Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite je to seriálový NADpriemer pri tých dnešných telenovelách, čo sa valia zo všetkých programov. Podobnosť so Súkromnými pascami je očividná a to je len dobre, aspoň z môjho pohľadu. (10.3.2013) Nová séria roku 2014 začala dielom Zradca a bol to podarený začiatok. Na pozadí futbalovej témy Sparta vs. Slavia sú odhaľované charaktery ľudí v reklamnom biznise a nielen tam. Udalosti prichádzajú nečakane, scenár je výborný, postavy pre mňa neboli zaťažované známymi hereckými tvárami. A záver hoci naivný pohladí po duši, ja mám takéto konce rád. (7.9.2014) Vedlejší účinky je prvotriedna depka o lekárskych zlyhaniach vedúcich k rozvratu človeka a jeho rodiny. Hlavne, keď má človek s nejakými podobnými situáciami osobnú skúsenosť, tak príbeh silno zapôsobí. Výborne gradovaný dej až do úplného konca, výborne obsadené postavy a na konci mrazivý pocit. (14.9.2014) Na dně skleničky vyzerá ako trochu zmätený príbeh podobne ako hlavný hrdina alkoholik. Na alkohol sa zvalia aj udalosti, za ktoré ani veľmi nemôže, skôr jednoduchá hlúposť aktérov a ich chybné rozhodnutia aj v triezvom stave. Vývoj príbehu ma nezaujal, rovnako ani koniec, skôr samostatné scény ako výučba balenia alebo zážitky s policajtkou. (21.9.2014) Klukovina zahrala na veľmi vážnu tému až si zaslúžila vlastný profil filmu na čsfd. Chlapci to zahrali dobre a nenamietam proti scenáristke, hoci takýto priebeh by som veciam asi neuveril. Páčilo sa mi skracovanie a vynechávanie deja na nečakaných miestach a tiež na konci. (5.10.2014) Chromozom je zaujímavý obraz netradičnej rodiny budúcnosti ona+ona+syn+externý muž. Až tak konzervatívny nie som, ale už pri sledovaní je človek mierne v rozpakoch a neviem si predstaviť priamu konfrontáciu so situáciou. Zábava je to ale výborná s nečakanými situáciami a výbornými hereckými výkonmi. (19.10.2014 a 2012) Moje pravda ukazuje, ako sa môžu partnerské problémy dediť, hlavne medzi matkou a dcérou a čo je horšie, použiť deti ako nástroj pomsty. Tento diel patrí v sérii skôr medzi menej záživné. (2.11.2014) Hra spočíva v prepojenosti reálneho a virtuálneho sveta a dileme, do ktorého z nich sa vybrať. Zoberie si Neo modrú alebo červenú pilulku, odpoveď nie je jednoduchá. Bolo by to pekné, keby po svete chodili aj takíto emo strážni anjeli, ako vo filme. Výborný diel, tvorcovia sa s témou naozaj pohrali aj odborne, až menej zasvätený divák sa môže vo filme dosť strácať. (9.11.2014) ()

