Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný manažer žije svůj příjemný život v luxusu na splátky, s ročními bonusy, služebním autem, golfem a ukázkovou rodinou. Pozice, stabilita a sebeuspokojení. Úspěch jako samozřejmost. Jenže pak z minuty na minutu přijde o práci, o společenskou pozici, o perspektivu, o služební auto i bonusy. Novou práci podle jeho představ mu nikdo není ochoten nabídnout. A s důvěrou sám v sebe a své schopnosti dlouho nevydrží. Z ješitnosti předstírá, že se nic nestalo. Jenže skutečnost jej brzo dostihne, život na splátky je v troskách... Jak hluboko musí člověk padnout, aby si dokázal vážit obyčejných věcí? (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Pro mě, mrazivě reálný scénář, který Langmajer zahrál levou zadní. Film o spadnutí ze snobského nebe na zem aby díky manželce postavení se na vlastní “byznys nohy” byl svobodně šťastnější než když byl v přepychu. Pro mě bych vyzdvihl Lukáše Vaculíka a Ondřeje Malého které rád vidím v civilních rolích. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Nalezeno náhodně, nevěděla jsem vůbec, do čeho jdu. Počítala jsem nanejvýš s příjemně strávenou hodinkou u "nějakého filmu". Nejdřív jsem koukala jedním okem, záhy mě ale příběh zaujal. Nakonec to nebyla zdaleka jen ta příjemná hodinka. Prachy jsou dobrý sluha a nejohavnější pán. To nejhodnotnější se za ně stejně kaufnout nedá, za papírky umaštěný smradlavý :-) ()

Reklama

Jimclark 

všechny recenze uživatele

Ano, nejspíš to byla jen "průhledná moralitka" nebo možná mám zrovna dneska jen nějak rozhozený hormony, ale líbilo se mi to. Jo aha už vím, tak asi bych neměl po návratu z hospody radši vůbec zapínat televizi, protože pak je všechno tak nějak lepčí a hezčí. A nebo že by to bylo tím, že jsem už dlouho na tuhle skvostnou databázi ničím nepřispěl? Zkrátka 70% ať nežeru. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, jak na vysokym místě je hodně co ztratit, o pasti s vysokym životnim standardem a neschopnosti z něj slevit... Jen je škoda, že je to taková moc průhledná moralitka s pohádkovym průběhem - s tim mám největší problém. Ale jaká náhoda, že na sebe Langmajer s tim bejvalym účetnim každou chvíli tak narážej, co? ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Záměr dobrý, herecké výkony dobré, zpracování dosti pokulhává. Je hezké napsat nějaký příběh, ale sakra, musí to mít hlavu a patu!!! Do takovéto situace se může dostat každý člověk, hodně vydělává, tomu logicky uzpůsobí svůj život (pořídí si krásný dům na vysokou hypotéku, děti posílá do soukromé školy, chodí na golf). Každopádně následně není problém takto vysoké náklady na život odbourat (přestat chodit na golf, poslat děti do státní školy, dohodnout se s bankou na úpravě úvěru či dům prodat a přestěhovat se do menšího), zaleží na každém z nás. No, ale k věci. Langoš vydělává 200 tisíc a nemá na účtu ani minimální rezervu, lépe řečeno, má na účtu asi 100 tisíc, za které v době této nejistoty po ztrátě zaměstnání, pošle manželku s dětmi na dovolenou do Španělska? No asi ano, když už po měsíci po výpovědi z práce jsou odpojené telefony, na kartě není ani na běžný nákup atd. Opravdu by takto vydělávající člověk neměl rezervu třeba na 3 měsíce? Langoš ani manželka nemají rodiče, sourozence, dobré přátele, kteří by v nouzi pomohli? Asi ne. A ta prováděná exekuce, to byl asi největší vtip, jak mu exekutor nechal jedno triko a zubní kartáček a maž z domu a nech nám tady klíče. No on je trochu rozdíl mezi exekucí na prodej movitých věcí a na prodej nemovitých věcí a takto to určitě nefunguje. Takhle rychle nařízenou a vykonanou exekuci, znají možná někde na Marsu, paní scénáristko, vraťte se prosím na zem a přestaňte s těmi vašimi fantaziemi. Langoš byl přece schopný manažer, ale po vyhazovu se chová jak totální trouba… Jednoduše, vše je ve filmu přehnané, hnané do extrému, vše je nelogické, mimo skutečnou realitu, nelogicky se stále všude potkávají Langoš s Malým, kam se Langoš hne, Malý mu je stále v patách. Když Malý podepisuje dohodu o skončení pracovního poměru, nedají mu ani jeden výtisk pro něho, co je to za nesmysl. A závěr je jeden velký happyend, kdy jeden namyšlený ředitel k rozumu přišel a stal se z něho obyčejný, milující manžel, který konečně zjistil, že nejdůležitější je teplo rodinného krbu, a ještě na konci jako bonus vytrestá ty namyšlené majitele firmy, kteří ho najednou strašně moooc chtějí zpátky. Z příběhu bylo možné vytěžit mnohem více, ale scénáristka to jednoduše zbabrala a napsala takovou slátaninu, která má se skutečností pramálo společného... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama