Reklama

Reklama

Sudá a lichá

  • Itálie Pari e dispari (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva rozkmotření bratři se musí spojit v boji proti cinknutému světu hazardu. A možná i něco vyhrát... Floridské pobřeží hostí sportovní hry, kde změří síly ti nejlepší z nejlepších amerického námořnictva, pěchoty i letectva. Fair play ale ohrožuje mafie, která podvody a vyhrožováním ohýbá výsledky a vydělává na sázkách. K tajnému úkolu je tak povolán poručík Johnny Ferpo (Terence Hill), aby hazardní podsvětí odhalil. Ještě před tím ho však čeká náročnější mise: přesvědčit svého odcizeného bratra, s nímž ho pojí snad jen otcovo příjmení a láska k fazolím na cibulce, aby se k němu přidal. Charlie Ferpo (Bud Spencer) ale se světem hazardu nadobro skončil a úplně mu stačí jezdit se svým kamionem. Aby bratra přesvědčil, bude se Johnny muset uchýlit k tvrdšímu vyjednávání. Jako třeba prohrát Charlieho tirák v pokeru nebo mu nalhat, že jejich taťka oslepl a nutně potřebuje peníze na operaci. A to je teprve začátek jejich eskapád, při setkání s mafií budou navíc lítat pánve, tága i kulečníkové koule a samozřejmě také facky... Jednu z nejznámějších komedií Buda Spencera a Terence Hilla natočil Sergio Corbucci v italsko-americké koprodukci. Zatímco pro komediální duo šlo už o jedenáctou spolupráci v hlavních rolích, režisér s nimi točil vůbec poprvé. Všichni tři sice platili za výrazné postavy spaghetti westernu, Corbucci ale tehdy točil hlavně s Francem Nerem. Sudá a lichá (1978) se nakonec stala jedním z vrcholů spencerhillovské série a výrazným zástupcem žánrové vlny, kdy se italský film posunul od westernů k akčnímu policejnímu žánru – důraz na bombastickou akci, překombinované podfuky a groteskový humor ovšem zůstal. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrý film (určitě né nejlepší od této dvojice!!!), ale nemůžu ho najít s klasickým dabingem, takže celkem hrůza poslouchat Větrovce a Novotného. Prostě Terence Hill je pro mě odjakživa Pavel Trávníček a u Bud Spencera respektuju jen dva dabéry a to: Jana Schánilce a toho druhýho si teď nevybavím :D .... ale zjistím to :) ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO ZNOVU. Bezprostředně den poté, co jsem si dal opáčko Jestli se rozzlobíme budeme zlí jsem pokračoval novým zhlédnutím Suché a liché. I napoprvé si u mě první jmenovaný film vedl o moc lépe a nejinak tomu bylo i podruhé. I tak musím Sudé a liché zvyšít minimálně hvězdičku a hodnocení dostat na hezké čtyři. Už jsem si z toho moc nepamatoval a musím říct, v první polovině se slavná dvojka opět poctivě šťouchá, pere a jí. Ve druhé polovině už to sem tam trochu zadrhne a trochu chybí taková ta čistě úvolněná atmosféra, kterou má právě Jestli se rozzlobíme budeme zlí. Možná to je i tím, že krásnou hudbu od Olivera Onionse nahradilo něco, co už trochu připomíná disco a celkově se nám blíží osmdesátky. Taky je to možná trochu moc dlouhé, přičemž v závěru nemají Bud s Terrencem už tolik společných scén, každopádně Budova demolice hospody a Terrenceho vychytávky u pokeru stejně spolehlivě pobaví. A samo sebou se oba nakonec opět spojí v závěrečné bitce, takže vše je nakonec v pořádku. CHCE NĚKDO JABLÍČKO? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tvrdé facky a údery dvojice Bud Spencer a Terence Hill spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři. Sudá a lichá toto tvrzení potvrzuje a pobaví i svým příběhem. Ve většině filmů jsem od svých dětských let měl raději, byť jen o nepatrný vlásek, Terence Hilla, ovšem v případě tohoto snímku se sympatie překlopily více na stranu jeho většího parťáka. Trochu mi nesedl český dabing, neboť hlasy pro ústřední dvojici nejsou nejvhodněji zvolené, přestože o kvalitě dabingu pana Větrovce se nedá pochybovat. Řada scén tu patřičně pobavila, některé svým humorem zavání laciností, ale to k obdobným komediím patří. Na více jak 4* to sice není, ale i tak jde o správnou oddechovku. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak myslím, že jeden z těch lepších filmů s těma dvěma bijcema. Nemá cenu hárat štěstím nad jejich klasickejma mlátičkama (velkej silnej s pěstma a malej mrštnej s kravinama). Ale tady se povedly taky situace. Třeba rozmluva s delfínama mě dostala. A bylo tam toho víc. Ale na druhou stranu - ne, nebyly po mě na křesle chcany. Jako že jsem se nedochcal nadšením u tohohle filma. Zůstal tam jenom môj modzog, kterej k tomuhle fakt není třeba. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V bistru Zelená žába (Green Frog) se Johnny (Terence Hill) vsadí s barmanem Bobem, že vypije více pomerančové šťávy než stačí vymačkat. Když sázku prohraje, Charlie (Bud Spencer) se Boba ptá, kolik pomerančů vymačkal. Bob říká, že neví, asi dvanáct. Ve skutečnosti jich zpracoval osm a ten poslední Johnny už ani nevypil. (Robbi)
  • Charlie Firpo (Bud Spencer) řídí tahač Kenworth W900B. V závěru dostává jako odměnu jiný stroj Kenworth K100. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama