Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Pod hladinou - 7/10 - Alice Nellis si pro cyklus opět zvolila komplex pro ni bytostných témat (problematika mateřství, vztah matka-dcera, partnerská krize), avšak konečně se ji po dvojici kvalitativně nevyrovnaných filmů podařilo vytvořit dobře vystavěné drama s pevnými základy v přesvědčivé psychologii hlavní postavy. Na nevelké ploše je plasticky vykresleno její mnohostranné směřování ke krizi, zajímavém způsoby sledovány možné kořeny její nerozhodnosti a ulpění na mrtvém bodě. I když si přiběh neodpustí tradiční řešení situace ve formě milostného trojúhelníku, nakonec nové vztahy dovádí k rafinovanému a kondenzovanému vyvrcholení, po němž následuje opravdu hořká tečka. Nejlepší momenty jsou ale připraveny pro Aňu Geislerovou a Danielu Kolářovou, které si k sobě jako matka s dcerou musí opět nacházet cestu, v menších, dobře napsaných rolích velmi sympaticky působí Ester Geislerová a Sabina Remundová. Pod hladinou je solidním televizním dramatem, kterému sice chybí výjimečné okamžiky a vypomáhá si melodramatickým modelem, čímž nejde úplně na dřeň, ale i tak ztvárnění tématu neztrácí až do konce na působivosti. Kéž by takto poctivé komorní příběhy byly standartem dramatické tvorby ČT, ale prozatím stačí doufat, že celý cyklus nebude trpět přílišnými výkyvy v kvalitě ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

1. řada: Nejlepší díly (silné 4*): Pod hladinou, Druhý dech, Klukovina. // Nejhorší díl (slabé 2*): Hvězdička. // Celkově lehký nadprůměr, což potěší: Od Soukromých pastí I zatím úroveň seriálů v českých televizích stoupá. // 2. řada: Nejlepší díly (jasných 5*): Na dně skleničky, Hra. // Ostatní díly jsou přinejhorším průměrné, takže ještě větší spokojenost. :) ()

Reklama

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, jak hodnotit, vzhledem k tomu, že zde bohužel není seriál rozdělen na jednotlivý díly, aby uživatel mohl hodnotit zvlášť. Nechápu proč, když u hodně jinejch seriálů, kdy jsou díly v podstatě jednotlivý TV filmy, to jde. Ale OK. Dávám 4 hvězdy, a to proto, že jde přece jen o českou televizní tvorbu, která je z 80 % naprostá žumpa, proti níž i některý mexický telenovely působí jako oskarový snímky, a tak si nadprůměrný tuzemský televizní projekty jako Nevinný lži nebo Soukromý pasti přimhouření oka a podporu diváka zaslouží. Neviděla jsem všechny díly, ale mám to v plánu Takže zatím: Druhý dech: Tenhle díl se mi asi líbil skoro nejvíc z těch, co jsem viděla. Vlastně mě z toho až zamrazilo, člověk si uvědomí, jak se tohle může stát nám všem nebo komukoliv z rodiny. Během měsíce můžete bejt na dlažbě, ačkoliv ste předtim měli vilu s bazénem. Jediný, co mi přišlo až přehnaně sluníčkový, byl závěr. Ale koneckonců proč ne, tak nějak to vyvážilo tu depresi předtim a stejně si nejsem jistá, jakej jinej závěr by se dal vymyslet. Hvězdička: Haha. Nikdy by mě nenapadlo dát dohromady Brodskou a Suchánka, ale ono to fungovalo a vlastně to občas bylo i vtipný. Taková oddechovka. Klukovina: Imho téma spíš pro kluky. Jak se říká - mě to nenadchlo, ale ani neurazilo. Dokážu si představit, že by se to v reálu vážně mohlo stát. Děti dělaj blbosti a vymejšlej si neskutečný lži. Chromozom: Od tohodle dílu jsem čekala trochu víc, chvílema mě to ani nebavilo. Prvotní zápletka nudá nebyla, ale pak mi přišlo, že se ani divák už nemá na co těšit, snad jen na to, jestli si lesba nabrnkne chlapa. Vedlejší příznaky: Celkem reálnej příběh, kterej se může stát komukoliv z nás. Únavovej syndrom je v podstatě docela vážná nemoc, která se mnohdy zaměňuje jen za pouhou lenost, ale když se to spojí s vyhořenim nebo s úzkostí, tak to je asi docela v háji. A co potom, když vám na to cpou anitedepresiva. Byl lásky čas: Jako je Klukovina podle mě spíš pro diváky mužskýho pohlaví, tak bych si tipla, že Byl lásky čas ocení spíš ženy. Mně se tenhle díl líbil dost. Ačkoliv Janžurovou ani Havlovou nemám ráda jakožto osoby, tak je dost obdivuju jakožto herečky. A tady se mi jejich herecký výkony líbily a trochu mi to něčim připomnělo muj oblíbenej Kachyňův film Fany. Ani ten závěr, kterej se dá vykládat víc způsoby (resp. v diskuzi u online recenze od Spáčilky na iDnesu to čtenáři pochopili různorodě), mi nevadil. Moje pravda: Pro mě zatím nejslabší díl z těch, který jsem viděla. Dala bych mu tak 2 hvězdičky. Přišlo mi to spíš jako zfilmovaná povídka z časopisu Rytmus života. Scénář o ničem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Vedlejší přiznaky". - 60%. Celkom dobre vykreslené mrákotné stavy ženy, na pleciach ktorej sú tri malé deti a jedna veľká usadlosť na dedine, rúbanie dreva na oheň, varenie a všetko. Nečudo, že sa v takomto večnom strese s nedostatkom spánku zosype, nečudo psychiatrom, že ju odpálkujú liekmi. Manžel tento stav nechápe, pretože skladá hudbu, je mimo domu a večer oddychuje. Tak ju pošle za psychiatrom. Dnes málokto má celostného lekára, čas odborníkov je limitovaný na pár minút s jedným pacientom a tak správna diagnóza často ostáva neidentifikovaná. Boj s pomýleným systémom našťastie v tomto prípade ústi do happy-endu. Ale aj keby nie, vcelku ide o takú selankovitú limonádku s vyriešiteľnými problémami a nerozpadávajúcou sa rodinkou. Chromozom - 45% Tak toto bolo viac než eurokonformné. Lesbické páry vychovávajúce deti zo skúmavky. Uf. A veď áno prečo nie. Len tá celková dejová konštrukcia mi nijako nesadla. Pretože bola absolútnym výcucom z prsta. Lesba - laborantka oplodňuje semenom náhodných darcov svoje momentálne lesbické milenky. Neskôr sa s nimi rozíde, no deti jej exmilenkám zostávajú. V puberte sú zvedavé, chcú vidieť tatu, nie náhradnú mamu. Toto by mohlo byť v príručke zdravej a šťastnej EÚ rodiny. Odstráňme bariéry a milujme sa rovnako pohlavne, množme sa umelo. Osobne poznám jeden lesbický pár, ktorý sa stará o dieťa. Ale to s umelou konštrukciou tejto časti seriálu nemá nič spoločné. Ale veď hej: film a realita sú predsa dve úplne odlišné veci, nuž ale pokiaľ to mám hodnotiť ako kvalitnú a plnokrvnú fikciu, tak počujem len šuchot papiera a namáhavo vyťukané situácie do počítača, aby z tohto bolo niečo moderné, na zamyslenie a nie tuctové. Vyliezla zlátanina. Nič to, stáva sa, ideme ďalej. ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Díl 6: Mě Chromozom velmi příjemně překvapil, a to především ve srovnání s tou hrstkou českých snímků/epizod seriálů, které se dané tématiky dotkly (a tím nemyslím jen tématiku lesbických vztahů, ale také zobrazení prostředí IVF klinik a vlastně rodiny jako takové). Vizuálně velmi příjemné ( nejvíc mi to připomnělo třeba epizodu z True Love britské BBC), s přesvědčivými hereckými výkony (sympatická byla zvlášť Barbora Kodetová v nesnadné roli "druhé" maminky, ale i oba představitelé dětských rolí), a s dialogy, které nešustily papírem. Opravdu překvapivě dobrý a vtipný český mix, tak trochu podle receptu Lisy Cholodenko. A myslím, že poselstvím i tohohle snímku je, že děcka nakonec budou v pohodě. Tuhle epizodu hodnotím za poctivé čtyři hvězdičky. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Natáčeno v lokalitě autokempu Županovice u řeky Dyje. (sator)
  • Natáčelo se na Základní škole Dědina na Praze 6. (Billie777)

Reklama

Reklama