Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Italská filmová komedie s Terence Hillem v hlavní roli. Hlavním hrdinou bláznivého příběhu je svérázný služebník církve, který své ovečky na italském venkově objíždí na terénním motocyklu, ve chvílích volna trénuje místní fotbalovou jedenáctku, mezi kazatelnou a zpovědnicí jezdí na kolečkových bruslích a žádná ze světských radostí mu není cizí. Proti němu stojí jeho věčný soupeř, místní starosta Peppone, který hájí barvy italské komunistické strany. Oba zarytě bojují o přízeň místních lidí a používají k tomu všechny možné i nemožné metody, včetně svérázných a mnohdy originálních pokusů o diskreditaci toho druhého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Derek 

všechny recenze uživatele

pamatam si ze uz zaniknuta tv luna tento film vysielala stale dokola (asi nemalo dost penazi na nieco ine), ale ja som si to i tak vzdy rad pozrel. dnes by som sa asi nedokopal k tomu aby som pozeral cely film, ale je tam par pasazi ktore ma urcite rozosmeju (hlavne bitka na moste a vsetky futbalove zapasy). ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Režijní debut sympatického Terence Hilla, který trvá dlouhé dvě hodiny, což je na komedii přímo vražedné. Děj je dost epizodický, ale má dobrou hudbu, zajímavé scény, co se mi líbily - zpěv a bruslení v kostele či hraní karet. Hill svou roli kněze se svým milým úsměvem zvládl se ctí a došlo i na nějakou bitku. "K čertu s chudinou! Takhle komunista nemluví!" ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No samozrejme bez Spencera to neni ono, ale na druhou stranu, on tu ani neni moc potreba, tohle neni jen hromada rvacek a navic tu ma dustojnou nahradu starostu v podani Colina Blakelyho. Jinak cely je to spis takovej sled scenek, jednou to je fotbalovy utkani, jindy vyhra v loterii nebo volby a tak podobne a cely to tak v klidu plyne a ma to prehnany dve hodiny. Jenze na druhou stranu, i kdyz to neni neco, u ceho by se clovek valel smichy po zemi, rozhodne to pobavit dokaze, film ma prijemnou atmosferu, navic je i prekvapive slusne natocenej a Hill je proste sympatak a super cool knez jezdici na motorce, trenujici fotbalisty atd. takze to ty 4* nakonec da. ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Prozatím asi jeden z nejhorších filmů, kde hrál Terence Hill bez Buda Spencera. Ta dvouhodinová stopáž se poměrně vleče a místy se člověk i nudí. Rozhodně se však nejedná o nějaký špatný snímek, to určitě ne. Nejsou zde sice obvyklé rvačky (tu ve zvonici ani nepočítám) i hlášky, ale párkrát se člověk pousměje. Film jsem viděl na DVD s nejnovějším dabingem z roku 2010, kde Terence opět dabuje Pavel Trávníček a tak je možné, že kdybych viděl původní verzi z roku 1995, zasmál bych se mnohem více. Většina nových dabingů totiž dokáže film zcela zabít. Mimochodem celkem má tento snímek tři dabingy, v tom druhém nadaboval Terence Petr Štěpánek. Mezi nejlepší Terencovo počiny rozhodně patří Superpolda, Mé jméno je Nikdo, Podivné dědictví a Dobrodruh. Don Camillo stojí za zhlédnutí, ale že bych si ho pustil po nějaké době znovu, to netuším... ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Původní film ´Don Camillo´ z roku 1952 jsem ještě neviděla. Je patrné, že Terence Hill ten film viděl a líbil se mu. Bohužel, jeho nový ´Don Camillo´ je jenom schématickým bojem katolíků s koministy na místní, nebo spíše osobní úrovni. Příhody, které měly být směšné nejsou mnohdy ani veselé. Některé scény měly asi vypadat jako groteska, ale nevyšlo to. Mnohé situace jsou velmi zkratkovité a jejich dialogy odbyté. Tento film se Terenceovi nepovedl. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se u nás dočkal celkem tří dabingových verzí. První vznikla pro společnost MidoFilm v roce 1995 a hlavní postavu nadaboval Pavel Trávníček. V roce 2005 pro televizi Nova vyrobila nový dabing Česká produkční 2000 a.s. a Dona Camilla namluvil Petr Štěpánek. V roce 2010 film vyšel na DVD a byl vyroben třetí dabing, v hlavní roli opět Pavel Trávníček. (Stocki)
  • Peppone testoval Ferrari 308 GTSi. (smeke)
  • Film sa natáčal hlavne v mestečku Pomponesco. Niekoľko scén sa točilo v blízkom okolí, napr. v Brescello, Torre d'Oglio alebo Correggioverde. (smeke)

Reklama

Reklama