triatlet

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: (90%) Scénář Alice Nelis nemá chybu. V převládajícím dramatu se objeví vtip (scéna s plaveckou lekcí neplavce v potapěčských brýlích), herecké vedení je perfektní, zajímavě je rozvíjena cykličnost vnitřních monologů hlavní hrdinky. Po dlouhé době jsem viděl televizní film, na který bych s chutí zašel do kina. ---------- Lež má rozbité auto Kotek s Kolečkem jednoduchým pokusem o vtip nic nezkazili. Díky ústřední dvojici a B. Hybnerovi pro mě lehký nadprůměr (65%). ---------------------- Druhý dech Opět herecky přesvědčivé. Ale samotný vývoj postav a vystavění scénáře mi připadaly průměrné. Navíc romantický závěr působil natahovaně, ale (!) za životní matematickou rovnici ve vypointovaném dovětku + 10% (= 65%). -------------------------- Hvězdička: (65%) Herci (od Suchánka přes Voříškovy, Kotka, Brodskou až po Hofmanna) opět dokázali vdechnout postavám život. Navíc jsem se u některých hlášek bavil. Problém je s uvěřitelností scénáře - opomine-li divák klišé s "Pomáhat a chránit", zůstává řada otazníků, proč bulvár neodhalil identitu Iris. ---------------------------- Klukovina: (70%) Opět herecky přesvědčivé výkony. Víc než "klukovina" ve vztahu k učiteli mě zaujaly rodinné vztahy. ----------------------------------------------- Chromozom: (95%) Velmi dobrý scénář, který by stačil téměř na samostatný film. Tereza Brodská v některých scénář vyrovnala svůj výkon z filmu Dvojrole Zajímavě zpracovaný vývoj "překvapivého" otcovství. Oceňuji i otevřený závěr. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Česká televize opět vydala mimořádnou sérii. Nevím, proč zde na portále je rozdělena každá pitomina pod různé názvy a samostatné hodnocení, a cyklus, který míchá několik možných žánrů, režisérů a herců je spojen pod jedním: Tak tedy se přidám k ostatním a rozdělím zde: Pod hladinou - ****, , Lež má rozbité auto - ****, Druhý dech - *****, Hvězdička - ***, Klukovina-*****, Chromozom- ***, Zrádce - ****, Vedlejší příznaky - *****, Na dně skleničky - *****, Byl lásky čas - ****, Čistá práce - ** ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pod hladinou (1. díl): Alice Nellis opět na téma rodičovství - a tentokrát velmi zajímavě a zvládnutě. Výborně zahrané postavy, jejichž zkratkovité reakce a výbuchy "je radost" sledovat. Jistě že je to neutěšené a charaktery vyobrazených postav nelíbivé až nesympatické, ale i takový je život - zvlášť když máte problém a neřešíte ho... Daniela Kolářová byla vynikající, Tomáš Pavelka se svou kalendářovou úchylkou zbavující ho bezvýhradně politováníhodné role rovněž. No a sestry Geislerovy, ty to prostě tak nějak slušně "dávají". Na úvod možná nečekaně ponuré, ale rozhodně zajímavé dívání. Pevných 80% ----- Lež má rozbité auto (2. díl): Někdo řekne, že lehká letní veselá romance, někdo že laciná a předvídatelná vztahová srandička. Každopádně Vojtěch Kotek tohle cvičení rozhodně zvládl - a jak dokazují leckteré jiné současné komediální počiny, není to zase tak jednoduché jak si řada "lidí z branže" myslí. Body navíc tentokrát sklízí výborně vybraný dětský hrdina a na druhé straně výborný flower power (ovšem pozor, nezhulený) dědeček Boris Hybner. Matěj Rupert opět dokládá svůj střídmě využívaný komediální talent, a Jitka Čvančarová zase to, že by se za ní každý ohlédl, i kdyby byla takhle vycpaná trvale (a možná, že i v těch příšerných nesoudných módních kreacích) - a taky ten komediální talent;) Sice jsem Dykovi a Vilhelmové ani na vteřinu nevěřil, že by jim to mohlo vydržet (což si tak nějak myslím i o jejich reálném vztahu), ale fakt je, že chemie mezi nimi byla výborná - samozřejmě v mezích toho, že Táňa měla scénářem předepsaný skutečně dokonale nesnesitelný pesimismus a přístup nejenom k mužům. Takže asi tak - z první větou vymezených možností bych se spíš klonil k té druhé... jenže třeba taková scénka s Janů Babčákovou a následujícíma "klidnýma očima" byla zvládnutá tak výborně, že prostě nemůžu tenhle filmeček vyhodit z Červenohorského sedla. 70% ----- Druhý dech (3. díl): Petr Zahrádka rozehrává v třetím týdnu setkávání s nevinnými lháři podstatně vážnější a vlastně i intimnější notu. Protože co může být soukromnější než živobytí vlastní rodiny? Po pro malého českého lehce závistivého človíčka tak krásně hřejivé expozici od reality odtrženého - ovšem v kruzích žroutů many až příliš často dokonale reálného - hlavního "superhrdiny" nastoupí jeho kruté vystřízlivění (a divákovy vzpomínky na všechny ty, kterým radí, aby problémy řešili hned jakmile vzniknou...); a pak už jen naivně konstruovaný a rozhodně ne přírodně doslazovaný opětovný vzestup. Je to škoda, ale v daném časovém rámci to asi jinak udělat nešlo. Vynikající herci ve všech rolích zachraňují co jen mohou, ale i když tady zase "pro tým" černou práci odvádí borec jako Ondřej Malý, a i když je tu dokonalá do závěrečných titulků vložená analýza toho "proč" (taky jasně předvídatelná), schématická průhlednost a překotnost druhé poloviny filmu se odpustit nedá. 70% ----- ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený a skvěle zrežírovaný počin jakoby snad trochu inspirovaný soukromými pastmi. Přes veškerou tu občasnou bizarnost konce, mě seriál zaujal natolik, že jsem si za sebou pustila 4 díly a vzhledem k tomu, že jeden díl má cca 72 minut... Zaujalo mě to především hvězdným obsazením mých oblíbených herců, kteří excelují každou minutou a další herci mají také možnost se volně projevit a ukázat tak co v nich je. Co se týče současné televizní produkce - v tomto ohledu je seriál natolik dobrý, že strčí všechny Vyprávěj, Ulice a podobné věci hravě do kapsy. Do budoucna doufám, že kvalita neklesne a udrží si tu pomyslnou laťku. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • V 10. díle "Zrádce" ve scéně, kdy Kryštof (Kryštof Hádek) mluví se svým podřízeným Davidem a ptá se ho na nový merchandising, je vidět, že v době, kdy Kryštof doříkává svoji větu, tak se David v odrazu pohne, zatímco po střihu udělá tentýž pohyb znovu. (skinny9)
  • V epizodě zazní rapové skladby „Kata-Strofy“ a „Verbální atentát“ od skupiny Prago Union. (Nick321)

Reklama

Reklama