Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

topi 

všechny recenze uživatele

První film, který natočil Enzo Barboni ještě pod jiným pseudonymem. Dvojka Bud Spencer a Terence Hill zde hrají bratry, kteří ochrání komunitu mormonů před vyrabováním jejich vesnice bandou mexikánů a chlápkama majora Harrimana. Finále vrcholí bitkou, která je vpravdě výborně natočena. Ve filmu se mihne spousta herců, kteří se s touhle sympatickou dvojkou melou i v dalších podobných italských snímcích. Výborná je hudba Franca Micalliziho, která v určitých aspektech připomíná Morriconeho motivy, ale vůbec to nevadí, naopak to sedí k ději moc dobře. Ještě bych rád zmínil český dabing, Trávníček jako Hill a Zahajský jako Spencer mají grády. Pohodová zábava, vtipné gagy a klasická kladiva Buda Spencera :). ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Spencera s Hillem mám rád hodně. To jen tak na úvod. Najde se samozřejmě i slabší film týhle dvojice, ale tenhle považuju spolu s Dvojníky asi za jejich nejlepší. Spousta kvalitního humoru, mlátičky jaxepatří a hlavně že je tu Dominic Barto, i když jenom chvilku. A hudba už je jenom parádní tečka na závěr :-) ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější Spencer-Hillovka. Příběh není ještě ve stylu "lumpárna, kvůli které se S+H zase porvou", je tu příběh, který by se neztratil ve vážnějším westernu (vlastně jsou to obšlehlý Django a Sedm statečných - přičemž oba filmy vycházejí z Kurosawy), ale úplně jinak řešený, takže místo přestřelek je tu obrovská rvačka na konci, která je propracovanější a akčnější, než spousta westernových přestřelek. Spousta hlášek: "Víš, Bambino..." "Neříkej mi Bambino!" "A jak ti mám říkat?" "Neříkej mi nijak! i kdyby ses topil!"Hlavní záporák má celkem dost prostoru a je správně slizký. A ta písnička je úžasná. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Film je sice jeden z nejlépe hodnocených od této dvojice, ale já z něj až tak na větvi nebyl. Humoru mi přišlo méně než v jiných filmech, rvačky dobrý, mormonky ve vodě taky dobrý, ale chvílemi jsem si říkal, že už je ten film nějaký dlouhý a už by mohl skončit. A malé roličky Dominica Barta (šéf Morgan z Šimonů s Matoušem) jsem čekal o trochu víc. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Film, ktorým sa začala písať história.. Film, ktorý sa stal klasikou.. Spolu s malým unaveným joeom najlepší počin dvojice Bud Spencer a Terence Hill.. Takúto dvojicu snáď neide lepšie vymyslieť..bratia, z ktorých jeden je nekonečný provokatér a druhý stále mrzutý.. no obaja pekelne rýchli so zbraňou v ruke a silní v bitke bez nej..lMohol by som tu do rána písať tie nezabudnuteľné hlášky, komické scény, bitky, či len prosté vrčanie Buda Spencera, ktoré je samo o sebe zábavným.. Natočiť v roku 1970 westernové komédie, ktoré sú rovnako zábavné aj v dnešnej dobe, to si zaslúži mimoriadnu úctu a nič iného ako 5* odomňa ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V původním scénáři figuroval jen jeden hlavní hrdina. Bud Spencer po přečtení scénáře navrhl, aby se ve filmu objevili dva hrdinové, přičemž druhého by hrál Terence Hill. K realizaci pochopitelně došlo. (Stocki)
  • Terence Hill celý den nejedl, aby pak mohl věrohodně natočit úvodní scénu, kde do sebe v mžiku nacpe plný talíř fazolí. (NiaWolf)
  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama