Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se královsky. Příběh spolu s jeho vývojem není jedinečný, ale bohatě stačí na to, aby humor vyskočil i z nenadálých míst. S gradováním a odlištnostmi nešlo pracovat o moc lépe, ideálně funguje i chemie mezi zúčastněnými a dodává filmu osobitý ráz. A i když mají různé scény opakující se schéma, tak vždy dojde k obměně, která je dělá hravějšími a vyšperkovanějšími a trumfne tu předchozí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne opravdu nejlepsi solovej Hillovo film. On tady ani ten Spencer neni zapotrebi, jednak tohle neni klasicka mlaticka, bitek a prestrelek tu je minimum a pak, kdyz uz je potreba nejaky ty korby, docela dobre to obstara Gregory Walcott. Taky potesi Dominic Barto, kterej vzdycky byl tupej sef zaporaku a slouzil k vymlaceni zubu a tady je tentokrat jako strejcek Hilla. Jinak co se tyce samotnyho Hilla, ten si toho slusne vychovanyho, ale trosku blbecka vylozene uziva a vubec na nem neni videt, ze by normalne vsechny postavy serezal na jednu hromadu. Jinak co se tyce pribehu, to "udelani poradnyho chlapa" se zacne odehravat az nekdy pul hodiny pred koncem, pred tim to je proste o tom, ze je Hill uhlazenej, vzdelanej slusnak a vsichni ostatni banda spinavejch dobytku, ktery ani neumi cist. Jenze Hill to proste udrzel presne tak, jak to bylo potreba, takze i kdyz vypada jak hovadko, je super sympatickej a divak mu fandi a pritom cloveku neleze na nervy a nepreje si, aby se porvali. Tohle je totiz opravdu hlavne o dialozich a jedna hlaska stiha druhou a je to proste dokonala zabava, od zacatku do konce jsem se skvele bavil. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně tento film řadím mezi tři nejlepší filmy, které Hill natočil „single“ bez svého parťáka. Už v dětství jsem si ho pouštěl pořád dokola a dodnes se na tuto westernovou komedii podívám vždy znovu rád. Blonďatý mladík se musí doslova protlouci drsným životem na Západě a k tomu mu dopomáhají tři kumpáni jeho otce. Nechybí zde slušné bitky, zábavné hlášky, pěkná dívka ani humor. Vše je namixováno přesně tak, aby ty dvě hodiny prostě nenudily a hlavně aby se divák bavil od začátku až do úplného konce. 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velká porce nostalgie, slušný díl v podobě parádního dabingu z roku mého narození (ten novější je, ostatně jako téměř vždy, hrůza), hudební motiv, legendární hlášky a neuvěřitelné bitky,  kukadla Yanti Somner, pohoda a živá vzpomínka na doby dávno minulé, jistojistě krásnější než ty dnešní.  Lze v mém věku, rozpoložení, při mém filmovém vkusu a vzhledem k tomu, že jsem na Podivné dědictví koukal se stejným potěšením jako poprvé asi po -nácté dát jiné než  absolutní hodnocení? ()

francis 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie (parodie na spaghetti westerny) Terence Hilla. Narozdíl od jiných (povětšinou s Budem, tady ovšem bez něj) tentokrát naprosto dotažená, bez slabých míst, a hlavně, je to extrémní supersranda. Má to hlavu a patu, je to neskutečně romantický (v rámci parodie samozřejmě), choreografie rvaček nadprůměrná a přehrávání tentokrát nepřekračuje hranici trapnosti. Přitom Enzo Barboni pracoval v podstatě se stejným týmem, jako u většiny filmů z toho období. Že by byl Bud Spencer tak silnej rozkladnej element? Jo a českej dabing je kouzelnej. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v okolí Plitvických jezer chorvatského Národního parku. (Landauer)
  • Ve zděděném ranči nechal svému synovi, Siru Thomasi Fitzpatricki Phillipi Mooreovi (Terence Hill), jeho otec křídou vzkaz: „God save you from the Queen.“ Jedná se o ironickou narážku na slavné a ctěné: „God Save The Queen.“ (sator)

Reklama

Reklama