Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Recenze (270)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Spaghetti-western hadra. Hlášky mají správnou nosnost, příroda připomíná Chorvatsko a slečny pod vodopádem také nemají žádnou chybu ;-) Ovšem vyvrcholením všeho je obrovská rvačka na konci, která je nejlepší, jakou jsem kdy viděl...srší pěknými nápady a krkolomnými pády :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tihle bráškové co rádi fazole a nepřiliš velkou chutí se živit poctivě se vždy spolehnou na své ruce, aby ne když jsou ďáblovi. Ja se mohu vždy spolehnout, že mě zase pobaví . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem tenhle film viděl a strašně si ho zamiloval. Pak jsem ho dlouho neviděl a nedávno jsem se na něj znovu podíval a uvědomil si, že tímhle filmem jsem si poprvé zamiloval dvojku Bud Spencer a Terence Hill. Žrouti fazolí, frajeři, bouchači...co víc jsem od hrdiny mého mládí mohl chtít. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak na nízký tlak? Dodržujte pitný režim a denně si pusťte alespoň jeden italský spaghetti-western. Když to bude navíc ten s dvojicí Terence Hill a Bud Spencer, možná si trochu zkazíte vkus, krevní tlak vám ale následkem činnosti vaší bránice povyskočí. Je to sice trochu monotónní filmové menu, ale díky skutečně povedenému českému dabingu se tyhle spaghetti konzumovat dají... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle western mi prisel, ze je minenej jeste docela vazne, sice se tu najde par hlasek a vtipnejch scen, ale celkove to je variace na Sedm statecnych, coz ovsem nevadi, protoze to Enzo Barboni zvlad vicemene dobre. Spencer a Hill jsou jako vzdy bez chyby a takle spinavyho Hilla jsem jeste nevidel. Jen by to chtelo vic bitek (Ta posledni je skvela, ale nevynahradi tu absenci behem filmu.) a prestrelek, vic hudby a min vaznejch scen. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pravá a levá ruka ďábla. Vtipný spaghetti western, akční scény (boom, prásk, hlavička, kladivo) jak typické pro tyhle dva herce tu najdeme také, ocenil bych ale i velice dobrý dabing (Trávníček, Zahajský, Švarc, Bruder aj.) a zdařilou Micalizziovu hudbu..Průměr ale zároveň i jeden z těch zdařilejších z jejich společné filmografie. Nenáročný, oddychový a sloužící hlavně proto pobavení..."Dej toho mexikánce do vozu je furt namol":-) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že nejlepší westerny dělali Taloši. Amíci sice mají taky semtam nějakej dobrej, ale ty nejlepší dělali vždycky Taloši. Ta atmosféra, špína, pot, únava, parno, fazole, koně, hezký ženy a silní muži, pádné pěsti, kulky, který nikdy neminou cíl, náboje levnější jak obilný zrna. A málokdy se z toho stala trapárna, vždycky to nějak uhráli, že to byl hodně dobrej film. Tady to je nejinak, Bud i Terrence jsou pěkně od rány a Terrence se chce dokonce polepšit a začít novej život. A ta nádherná hudba od Franka Micalizziho, ta jeho písnička mě uchvátila. He's the guy who's the talk of the town, with the restless gun, don't make bother don't fool him around, when you've seen him use a gun, boy, when you've seen him use a gun. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Italská westernová komedie se Spencerem a Hillem v roli dvou bratrů s ďábelsky rychlými kolty a pěstmi. Děsivě otrhaný a zaprášený Hill hraje toho zábavnějšího a kupodivu aktivnějšího z nich - v českém překladu sice Líného Joea, v originále Joe Trinita. Ten se stane pomocníkem svého bratříčka falešného šerifa Bambina, který vyniká hlavně silnými údery paží. Dojem udělají i na terorizované quakerské farmáře. Na tuto hereckou dvojici ničím nepřekvapující a nevybočující průměr se spoustou hluchých míst, snad jedině fazolí snědli o trochu více než obvykle... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fkZQ5iXSMs8 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dnes už je to naprostá klasika s timahle pojídačema fazolí.. Soustu vtipných momentů a hlášek...Čtyři hvězdičky. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

