Trumfové eso

Tromfové eso

Ace High

Komedie / Western

Itálie, 1968, 132 min

"Trumfové eso" - film, na který se vždy rád podívám. Druhý společný film T. Hilla a B. Spencera, kde ještě nerozdávají rány jak na běžícím pásu. Jasně, nezbytných rvaček se dočkáme i zde, ale zatím v menší míře, než je ve filmech s touto dvojicí obvyklé a to hlavně na začátku a pak až při "závěrečném účtování". Spíše tady jde o docela zajímavý příběh, kdy Eli Wallachovi, opět jako vždy neodolatelnému záporákovi, jde po patách ústřední dvojka. V příběhu je několik zajímavých zvratů a závěrečné scéna z kasína je vtipně vymyšlená. Tenhle snímek neurazí ani ty, kteří jinak ty dva ranaře nemusí.(1.6.2002)

Giuzeppe Collizi nenatočil se Spencerem a Hillem mnoho filmů, ale ty z konce šedesátých let (spaghetti-westerny), přesněji řečeno tento a hlavně tenhle se podle mě řadí ke špičkám žánru. Původně jsem si myslel, že jde o nějakou zpřízněnost s pravýma a levýma rukama rukama ďábla, ale byl jsem "příjemně zklamán." Netypické, drsnější a vtipné. Buda Spencera v některých starších filmech dabuje Rudolf Hrušínský II. (dále např. Charleston, Miliónový brouk) a není to vůbec špatné! Celé! Tedy všechno!!!(3.2.2004)

Scénář: Giuseppe Colizzi(1.11.2011)

Jediný western TH/BS, ktorý sa dotýka leoneovských kvalít. Scenár je epizodický, ale je tam tradične skvelý Eli, halda vtipných nápadov a veľmi solídna réžia.(10.10.2011)

Nebylo to přímo eso, ale ten svršek určitě. 80%(16.8.2006)

Volné pokračování filmu "Bůh odpouští, já ne!" je ještě povedenější. Tady jsou Bud Spencer s Terencem Hillem posunuti trochu do pozadí a hlavní roli má Eli Wallach. I když je zde spousty nadsázky a komických situací, stále se nechá brát za regulérní western. Nejlepší článek Colizziho trilogie. 92%.(14.2.2005)

Milý western...(28.8.2007)

For ME 84%(16.8.2007)

Jedna z prvních spoluprací dvojky Hill-Spencer, tentokrát ještě trochu vážněji. Kdo čeká typickou Spencer-Hillovku (bitky, bláznivý humor) bude zklamán, stejně tak příznivci Leoneovek (atmosféra, přestřelky, precizně komponované scény). Takže zbývá jen průměrný western.(8.4.2012)

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = XII./ 1983 + ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 23.8.1986, réžia českého znenia = MARIE FRONKOVÁ (ÚPF) - idioti z NOVY to predabovali, ale ČT chvalabohu v roku 2004 vytiahla z archívu pôvodný dabing, ktorý jediný mi poskytol neopakovateľný zážitok z filmu. (29.7.2009)(29.7.2009)

Jeden z nejlepších a nejnormálnějších filmů Terence Hilla a Buda Spencera. A když k tomu přidáme dobrou hudbu a mého westernového oblíbence Eli Wallacha. Je to rozhodně slušných 80%.(21.5.2004)

Dnes konečně repete asi po deseti letech. Stále nádherná záležitost se skvělým příběhem , hudbou a neodolatelnými hrdiny. Bez diskuze nejsilnější díl Colizziho trilogie.(23.2.2010)

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporňáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western(10.10.2009)

5/10 Tak nebyt Eliho, tak je to hodne spatne - anglickym dabingem pocinaje, zapletkou pokracujic a zbyvajici trojici konce. Snad jenom ty spanelske exteriery jsou fajnove. Spousta typanu, co se snazi vypadat jako ze soudobeho emerickeho filmu, jen aby tam dostali prilezitost. Mno zadna parada ale videt se to da.(16.1.2012)

Eli Walachi, už pištotolníkom divokého západu ako embryo a ten zbytok okolo neho je len krovie, ktoré dorastalo popri ňom.(7.8.2010)

Kdyz se sejde elita spaghettaku Hill - Spencer - Wallacg a pod vedenim Colizziho, zaroven doplneno o skladatelskeho boha Rustichelliho, nemuze to dopadnout jinak, nez na 5*.... naprosto, ale naprosto suprovej film... :)(7.12.2005)

Paráda. Vyvážený film, kde je na jedné straně solidní příběh a na druhé straně ten správný humor. V pozdějších filmech už ta "legrace" a ostatně i samotné zápletky byly někdy dost na hraně únosnosti. To vše korunuje skvěle zvolená trojice hlavních hrdinů. Nejlepší z westernových filmů dvojice Hill - Spencer a možná i nejlepší jejich film vůbec.(11.11.2009)

Zatímco předchozí S+H film byl ještě temný western, tady se Colizzi pokusil napodobit Leoneho film Hodný, zlý a ošklivý, a dělá všechno pro to, aby film předehnal - což se mu samozřejmě nedaří, přesto je film skvělý. Do hlavní role obsadil Eliho Wallacha a Buda Spencera a zvláště Terence Hilla drží spíš v pozadí - Spencer se zahanbit nenechal a Wallachovi zdatně sekunduje. Navíc s Hillem narozdíl od předchozího filmu tvoří rovnocennou dvojku. Scénář je sice přeplněný nápady a celé dvě hodiny má o čem vyprávět, ale chvílemi jsou tu prostě slabší pasáže. Dvě hodiny jsou až moc a na závěr to vypadá, jako bych sledoval dva různé filmy. Postavy přicházejí a odcházejí, Kevin McCarthy, i když je skvělý záporák, se objevuje až na konci, Brock Peters se filmem párkrát mihne a nikdo si ho nepamatuje, proč tam vlastně je. Nějak jsem nepochopil, proč při soubojích drží Wallach ten řetízek. Je to něco co ho má připomenout zrádcům? Tohle mohli trochu vysvětlit.(13.7.2007)

Trumfove eso...jejich druhý společný film, a zároveň pokračování prvního dílu - Bůh odpouští, ja ne!, nutno dodat, že i když jsem dal všem jejim filmům pět hvězd, čili i Bůh odpouští, já ne! tak tohle pokračování je lepší než první díl. Rvačky už se trochu rozjíždí, ne sice jako v Dva poldove apd. ale začátky, že ano. Vtip konečně taky, a příběh je opět perfektní.(12.3.2010)

Celkem slušný western, jen nelze čekat vtipné hlášky a fackovací scény, jak jsme na to zvyklí u této dvojice v pozdějších filmech. Tady jde o čistý žánr westernu bez vtipných hlášek, který Hillovi i Spencerovi docela sedí. Jen škoda, že to není více zábavné a trochu kratší.(19.4.2004)

<< předchozí 1 2