia Leoneho. Všechno, co potřebujeme, máme s sebou: pár správných a pár nesprávných chlapů, strašně divoký Západ, ženskou s lokýnkami (pokud možno lehčího zaměření), a spoustu koltů, klobouků a koní. Vymyslíme jednoduchou zápletku, pořádně ji zamotáme, přidáme spoustu úsečných a nejasných dialogů, ten sympatický blonďák se pokusí o ledový pohled v modrém oku (škoda, že jsme pro tu roli neuhnali Delona nebo Fondu), ten sympatický fousáč si potrpí na vzhled, takže musí být dokonale ostříhán a ovoněn i poté, co jeho postava stráví x-dní v pustině (škoda, že jsme neuhnali Eastwooda, tomu špína nevadí), ještě to bude chtít pěkně atmosférickou hudbu, mnohem víc mrtvol (když už, tak už), a pokud vyjdou peníze, tak i něco zapálíme. Jo a samozřejmě – nesmíme zapomenout na ty dlouhé záběry a pomalé pohyby kamery. To by v tom byl čert, aby se to nepovedlo. :) 6/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost jinej film, nez ktery duo Spencer - Hill delaj a tolik me nezajujal, ale presto to je dobre zvladnutej western. Problem je v pomalejsim tempu filmu, nekdo furt nekam jezdi a vsichni furt kecaj a kecaj a kecaj... Navic jsem se ze zacatku nemoh moc v deji zorientovat. Ale aspon tu neni tak jednoducha zapletka, jak u tehle dvojky bejva zvykem a najde se tu i par zvratu. Skoda, ze reziser moc nevytezil ze vzajemneho postuchovani hlavni dvojice, takze se tu najdou tak dva tri vtipy a par hlasek. Bitka tu je vetsi jen jedna a prestrelek tu taky moc neni. Navic mi prislo, ze hudba se snazi kopirovat Leoneovky, ale moc ji to nejde a misty byla dost neprijemna. A tentokrat to moc nezachranuje ani Spencer s Hillem, ktery tu nejsou moc za sympataky (Tady neni kladnej asi vubec nikdo.), Spencer ma malo prostoru a Hill se tak strasne snazi tvarit vazne a drsne az to je nekdy k smichu. Kdyz privru oboje oci, bude to na slabsi 4*, protoze i pres veskerou tu kritiku, jsem se nudil jen vyjimecne. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako western asi dobré, nicméně já klasické westerny nerada. Nikdy jsem nepatřila k obdivovatelkám pasáků krav, honců dobitka, desperádů a štětek. Prostě filmy o tom, jak evropský plebs likviduje ameriku mne nechává chladnou. Bada a Terence mám moc ráda k vůli jejich jednoduchému humoru a dobré náladě, tu jsem zde nedostala. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Antoanella Ungureanu - tak se jmenuje můj problém. Tenhle jazykolam není totiž ničím jiným, než jménem "ředitelky sekce kanálu Nova Cinema, která řídí jeho chod, zodpovídá za sestavování programového schématu a obsah programů tohoto kanálu." V tom případě má tato už od pohledu nesympatická dáma prsty i v hyenistickém ustřihávání titulků všech filmů bez ohledu na to, jestli se jede na čas nebo ne. Přičemž ani to největší zpoždění není pražádnou omluvou. Nova Cinema je tak ostudou našich televizních stanic, neboť absolutně popírá svůj vlastní název a propagovaný program. Tfuj tajbl, hanba vám a lejno na váš kobereček! Až jsem samým rozčílením zapomněl, co jsem původně chtěl napsat k tomuto filmu... Asi něco v tom smyslu, že Bůh by rozhodně neměl odpouštět všechno. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Terence Hill v souvislosti s natáčení uvedl: "S Budem jsme kdysi natočili film Annibale (1959). Neměli jsme žádnou společnou scénu, takže jsme se tenkrát ani nepotkali, ale já to beru jako takovou předpověď, protože o pár let později jsme se dali dohromady. Stalo se to asi takhle…Bud natáčel western ve Španělsku. Jmenovalo se to Kocour, pes a lišák, později to přejmenovali na Bůh odpouští, já ne! (1967). Bud samozřejmě hrál psa a další herec kocoura. Tento herec nebyl žádný džentlmen a bil svoji dívku. Když ji chtěl jednou večer nakopnout, uhnula mu a on si zlomil nohu o zeď. Režisér spěchal do Říma a rychle potřeboval sehnat herce. Jeden můj známý, producent, mě hned doporučil. Když mi dá klobouk, že budu vypadat jako modrooký Franco Nero. A takhle jsme začali. Já hrál chytrého kocoura, Bud hrál pomalejšího, ale dobromyslného psa." (firewind)
  • Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho. (Jizni Tlapa)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama