Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Boh odpúšťa... Ja nie! prekvapivo zmenilo styl. Uz to nie je drsny western, ale pohodovy film, ktory ma blizko komediam dvojice BS/TH. Tentokrat uz chemia medzi nimi funguje na jednotku. Dockame sa aj zabavne pojatych bitiek. Ale este nie su uplne prehnane. Je to taky kompromis medzi prilis blaznivymi bitkami a celkom uveritelnymi. V prestrelkach sa ubralo na zbytocnej brutalite, ktora k filmom BS/TH nesedi. Pribeh je epizodny a najviac mi pripomina film Dobrý, zlý a škaredý s tym, ze za dobreho tu je dvojka BS/TH, za skaredeho, ktory neustale vyparati nejaku zabavnu neplechu tu je znova Eli Wallach a zly sa ukaze az na konci. Ale je to riadny zmrd. K lepsiemu hodnoteniu filmu chyba sviznejsie tempo. Niektore epizodky neboli extra zaujimave alebo zabavne, ale viacere zase stali za to, takze po serioznej jednotke ma dvojka prijemne prekvapila. Ale je mozne, ze fanusikov drsnej jednotky tento väcsi priklon k humoru sklame. 6/10. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Nejprve to vypadlo na klasický průměrný western, plus trochu pomalejší rozjezd, ovšem když se na scéně objevil můj oblíbenech Eli Wallach, film nabral na tempo a zábavu. Osvědčená dvojice Hill + Spencer nezklamala, naopak potěšila vážnějším stylem než je obvyklé, tu roztomilost a vtip tu měl na starosti Eli, jehož postava byla opravdu sympatická a vůbec nevadí, že byla spíše záporná. Druhá polovina filmu bavila skvěle, "fackovací" souboj, a konečná scéna v kasinu výborné. ()

Reklama

JoSte 

všechny recenze uživatele

Druhý díl úvodní trilogie legendárního dua Spencer & Hill. Příběh i chemie postav fungují už o poznání lépe. Eli Wallach a natáčení v angličtině byly zřejmě sázkou na jistotu. Dokonce se  ve rvačce mihne i budoucí neodmyslitelný souputník Riccardo Pizzuti, jehož signature movem se v pozdějších společných filmech stane plivání zubů. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western ()

Miki8888 

všechny recenze uživatele

Oblíbená dvojice (Hill a Spencer) mě nikdy nezklamala. Vždycky se na jejich filmy rád podívám znovu a bavím se stále u nezapomenutelných scén. Trumfové eso je jedním z nich. Nechybí dobrý, poněkud netradiční příběh. Nápady některých scén jsou originální. Škoda je, že není film trochu kratší a mohl by být i vtipnější, jak je zvykem. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama