Reklama

Reklama

King a Maxwellová

(seriál)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 17
USA, 2013, 10x42 min

Tvůrci:

Shane Brennan

Předloha:

David Baldacci (kniha)

Hudba:

Eric Colvin

Hrají:

Jon Tenney, Rebecca Romijn, Ryan Hurst, Cynthia Addai-Robinson, Michael O'Keefe, Chris Butler, Dichen Lachman, Aaron Pearl, Brittney Wilson, Spencer Garrett (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sean King a Michelle Maxwellová nejsou jen tak obyčejný, typický pár soukromých detektivů. V minulosti pracovali jako agenti tajné služby a jejich vzájemná chemie jim vždy při hledání podezřelých dodá výhodu nad konvenčními metodami policie.  Michelle Maxwellová je krásná vyšetřovatelka atletické postavy, která se chce ukázat po tom, co byla nucena odejít z tajné služby. Sean King je léčící se alkoholik s vášní pro romantické romány. O práci u tajné služby přišel poté, co měl chránit kandidáta na prezidenta, ale ten byl bohužel zavražděn. Jeho právnická minulost mu dává náhled do právních kliček nezbytných k tomu, aby mohl dělat svou práci lépe než kdokoliv jiný. Cesty obou vyšetřovatelů se občas střetnou se dvěma agenty FBI, Rigbym a Butlerem. Další důležitou postavou je také Edgar Roy, vědec, který pomáhá Kingovi a Maxwellové při řešení případů.
Seriál vznikl podle postav z románů spisovatele Davida Baldacci, který se ujal role konzultanta seriálu. (Zdroj: http://serialzone.cz/) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (24)

Ukázka z filmu 17

Recenze (11)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: "Obaja sme kedysi robili v Tajnej službe a zpackali to a tak sme vytvorili párik súkromných očiek s poriadnou dávkou "attitude" a nápadov, ktoré polišom/FBI/... z neznámeho dôvodu nenapadli." Príliš nútené, príliš zapadajúce medzi ostatné v rámci žánru. Nesledujem ďalej. Spoileroidné: Návšteva väznice vybudovanej asi v niečiej pivnici a nenápadné podstrčenie potenciálne nebezpečného predmetu väzňovi boli len čerešničkou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že tvůrci byli tak nedůslední a epizody jsou natočeny tím nejjednodušším možným způsobem. Přitom Rebecca Romijn a Jon Tenney jsou sympatická dvojka detektivů, přičemž Rebecca svého hereckého kolegu silně převyšuje charismem. V seriálu nechybí nejrozličnější témata od únosů až po podezření z vražd. Jenže překvapivých momentů je pomálu. Vlastně žádný. To se odráží na tom, že se začne řešit režijní stránka, která nabízí schematickou seriálovou dikci, ze které ani na okamžik nesleví. Jedním z ozvláštnění, ve snadno čitelných epizodách, je vzájemné špičkování ve dvojici, přičemž na tom nebylo nic tak zvláštního, jak se tvůrci snaží proklamovat. Tohle je běžně k vidění v mnoha jiných serIálech z prostředí policejních vyšetřovatelů. Soukromý život obou hlavních postav je také poměně nezajímavý a nudný. Maxvellová se dá jedině s úspěchem "ojet", King mně přišel po ženskou část publika přece jen ne úplně ideálně přitažlivý. Nechápu, proč si scenáristé neporadili s dialogy. Ty jsou zhusta tak hlooupě tupé a sterilní, až to nebylo normální Jistě, v seriálech na takové narážím dnes a denně, ale přece jen nezapracovat na žádné změně k lepšímu, je na pováženou. Dialogy asi nejvíc sráží výsledný dojem. Ten rozhodně není příznivý. Jednotlivé epizody nepobraly moc scenáristické ani režijní nápaditosti. Režiséři patří k těm, kteří ani velké invenční schopnosti nemají. Zhusta jedou na jistotu. Akční scény se ani akčními scénami nedají nazvat. Nemají s nimi nic společného. Jsou to jakési španě natočené sekvence, kdy vrchol představují postavy, které na sebe míří pistolemi. Nechybí ani závěrečná vysvětlování záporných postav, proč se dopustily porušení zákona a co je k tomu vedlo. Ostatně to je tradiční seriálový prvek, který se snad neodbourá nikdy. Kamera je běžný seriálový standard. Ani hnusná, ani nikterak vizuálně výrazná. Sotva se epizoda rozběhne, hned bezpečně víte, jak skončí. A vydržet u celého seriálu nemá ani moc velký význam. Z Maxvellové bude divák Max(vilně) nadržený. Z ostatního se nudou picne. Výsledkem je slátanina a píčovina pro nenapravitelné seriálové hltavce. Americké seriály jsou fakt děs. Nechápu, proč se točí. Hvězdička je za Rebeccu Romijn, jinak nebrat. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Slabší tři. Sem tam je nová kriminálka ze stáje TNT až úsměvně přehnaná, navíc s prvním případem vycucaným z prstu spisovatele sci-fi povídek (což je s podivem, když je to podle série knih - které jsem ale nečetl)... Jiskření mezi ústřední dvojkou ovšem zachraňuje, co se dá, tak uvidíme... možná. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Neočekávám, že tohle seriálové dílko udělá velkou díru do světa, ale Baldacciho čtenáři (ke kterým se taky řadím) se alespoň pobaví a myslím, že je nerozhází ani fakt, že je to zpracované spíš úsměvnou formou, než je tahle čtveřice popsaná v jeho knihách. Mně osobně to k relaxaci mezi těmi mými dramaty naprosto postačuje. Odpočinkový relax ke kafču se sympatickou dvojkou v hlavních rolích, s geniálním Edgarem, který se jim vážně povedl, do toho po pilotu jdu a ty jedničky a dvojky mě nechávají v naprostém klidu. Každý máme občas nějakou tu svojí slabou chvilku nebo stránku, ne ? ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

taková oddechovka kde děj není nějak komplikovaný a jako zpestření je zde výstřední Ryan Hurst.za mě 60 % a tři hvězdy. ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama