Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

megacik 

všechny recenze uživatele

Taká výborná komédia to bola, a oni to dorazia nejakými nezmyselnými somarinami v posledných pätnástich minutách. Plus tých nezmyselných vecí sa tam snažili narvať toľko, akoby sa 49 ročná panna snažila stihnúť otehotnieť tesne pred prechodom....zostáva tak málo času a ešte treba toho tak veľa stihnúť. Superman by si klepal na čelo, keby existoval. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na tu titulní písničku... "Supa, supááááá, supa, supa, supa!", tak se mi tak nějak dělá blbě... Ale jinak? Jinak mám Superpoldu Terence Hilla docela v oblibě, je to taková příjemná komedie plná superschopností a superpoldů. Není to sice aspirant na komedii tisíciletí, ale jako taková odpočinková záležitost to bohatě, bohatě stačí a Terence Hill měl alespoň příležitost dokázat, že zvládne utáhnout film i bez asistence Buda Spencera. Snad jen ten závěrečný žvýkačkový balón se moc nepovedl... Vypadá tak strašně uměle! :( Každopádně srdeční záležitost dětských let. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduše zábavná komedie, kde dobro, v podobě policisty s nadpřirozenými schopnostmi Davea Speeda (Terence Hill), se pořádně zapotí, aby přemohlo nepoddajné zlo, zastupované bossem padělatelů jednodolarovek Torpedem (Marc Lawrence) a rafinovanou bývalou filmovou hvězdou Rosy Labouche (Joanne Dru). Superpoldu doplňuje lehce neschopný, naivní, ale snaživý seržant Willy Dunlop (Ernest Borgnine) a přítelkyně Evelyn (Julie Gordon), která se rozhodně jen tak nesmíří s tím, aby nad ní měl superpolda převahu. Zajímavou postavou je břichomluvec Silvius (Herb Goldstein), který je schopen prodat i mluvícího psa. A nakonec jsou padouši dopadeni a všechno může skončit svatbou. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Musím předem napsat, že v mém hodnocení hraje velkou roli dětská nostalgie, protože Super Snooper je jeden z těch řady filmů, na kterých jsem zkrátka vyrůstal a viděl ho snad stokrát dokolečka. Bavily mě převážně ty vtipně natočené loupežné scény, při kterých Terence Hill předváděl své úžasné schopnosti a nedokázal jsem se toho zkrátka nikdy pořádně nabažit. Neodpustím si nepřipomenout ani skvělou úvodní skladbu od The Ocean, která tomu všemu ještě dodává energický říz. Uznávám, že druhá polovina filmu je slabší než ta první, zvlášť scéna na lodi mě nijak nebrala a není tomu ani dnes. Vše se však smazává závěrečnou pasáží, která je vtipná až hrůza a tak nemůžu jinak, než 5 hvězdiček a zařazení do mých TOP 10 životních filmových zážitků. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Terence Hill jako policista s nadpřirozenými schopnostmi u mě silně zabodoval už v dětství, kdy jsem film viděl prvně a musím říct, že ani po letech mě neomrzel. Škoda jen že ta žvýkačková bublina na konci nevypadá jako žvýkačková bublina :-D Spolu s Podivným dědictvím výborným filmem, kde Terence válí i bez Buda. Co ještě musím vyzdvihnout je hudba. Úvodní song od The oceans nemá chybu a Rocket Theme je neuvěřitelně návyková ;-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Když se seržant (Ernest Borgnine) objeví v Davidově bytě, Dave (Terence Hill) levituje u stropu a čte si komiks se Supermanem. To by mělo být nemožné, jelikož při pohledu na červenou ztrácí své schopnosti, takže by nesměl vidět Supermanův červený plášť a dokonce ani jeho červené logo na obálce. (henrycruel)
  • Film byl během osmdesátých let pravidelně zařazován do programu kabelové televize HBO. (henrycruel)

Reklama

Reklama