V jednom období mi tikala projekce jak na běžícím páse a promítání jsem miloval. Italové jsou na westerny ti nejlepší a tahle komedie se Bartonimu povedla i přes zlomky špatného střihu - např.: když si nalívá levá ruka ďábla (Hill) víno, když jedl fazole :). Líbil se mi projev Grangera. Čistá oddechovka, která pobaví při každé příležitosti! 100% spaghetti… „Vítejte bratři !" ... "Jak ví, že jsme bráchové?“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bratře, snažil jsem se tě varovat, že tito dva moji hosté patří k jiné víře. Řídí se důsledně zákonem: Oko za oko, zub za zub." Líný Joe a Bambino mě bavili svým tradičním vyfackováním zla z Divokého Západu. A samozřejmě svým obvyklým smrtelným hříchem - obžerstvím. Prostě poučení je jednoduché jako celý tento příběh: všechny fazole se musí sežrat, Mormoni jsou k fackování naprosto ideální a neexistuje takový počet nepřátel, aby ho tito dva povedení synové děvky nedokázali umlátit. Mě tohle patrně nikdy nepřestane bavit. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Co naplat, i po letech má tenhle film romantiku jako řemen. Ve své době to byl dozajista brak, ale jeho sentimentální hodnota je nevyčíslitelná. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Čistě oddechová legranda se známým duem, ničím zvlášť nevybočující z dlouhé řady pitomostí pánů TH&BC... Místy se člověk opravdu musí smát, naštěstí tyhle taškařice nikdy na nic víc než čistě jednoduše pobavit si nehrály... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

naprosto stylová podívaná, žádná ztřeštěná nesmyslná jízda, ale brilantně vystavěný western, všudypřítomný nadhled... a neexiustuje jiný herec, který by dokázal zahrát hromotluka, otráveného neustalými přepady ze zeadu, než Bud Spencer. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne pohodová, ultra-super-ľahká oddychovka, ktorá naplno využíva súhru už notoricky známej dvojice šialených fackujúcich hrdinov divokého západu. Spencer má tentokrát navyše, hlavne z dôvodu, že rozdá viac kladivových pästí a občas lepšie zahláškuje. Inak je príbeh až príliš normálny a obyčajný, aby som šiel vyššie z kvalitného nadpriemeru. 70%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Terencem Hillem a Budem Spencerem. Opravdu vynikající a ta nejtypičtější zábava pro tuto dvojku. Tentokrát jako bratři, bránící chudé mormony před bandou majora Harrimana a bandou zloděje koní Mezcala. Zvláště konečná bitka je velmi dobře propracovaná s vynikajícími originálními nápady. A nechybí samozřejmě fazole, krásné dívky a hlášky ("Dobrý večer, šerife."-"Drž hubu!"). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Šerif Bambíno (Bud Spencer): "To nechceš vôbec nič robiť?" Lenivý Joe (Terence Hill): "Pozri sa, nič nerobím a predsa nemám vôbec na nič čas." Tento dialóg, z inak priemerného westernu, ma odrovnal. Veď to je jasné. Človek, ktorý dokáže nájsť vášnivú radosť v ničnerobení, ako by mohol niekedy pracovať, byť zamestnaný?  Výstižné. Šťastné sú chvíle, keď nemusím nič robiť. Absolútne nemám čas na inú otravnú prácu, či zamestnanie. A ak by som mal prostriedky na ničnerobenie, ani stádom volov by ma do konca života nik nedohnal k nejakej "zmysluplnej a platenej práci". Oveľa radšej by som sa donekonečna kúpal s krásnymi mormónkami v jazere, pojedal plné taniere fazule a preháňal sa na koni krajinou, podobne ako dvaja odlišní a predsa podobní bratia s diabolsky rýchlymi rukami v tomto filme. ()

Reklama

Reklama